-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

Menininkai svarsto: naktiniai klubai turi būti lygus teatrui ar galerijai?

Dar prieš pasaulinę pandemiją žiniasklaidoje mirgėjo naujienos iš Vokietijos: naktiniu gyvenimu garsėjančiame Berlyne naktiniai muzikos klubai buvo prilyginti meno institucijoms ir sulaukė mokestinių lengvatų. Tokie svarstymai vis dažniau bei plačiau pasigirsta ir kitose šalyse. Tačiau akivaizdu, kad ši idėja gimė ne per vieną naktį.

Meno pasaulis jau daugiau nei 30 metų semiasi įkvėpimo iš elektroninės muzikos, o pasaulinėse šiuolaikinio meno galerijose ar festivaliuose nuolat matome garso atlikėjus eksperimentuojančius su klubinės muzikos žanrais – trance, techno, gabber. Kaip meno ir reivo pasauliai susijungia ir vienas kitą paveikia? Apie tai – ateinantį ketvirtadienį 19 valandą – „15min“ eteryje naktinio klubo „Lizdas“ bei „Red Bull“ parengtoje ketvirtojoje „Lizdo Akademija“ laidoje.

Diskusijoje „Kaip klubinė kultūra daro įtaką šiuolaikiniam menui?“ dalyvaus meno pasaulio atstovai, kurie vienaip ar kitaip savo kūryboje susiduria su klubinės kultūros įtakomis. Laidos vedėjas Vitalijus Puzyriovas – Vaiperis kalbins muzikos atlikėją, rašytoją bei menininką Žygimantą Kudirką – Mesijų, šiuolaikinio meno kuratorę ir tyrėją Vaidą Steponovaitę, „Auksiniu scenos kryžiumi“ apdovanotą kompozitorę Mariją Paškevičiūtę bei menininkę, poetę Ievą Gražytę.

Šie žmonės tiek naktinės klubinės kultūros, tiek ir meno pasaulį yra matę ir patyrę iš vidaus, todėl jų įžvalgos itin įdomios ir provokuojančios. Diskusijoje bus pasiteirauta, koks klubų vaidmuo suburiant bendraminčius; kaip tam tikri meninikai šiais laikais sugeba koncertuoti tiek klubuose, tiek galerijose; kokias meno institucijas savo dinamika labiausiai primena vakarėliai naktiniuose klubuose; ką tradiciniam menui suteikia elektroninės muzikos estetika; kodėl menininkams svarbu klausytis naujos elektroninės muzikos norint išlikti aktualiems? Tai vos keletas klausimų, kurie tilps į intriguojančią valandos trukmės laidą.


„Lizdo akademija“ – tai laida tiesioginiame „15min“ internetinės televizijos eteryje, kurioje dalyvauja didžiausi Lietuvos elektroninės muzikos šviesuliai, šiuolaikinio meno atstovai, atlikėjai bei pogrindžio entuziastai. „Lizdo Akademijoje“ – visi rūpimi klausimai apie tamsių diskotekų šviesų rytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius