Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 07 05

„Heineken Open'er“ vainikavo šokiai su Fatboy Slim

Paskutiniąją Lenkijoje, Gdynėje, vykstančio festivalio „Heineken Open'er“ dieną, sekmadienį, pabaigė įspūdingas britų didžėjaus Normano Cooko, geriau žinomo sceniniu vardu Fatboy Slim, pasirodymas.
Fatboy Slim pajuto, kad alkoholio vartojimas kelia bėdų.
Fatboy Slim / „Scanpix“ nuotr.

Nors po Fatboy Slim šou kitose scenose dar vyko pasirodymai, dauguma festivalininkų patraukė į laikinuosius namus palapinių miestelyje ar į tikruosius namus. Tiesa, vakaras prasidėjo gerokai ramiau. Anksčiausiai lankytojus klausytis muzikos pakvietė indie folk ir bossa nova duetas iš Norvegijos „Kings of Convenience“. Publika šiltai sutiko atlikėjus, tačiau svajingos jų dainos šokiams neišjudino.

Kaip mat pagrindinėje festivalio scenoje įvyko gerokai trankesnis švedų rokerių „The Hives“ koncertas. Publika arčiau scenos negailėdama rankų ir kojų palaikė skandinavus. Juos pakeitė daugelio laukta grupė „The Dead Weather“. Amerikiečių alternatyvaus roko supergrupe tituluotame kolektyve koncertuoja grupės „The White Stripes“ lyderis Jackas White'as ir grupės „The Kills“ vokalistė Alison Mosshart. Juos susirinkusieji palaikė kaip įmanydami.

Pasibaigus roko užtaisui dalis persikėlė prie mažesnės festivalio scenos, kur pasirodė jauniausiasis legendinio Bobo Marley sūnus Damianas. Regio muzikantas D.Marley Lenkijoje pasirodė kartu su amerikiečių aktoriumi ir reperiu Nas.

Tačiau laukiamiausiu dienos, o kai kam ir viso festivalio, koncertu tapo Fatboy Slim šou. Jis sprogo tarsi muzikos ir energijos užtaisas, privertęs pasikrutinti net tolimiausiuose festivalio kampučiuose esančią publiką. Miksavęs savo senuosius, populiarius klubinius ir senuosius disco kūrinius britas papirko publiką. Įspūdį paliko ir vaizdo instaliacijos bei lazerių šou. Tiesa, prisikabinti taip pat buvo prie ko – vienas už pulto stovėjęs Fatboy Slim neužpildė scenos, kuri atrodė tuštoka. Kai kam užkliuvo ir tai, kad vis skatinęs publiką šėlti didžėjus pats su klausytojais nebendravo, o į susirinkusiuos kreipėsi balsai iš jo miksuojamų kūrinių.

Kaip ten bebūtų, sekmadienis paliko gerą įspūdį. Beje, dar prieš vakaro koncertus gerokai apmažėjo palapinių miestelis. Nemažai žmonių susikrovė daiktus anksčiau, norėdami į namus išvykti naktį. Dalis festivalyje buvusių lietuvių taip pat pasirinko kelionę namo paryčiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius