Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 25

M.A.M.A karūnavo 2018-ųjų geriausius: triumfavo „G&G Sindikatas“ ir paslaptingasis Dynoro

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje įvyko labiausiai laukiamas metų muzikos renginys – M.A.M.A 2018 apdovanojimai. Vienai dienai Kaunas tapo muzikos meka – čia apdovanoti per praėjusius metus labiausiai nusipelnę muzikantai ir kūrėjai. Daugiausiai – po tris M.A.M.A „karūnas“ – gavo „G&G Sindikatas“ ir jaunasis elektroninės muzikos kūrėjas Dynoro, kurio vardas puikiai žinomas ne tik Lietuvos padangėje.
G&G Sindikatas
M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau aštuntą kartą iš eilės Kauną sausio pabaigoje drebino muzikos apdovanojimai M.A.M.A.

Šimtai išsipusčiusių, puikiai nusiteikusių, puikiai visiems pažįstamų mados, verslo, pramogų pasaulio atstovų penktadienio vakarą žengė raudonu kilimu, po kurio veiksmas persikėlė į didžiąją salę.

VIDEO: Treningai, gilios iškirptės ir karšti bučiniai ant M.A.M.A raudonojo kilimo

Šiemet M.A.M.A ceremoniją vesti patikėta humoristui, laidų vedėjui Justinui Jankevičiui ir aktoriui Vidui Bareikiui.

O šį vakarą pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje vyko šou, kuris ne tik pagerbė praeitį, šventė su šių dienų žvaigždėmis, bet ir įžiebė tas, kurioms dangus priklausys rytoj.

Ceremonijos rengėjai pabrėžė, kad M.A.M.A tikslas – pagerbti ne kažkurią vieną sritį, bet visus žanrus.

O jauniems kūrėjams skirtas dėmesys sulaukė jų atsako. Ceremonijos muzikinėje dalyje pasirodė „Flying Saucer Gang“, „8 kambarys“, Beatrich, taip pat Jurga, Jazzu, Free Finga, Leonas Somovas ir Justinas Jarutis, „Happyendless“ su Kastetu, Giedre ir Kamile, „Antikvariniai Kašpirovskio Dantys“ ir daugelis kitų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kauno Nemuno salą užtvindė žvaigždės: pasitikite M.A.M.A raudono kilimo svečius

Ceremoniją pradėjo Ievos Zasimauskaitės ir Vido Bareikio duetas, atlikęs lietuviškos estrados popuri ir savo muzikinį numerį skyrę „tėvų kartos“ muzikai.

Sveikinimo žodį tarė renginio vedėjas Justinas Jankevičius: „Sveiki atvykę į laukiamiausius metų apdovanojimus – šventę, kuri savo svarba prilygsta popiežiaus vizitui, čia susirenka visi garsiausi Lietuvos muzikos atlikėjai.“

„Ne be reikalo šį vakarą pradėjome su mūsų tėvų dainomis. Būtent dėl to norime apdovanojimus pradėti nuo viso gyvenimo įvertinimo“, – sakė renginio vedėjas V.Bareikis.

Netrukus scenoje pasirodęs Algirdas Kaušpėdas garbingiausią M.A.M.A apdovanojimą už gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai įteikė kompozitoriui, pedagogui, 2018 metais 80-metį šventusiam lietuviškajam „disko karaliui“ Teisučiui Makačinui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

Po pirmojo apdovanojimo į sceną žengė jaunimo numylėtinis Free Finga. Jis atliko praėjusiais metais hitu tapusį kūrinį „Tu Maivais“.

O Justinas Jankevičius susirinkusius „Žalgirio“ arenoje nustebino neįprastu įvaizdžiu – rožine skiautere pasipuošęs humoristas įkūnijo Donatą Montvydą. Rožiniai plaukai, tigriniai raštai ir auksinės spalvos striukė. Renginio stillistai tikrai padirbėjo – Donato stiliaus panašumas buvo stulbinamas, tiesa, parodijuojamas Donato balsas labiau priminė Egidijaus Dragūno.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

Antroji nominacija – „Metų proveržis“, nugalėtoją šioje kategorijoje paskelbė paralimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas Ramūnas Abromavičius. Šioje kategorijoje, kaip ir buvo galima tikėtis, nugalėjo jaunasis Lietuvos didžėjus Dynoro, kurio tikrasis vardas Edvinas Pechovskis. Tiesa, viešumos vengiantis kūrėjas apdovanojimuose nepasirodė.

Paskelbti nominacijos „Metų koncertinė grupė, atlikėjas ar atlikėja“ laimėtoją buvo pakviesti legendiniai Lietuvos prodiuseriai Mindaugas ir Gintaras Bendžiai. Šioje kategorijoje nugalėjo Andrius Mamontovas. Į ceremoniją jis neatvyko, bet dėkojo už įvertinimą vaizdo įrašu iš Berlyno. Ačiū jis tarė savo žmonai, vaikams ir prisiminė, kad prieš ketverius metus taip pat buvo įvertintas M.A.M.A apdovanojimuose, tačiau statulėlių taip ir nesulaukė, jas esą pasiėmė Radistai.

„Metų hiphopo grupės“ kategorijoje nugalėtoją paskelbė aktoriai Agnė Šataitė ir Ramūnas Rudokas, netrukus kino ekranuose pasirodysiančio filmo „Pasmerkti. Kauno romanas“ aktoriai.

Nugalėjo senbuviai „G&G Sindikatas“. Į sceną su kolegomis užlipęs grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras nevyniojo žodžių į vatą: „Geriausia repo grupė gavo geriausios repo grupės apdovanojimą.“

Senbuvius scenoje pakeitė naujokai – pasirodymą surengė „Flying Saucer Gang“. Čia nestigo merginų, spalvingų aksominių kostiumų, scenoje degė ir fortepijonas. Grupė pelnė gerbėjų simpatijų prizą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

Po pasirodymo grupės lyderis Remigijus Daškevičius replikavo Svarui, kreipdamasis į M.A.M.A: „Užteks pagaliau. M.A.M.A apdovanojimai, užleiskite vietą naujiems, tiems, kurie to nusipelno.“

Nugalėtoją Metų roko atlikėjo nominacijoje paskelbė plaukikas Danas Rapšys, jis sakė, kad muzika labai padeda ruošiantis startams, būtent prieš juos, kad nusiramintų, plaukikai klauso muzikos. Geriausiais roko kategorijoje pripažinti „Colours of Bubbles“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

25 skustagalviai vyrai – tokio vaizdo Kauno gatvėse išsigąstų kiekvienas. Tačiau tik ne M.A.M.A apdovanojimų scenoje – čia pasirodymą surengė renginio vedėjas V.Bareikis. Publika kaip mat pakilo iš savo vietų ir pradėjo judėti pagal energingąją Vido dainą „Pusvalanduko“. Kūrinio pabaigoje V.Bareikis nusimetė drabužius ir šoko pusnuogis.

„Metų alternatyvą“ scenoje paskelbė komikas Paulius Ambrazevičius. Iš jo lūpų pasigirdo grupės „Golden Parazyth“ pavadinimas. Grupės lyderis Giedrius Škirka dėkojo tėvams, muzikantams ir vadybininkams. Jis taip pat pagerbė Joną Meką – žmogų, kuris, pasak Giedriaus, kūrė Lietuvos vaizdą, garsą ir net 96 metus buvo laisvo žmogaus simbolis. Grupė savo apdovanojimą skyrė Jonui Mekui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

Po apdovanojimo scenoje pasirodė Daddy Was A Milkman – dėka jo muzikos arena pripildė jausmingo skambesio ir paskendo šviesų jūroje.

Metų elektronikos atlikėją paskelbė supermenas. Jis nugalėtoją paskelbė neįprastu būdu – švieslentėje. Čia antrą kartą šį vakarą įsižiebė Dynoro vardas. Apdovanojimą atsiėmė „Sony Music Finland“ atstovė.

Po nominacijos paskelbimo „Žalgirio“ arenos sceną užpildė elektronikos garsai, čia pasirodė grupė „Happyendless“, Kamilė Tumelytė, Kastytis Sarnickas-Kastetas ir Giedrė Kilčiauskienė.

Metų vaizdo klipo nominacijos nugalėtoją paskelbė jaunoji dainininkė Beatrich. Apdovanojimas atiteko grupei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ už dainos „Daug dienų“ klipą. Vaikinai pirmiausia kreipėsi į savo mamas ir perdavė joms linkėjimų. Grupė džiaugėsi kūrinio sėkme ir tai, kad jam pavyko nugalėti tokius stiprius konkurentus.

Specialų apdovanojimą ceremonijoje skyrė ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA) – Metų dainų autoriaus apdovanojimas įteiktas kompozitoriui Vytautui Bikui. Tačiau apdovanojimo jis atsiimti neatvyko dėl asmeninių priežasčių.

O kaip M.A.M.A apdovanojimai be žavingosios Beatrich? Praėjusiais metais du apdovanojimus pelniusi atlikėja grįžo į Lietuvą iš saulėtosios Kalifornijos ir surengė įspūdingą, akrobatinių triukų pripildytą pasirodymą – atliko kūrinį „Everything You Say“. Savo stiliaus atlikėja per metus nepakeitė – scenoje kaip ir pernai pasirodė su sportiniu kostiumu. Tiesa, sportinis stilius laisvumo dainavime atlikėjai nesuteikė – Beatrich šokių žingsneliai vis užimdavo kvapą.

Dainininkė Jurga Šeduikytė įteikė Metų popmuzikos atlikėjo apdovanojimą. Jis atiteko Sauliui Prūsaičiui, bet atsiimti apdovanojimo Saulius neatvyko.

Dar vienas apdovanojimas – Metų daina. Metų geriausią kūrinį scenoje paskelbė „Radiocentro“ vedėjai Gedas Saročka ir Timūras Augucevičius, geriausia daina buvo pripažintas Dynoro hitas „In My Mind“.

Po apdovanojimo paskelbimo ugningą pasirodymą su šokėjais scenoje surengė Jurga Šeduikytė. Jame netrūko ir išskirtinės scenografijos – būgnininkas grojo ant didžiulio kubo scenos viduryje.

Paskelbti Metų albumo laimėtoją šiemet į sceną žengė kompozitorius Kipras Mašanauskas. Nugalėtojais tapo grupė „G&G Sindikatas“ ir jų albumas „99“. Grupės nariai sakė, kad tai pirmas jų albumo įvertinimas ir juokavo: „Šiandien esame trise, norėtume dar vieno apdovanojimo šį vakarą.“

Du Lietuvos muzikos vilkai – Leonas Somovas ir Justinas Jarutis paskelbus metų albumo nugalėtojus surengė ryškų pasirodymą – atliko judviejų hitą „Before You“. Juodais kostiumais pasipuošę vyrai išsiskyrė raudoname scenos fone.

Vienas svarbiausių vakaro apdovanojimų – Metų atlikėjos – atiteko Justei Arlauskaitei-Jazzu. Ją atlikėjai įteikė laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė.

Į sceną žengusi atlikėja iš karto apsipylė ašaromis ir tarė žodį apie pastarųjų dienų skandalą, publika ją palaikė plojimais.

Vėliau Jazzu kūrinio „Wild“ premjera M.A.M.A scenoje vainikavo ir šiuos apdovanojimus.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./M.A.M.A 2018 apdovanojimų akimirka

Po Metų atlikėjos paskelbimo scenoje pasirodymą surengė grupė „Golden Parazyth“.

Metų atlikėjo apdovanojimą pranešė aktorė Ineta Stasiulytė – juo tapo Justinas Jarutis. Jis dėkojo savo žmonai ir dukrai ir tėvams, bei uošviams: „Ačiū, žmonėms, kurie nebijo kalbėti, noriu paragini visus labiau mylėti ir džiaugtis gyvenimu.“

„Žalgirio“ krepšinio komandos šokėjos paskelbė Metų grupės apdovanojimą. Trečiąjį apdovanojimą penktadienio vakarą laimėjo „G&G Sindikatas“.

„Jūs iškeliate savo kumšti, mes įdedame savo širdį, ačiū labai“, – trumpą padėkos kalbą sakė G.Liaudanskas-Svaras.

M.A.M.A 2018 apdovanojimų nominantai (nugalėtojai paryškinti):

Metų popmuzikos atlikėjai:

Daddy was a Milkman
Justinas Jarutis
Monique
Saulius Prūsaitis
Vidas Bareikis

Metų albumas:

Daddy was a Milkman – „Intimate us“
„Garbanotas“ – „Room for you“
„G&G Sindikatas“ – „99“
„Happyendless“ – „Kinetika“
Ieva Narkutė –„Kai muzika baigias“

Metų daina:

Donatas Montvydas ir SEL „Nieko verta“
Dynoro „In my mind“
Ieva Zasimauskaitė „When We‘re old“
Jovani feat. Jazzu „Keep it to myself“
Saulius Prūsaitis „39“

VIDEO: Dynoro & Gigi D’Agostino - In My Mind

Metų proveržis:

Dynoro
„Flying Saucer Gang“
Ieva Zasimauskaitė
„8 kambarys“
„Kiti kambariai“

Metų elektronikos atlikėjas:

„Beissoul&Einius“
Dynoro
„Happyendless“
„Junior A“
„Ten Walls“

Metų alternatyva:

Alina Orlova
„Golden Parazyth“
Migloko
„Shishi“
„Timid Kooky“

Metų hiphopo grupė:

„Despotin Fam“
„Flying Saucer Gang“
„G&G Sindikatas“
„8 kambarys“
„Mad Money“

Metų roko atlikėjai:

„Colours of Bubbles“
„Freaks on Floor“
„Garbanotas“
„Mountainside“
„The Station“

Metų grupė:

„Colours of Bubbles“
„Freaks on Floor“
„Garbanotas“
„G&G Sindikatas“
„Golden Parazyth“

Metų koncertinė grupė, atlikėjas ar atlikėja:

Andrius Mamontovas
Daddy was a Milkman
„G&G Sindikatas“
„Leon Somov&Jazzu“
SEL

Metų atlikėja:

Alina Orlova
Ieva Narkutė
Ieva Zasimauskaitė
Jazzu
Monique

Metų atlikėjas:

Daddy was a Milkman
Dynoro
Justinas Jarutis
Saulius Prūsaitis
Vidas Bareikis

Metų vaizdo klipas:

„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – „Daug dienų“
Beissoul & Einius – „Rooftop“
Donny Montell – „Žiūrėk, ką padarei“
„Garbanotas“ – „Liūdnos akys“
Monique – „Žinau, ką turiu“

VIDEO: Antikvariniai Kašpirovskio dantys | Daug dienų (oficialus video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius