-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 08 16

Soliario įmonės organizuotas „Boney M“ koncertas virto cirku: vietoj grupės – apsišaukėliai

Grupės „Boney M“ koncertui Palangoje nebuvo lemta įvykti. Iš pradžių per Jonines planuotas pasirodymas buvo atšauktas ir perkeltas į rugpjūčio 15 dieną. Tačiau ir tądien organizatorių žadėtos žvaigždės scenoje nepasirodė. Į 15min redakciją trečiadienį kreipėsi skaitytoja Alina, kuri teigė, kad koncerto žiūrovai liko apgauti – vietoj „Boney M“ scenoje „strakaliojo kažkokie studentai“.
Skandalingo koncerto Palangoje akimirka
Skandalingo koncerto Palangoje akimirka / 15min skaitytojos Alinos nuotr.

„Patekome į visišką parodiją“

15min skaitytoja Alina pasakojo, kad rugpjūčio 15 dieną Palangos senosios gimnazijos salėje vykęs koncertas virto dideliu nesusipratimu. Šoką klausytojams sukėlė ne tik bloga garso kokybė ar po kiekvienos dainos leidžiami įrašyti aplodismentų garsai – vietoje koncertuoti turėjusių „Boney M“ scenoje pasirodė, kaip sako Alina, „studentai“, visai neprimenantys garsiosios grupės narių.

„Patekome į visišką parodiją. Tiesiog organizatoriai mus visus apgavo, garso kokybės visiškai nebuvo, į sceną strakalioti išėjo kažkokie studentai. Gerai, kad bent ploti nereikėjo, nes uždėjo po kiekvienos dainos foną su aplodismentais...“, – apie rugpjūčio 15 dieną vykusį koncertą pasakojo Alina.

Alina į koncertą, turėjusį vykti per Jonines, pirko 4 bilietus, tačiau pasikeitus koncerto datai, bilietus norėjo grąžinti. Nurodytais kontaktais organizatoriai nereagavo, todėl Alina nusprendė nueiti į koncertą ir labai pasigailėjo.

„Pasikeitus datai net nenorėjau ten eiti, bandžiau atgauti pinigus. Po daugybės bandymų galiausiai pavyko prisiskambinti organizatoriams. Jie teigė, kad per 2 savaites pinigus grąžins, bet dingo kaip į vandenį. Tuomet nusprendėme nueiti į koncertą, bet patekome į cirką. Vakarą, kaip ir buvo planuota, pradėjo Raimondas Šilanskas ir Raimondas Bingelis, abu atrodė sutrikę. Tuomet scenoje pasirodė ABBA dainas atliekantis jaunimas, kurie paskui atliko ir „Boney M“ dainas. Žmonės pradėjo piktintis ir iškvietė policiją. Kol kas jokių žinių neturime. Gaila žmonių, į kokią parodiją nusipirko bilietus... Organizatoriams turėtų būti gėda“, – situacijos beviltiškumu baisėjosi skaitytoja Alina.

Grupės archyvo nuotr./„Boney M“ Palangoje taip ir nepasirodė
Grupės archyvo nuotr./„Boney M“ Palangoje taip ir nepasirodė

Organizatoriai atsitvėrė tylos siena

15min susisiekus su „Tiketos“ komercijos direktore Dovile Poniškaitiene, ji patikino, kad situacija bilietų platinimo įmonei yra žinoma ir „Tiketa“ deda visas pastangas, kad būtų išaiškintos visos aplinkybės.

„Gavome nemažai skundų iš žmonių, bet kaip ir visuomet, už renginio kokybę yra atsakingas organizatorius. Išsiuntėme oficialias užklausas organizatoriams, kad paaiškintų, kodėl susidarė tokia situacija ir ką mes galime atsakyti savo klientams. Žinių vis dar laukiame, bandėme ir skambinti, ir elektroniniu paštu kreipėmės, ir net feisbuku rašėme. Dabar bandome palaikyti komunikaciją su klientais ir kiek galėsime, gelbėsime. Jeigu organizatorius nepaaiškins situacijos, siūlysime kreiptis į vartotojų teises“, – 15min sakė D.Poniškaitienė.

„Tiketos“ atstovės teigimu, dėl perkeltos koncerto datos organizatorius daliai prašiusiųjų pinigus grąžino.

„Kad kažkam grąžino, tai tikrai, nes aš pati reikalavau pavedimo kopijų, tačiau negaliu teigti, kad pinigus atgavo visi norintys“, – sakė D.Poniškaitienė.

UAB „Elgera“ vadovas – Algimantas Minalga-Soliaris

R.Adzgausko nuotr./Soliaris
R.Adzgausko nuotr./Soliaris

15min bandė susisiekti su renginio organizatoriais keliais jų nurodytais numeriais, tačiau nesėkmingai – arba niekas nekėlė, arba telefonai buvo išjungti.

Renginį organizavusios įmonės UAB „Elgera“ vadovas – žinomas atlikėjas Algimantas Minalga-Soliaris, tačiau ir jis trečiadienį telefonu nepasiekiamas.

Anksčiau vienas koncerto organizatorių Rimas Vainauskas teigė, kad „Boney M“ koncertą per Jonines teko atšaukti dėl grupės vokalistės Sheylos Bonnick ligos, bet džiaugėsi galėdami perkelti koncerto datą ir „įvykdyti pažadą visiems, nusipirkusiems bilietus“.

„Prireikė laiko, kol Sheyla pasveiko po ją netikėtai užklupusio plaučių uždegimo. Be to, anot jų, žmonės, įsigiję bilietus, turėjo lūkesčių išvysti visą grupę, ne pavienius jos narius, todėl ir buvo nuspręsta koncertą surengti rugpjūčio 15-ąją“, – likus 4 dienoms iki koncerto, rugpjūčio 11 dieną, buvo rašoma pranešime spaudai. Vis dėlto scenoje nepasirodė nei Sheyla, nei kiti grupės nariai.

„Boney M“ ar Songs of „Boney M“?

Pasirodžius publikacijai, su portalu 15min galiausiai susisiekė pagrindiniu renginio organizatoriumi prisistatęs Vykintas Rimkus.

V.Rimkus teigė, kad grupė „Boney M“ koncertavo, tačiau paprašytas įvardinti Lietuvoje koncertavusio sąstato vardus ir pavardes, jis patikslino, kad plakatuose buvo rašoma Songs of „Boney M“, o ne „Boney M“.

Pasak V.Rimkaus, Sheyla Bonnick nepasirodė, nes vis dar serga.

V.Rimkus teigė, kad rugpjūčio 15 dieną koncertavo Otto Bongo, Hubert Aphraim, Shereen Inghram ir jų pritariantieji vokalistai. Paieškos sistemose nesunku patikrinti, kad šie asmenys su „Boney M“ neturi nieko bendro, klausimų kelia ir tai, ar žmonės tokiais vardais apskritai egzistuoja.

„Mes nukėlėme koncertą ir tai labai daug kainavo. Suruošėme viską iš naujo, pakeitėme salę dėl akustikos, kad būtų geresnė. Atvažiavo visos grupės! Per ABBA dainas atliekančio jaunimo pasirodymą kai kurie pradėjo rėkauti, kad čia apgavystė, nors „Boney M“ dar nebuvo pasirodę. Iš tų 560 žmonių lauke stovėjo kokie 8, iškvietė policiją. Bet juk „Boney M“ dar tik turėjo lipti į sceną. Tokie dalykai jiems sukėlė didelį stresą, jie net nenorėjo ir bijojo lipti į sceną. Bet jie pasirodė scenoje, darė kūlversčius, atliko savo programą, žmonės džiaugėsi. Matote, tikrieji „Boney M“ nelabai jau koncertuoja, visur buvo rašyta, kad bus „Songs of Boney M“, – paaiškino V.Rimkus.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Retro Beach Fest“ detektyvas: Zarasuose organizatoriui teko sprukti nuo įniršusių festivalininkų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius