-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Živilė Vaškytė-Lubienė su vyru Edgaru – pakeliui į žaliavalgystę

Trečiadienio vakarą Vilniaus centre, Gedimino prospekte, atidarytas žalio maisto restoranas „Raw 42“. Atidarymo metu svečiams pristatytas restorano meniu, renginys sulaukė žinomų pramogų pasaulio atstovų dėmesio. Apsilankyti restorane suskubo ir sveiką mitybą propaguojantys Živilė Vaškytė-Lubienė ir Edgaras Lubys. Pora portalui Žmonės.lt tikino esanti pakeliui į žaliavalgystę.
Živilė Vaškytė-Lubienė ir Edgaras Lubys
Živilė Vaškytė-Lubienė ir Edgaras Lubys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Živilė – vegetarė, Edgaras – veganas. Šeima jau seniai pamiršo senus savo mitybos įpročius, o dabar mąsto juos ir vėl pakeisti – tapti žaliavalgiais. „Nesame visiški žaliavalgiai, tačiau tam prijaučiame. Galbūt esame pakeliui į žaliavalgystę“, – portalui Žmonės.lt sakė E.Lubys. „Norėčiau būti pakeliui į žialiavalgystę – pažiūrėkite, kaip jie atrodo: gražios odos, sveikų plaukų“, – jam antrino žmona.

Vis dėlto pora įsitikinusi: per vieną dieną žaliavalgiu tikrai netapsi – reikia uoliai stengtis ir ruoštis šiam gyvenimo žingsniui. „Jei žaliavalgiu nori tapti staiga, tai ko gero baigsis pralaimėjimu. Viską reikia daryti palaipsniui. Aš esu veganas, Živilė – vegetarė. Manau, kada nors pradėsime maitintis dar kitaip ir tapsime žaliavalgiais. Kol kas atšalus orams Živilei labai norisi šilto maisto, o man kaip kada – kartais vietoje šilto maisto galiu išgerti ir sveiką kokteilį“, – pasakojo E.Lubys.

Šeima netiki mitais, neva žaliavalgiai iš maisto gauna nepakankamai organizmui reikiamų medžiagų, neigia ir skundus, neva tokį maistą sudėtinga paruošti. „Reikia domėtis produktais ir išmanyti žaliavalgystę. Mitas tai, kad paruošti žaliavalgių maistą užima daug laiko“, – sakė E.Lubys.

Živilei belieka pritarti: „Tam reikia įgūdžių. Taip pat kaip ir tada, kai išeini iš mamos namų gyventi savarankiškai – pradžioje vargsti, nes nemoki pasigaminti maisto, o po to išmoksti. Reikia norėti, mokėti, žaisti. Kulinarija yra menas – reikia ieškoti ir atrasite.“

Moteris patikina, kad Edgaras – arčiau žaliavalgystės nei ji, tačiau ji taip pat domisi: „Edgaras, žinoma, arčiau žaliavalgystės. Reikia domėtis maistu – žinoti, kokias medžiagas kaip gauti. Daug kam atrodo, kad jei jau esu vegetarė, tai graužiu tik salotos lapą. Taip nėra. Atradau labai daug dalykų – sėklų, riešutų.“

Tuo tarpu E.Lubys tikino pastebėjęs kritišką aplinkinių nuomonę. Net į vegetarus. „Žmonės į vegetarus žiūri kitaip. Galvoja, kad esame vargšeliai, kurie ganosi pievoje. Našlaičiai, nepavalgę, pabalę. Vegetariškų patiekalų, manau, yra daugiau nei įprastų. Juk kokia gali būti mėsa? Virta, kepta, su prieskoniais. Tą patį galima daryti su vegetarišku maistu, o ingridientų yra daug daugiau. Dažniausiai žmonės valgo mėsą ir garnyrą, mes valgome kitaip“, – sako jis.

Paklausti, ar nepasiilgsta kitiems įprastų patiekalų ir skanėstų, abu jie tik purto galvas. „Paragaukite žaliavalgių tortų. Jie – dieviški, o nieko kepto ten nėra. Net tas žmogus, kuris valgo įprastus pyragus, pamėgs ir šį desertą“, – sakė Živilė.

Atidarymo akimirka
Žiivilė Vaškytė-Lubienė ir Edgaras Lubys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius