-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ž.Grigaičio bute Palangoje – švarkas su kraujo dėmėmis po užpuolimo prieš 14 metų

Verslininko Žilvino Grigaičio (50) butas Palangoje talpina daug įvairiausių daiktų iš viso pasaulio. Anksčiau, kaip pats sako, į šį būstą veždavo tai, kas nebereikalinga Vilniuje, tačiau dabar čia jis laiko brangiausius prisiminimus. Bene svarbiausias akcentas – švarkas, ant kurio išlikusios jo paties kraujo dėmės iš užpuolimo, įvykusio 2007 metais, sostinės Vokiečių gatvėje.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Juliaus Kalinsko nuotr.

Svečius Žilvinas Grigaitis atsirenka ir bet ko į namus Palangoje neįsileidžia. „Jeigu norėčiau, durys čia neužsidarytų. Kartais būna pasisėdėjimų iki šešių ar septynių ryto, tačiau mėgstu ir išsisukti nuo to svetingumo ir pabūti tyloje. Man patinka eiti pajūriu 25 kilometrus vienumoje, 4 valandą ryto, kai nėra žmonių. Tokiu būdu aš pasikraunu, vadinamosios magiškos baltosios vasaros naktys mane įkvepia“, – šypsosi vyras.

Vis dėlto 15min korespondentus vyras įsileido ir aprodė savo nedidelį butą, esantį viršutiniame aukšte, kaip ir pats vyras norėjo, šalia parko, ramioje vietoje. Užlipti į jį tolygu lengvai mankštai, o atvėrus buto duris, kvapą gniaužia ne tik nuo lipimo pagreitėjęs širdies ritmas, bet ir daiktų gausybė mažame plote.

Butą Palangoje Žilvinas gavo dovanų iš tėvų prieš daugiau nei 20 metų. Per tiek laiko jis daug nepasikeitė, padarytas tik kosmetinis remontas. Tiesa, įprastai verslininkas čia nepraleidžia daug laiko. Išimtis – šie metai, nes, pandemijai pakeitus planus, butas tapo jaukiu prieglobsčiu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas Palangoje

Visuose savo namuose Ž.Grigaitis laikosi vienos taisyklės – daiktai turi būti lengvai pernešami į kitą vietą, kitaip tariant – mobilūs ir nesunkūs. „Ši erdvė gali pasikeisti per vieną dieną. Atsiras kitos kėdės, kitas koloritas, daiktai iš antro aukšto nusileis į apačią ir atvirkščiai, bus sukurta nauja nuotaika.

Man patinka posakis prepare to mobile. Tiek gyvenime, tiek namuose“, – aiškina verslininkas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas Palangoje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvino Grigaičio butas Palangoje

Atrodo, kad nors daiktų ir daug, kiekvienas iš jų turi sau skirtą vietą. Visi daiktai padėti kruopščiai apgalvojus, kuriuo kampu juos geriausiai pasukti. Žilvinas neįsivaizduoja savo namų be knygų ir žurnalų, jų čia yra ne tik lentynose: straipsnių apie jį patį iškarpos puošia buto sienas.

Prieš išeinant, Ž.Grigaitis 15min netikėtai užsiminė, kad ant manekeno besipuikuojantis švarkas yra „papuoštas“ jo dėmėmis, likusiomis po prieš 14 metų įvykusio užpuolimo Vokiečių gatvėje, Vilniuje. Verslininkas atvirauja, kad dabar šis drabužis jam primena apie gyvenimo laikinumą. „Niekada negali žinoti, kas laukia rytoj, todėl turi džiaugtis šiandiena“, – neabejoja jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis

Dabar švarką puošia dirbtinės gėlės. Jos, puošdamos krauju nudažytą švarką, rodo, kad net ir žiauriausi gyvenimo įvykiai palieka vertingas pamokas. Žilvinas filosofiškai žvelgia į šį rūbą, sakydamas, kad nevalia pamiršti skaudžių pamokų net ir tada, kai atrodo, kad gyvenime viskas klojasi puikiai.

Nuotraukos iš Žilvino Grigaičio buto – galerijoje:

Vyrui bute patinka sodrios ir neutralios spalvos. Jis teigia nevengiantis ir ryškių detalių, tačiau ekscentriškos spalvos erzintų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis

Verslininkas neslepia, kad mėgsta prancūzišką šampaną. Juo vaišina ir svečius. „Čia tie namai, kuriuose rasi tiek šampano, tiek vyno“, – tvirtina Žilvinas. „Man patinka naudoti šampano butelius ir savo interjere, o po to, kai atsibosta, išmesti.“

Vasarą verslininko biuras yra paplūdimys. Žilvinas teigia, kad mėgaujasi laisve judėti ir nebūti priklausomam nuo vietos. Žinoma, net ir Ž.Grigaičiui nepavyksta išvengti darbų atidėliojimų, tačiau jį išgelbėja atsakomybės jausmas.

Po kelių dienų vyras skris į Graikiją, vėliau – į Ispaniją. Į Palangą grįš rugpjūčio mėnesiui. Planavo daryti savo asmeninės papuošalų kolekcijos pristatymą, bet sudvejojo, todėl didelė tikimybė, kad ji nusikels į rudenį.

Paskutinis brangesnis Ž.Grigaičio pirkinys buvo verslo klasės bilietai į Dubajų spalio mėnesiui. Ten jis lankysis parodos „Expo“ atidaryme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius