-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 24

„Tamsta muzika 2011“: šokiai su mylimais atlikėjais ir saulėtas finalas

Liepos 22–24 dienomis Varėnos dainų slėnyje vykusio festivalio „Tamsta muzika 2011“ lankytojai gavo paragauti skirtingo oro – miškuose ir giedrijosi, ir krapnojo lietus.
Festivalio akimirka
Festivalio akimirka / Gretos Gedminaitės nuotr.

Po rytinės šeštadienio mankštos filmą „Taking Woodstock“ (liet. „Imam Vudstoką“) pažiūrėję festivalininkai tingiai ruošėsi antrajai linksmybių dienai. Iki pietų bene daugiausia veiksmo vyko palapinių miestelyje. Daugiau žmonių į aktyvąją festivalio zoną susibūrė popiet, kuomet savo pasirodymą pradėjo gospelo choras „Sounds in G“.

Choristų atliekamus kūrinius pakeitė nuotaikingas „Gero oro orkestras“ – mušdami tuščius vandens butelius, laikraščius ir skardines festivalio lankytojai visi kartu kūrė muziką. Gerbėjai susirinko pasiklausyti ir mažiau žinomų grupių. Prie „Red Bull Tourbus“ scenos visą laiką buvo žmonių, kurie ypač palaikė jaunų grupių konkurso „Garažas“ nugalėtojus, duetą „The Artrace“, kolektyvą „Garbanotas bosistas“ ir kitus.

Pagrindinėje scenoje netrukus suskambėjo senas geras lietuviškas rokas. Jaunatviškai nusiteikę „Poliarizuoti stiklai“ šokdino publiką ir plačiai šypsodamiesi ragino minią šėlti. Rkerius ant scenos pakeitė populiariosios muzikos atstovai „Empti“. Grupės vokalistė Giedrė Kilčiauskienė ne tik linksminosi ant scenos, bet ir išjudino publiką, kuri ypač šiltai sutiko žinomiausius „Empti“ kūrinius, ir nesivaržydama dainavo juos kartu su muzikantais. Veiksmo netrūko ir gatvės šokių scenoje, kur šeštadienį iki pat tamsos rungėsi geriausi šokėjai.

Tikras šėlsmas vyko prie „Red Bull Tourbus“ scenos, kai ant jos pasirodė „Despotin Fam“ komanda. Hiphopo atlikėjai privertė klausytojus ne tik judėti, bet ir šaukti iš pasitenkinimo. Jų koncertas daugeliui gatvės muzikos gerbėjų paliko neišdildomą įspūdį ir pripildė festivalininkus kuo geriausių emocijų.

Tuo metu į pagrindinę festivalio sceną lipo „Brassbastardz“. Grupė vokalistė Daiva Starinskaitė festivalio pasirodymui pasirinko aptemptą, vientisą, juodą, kūno linijas išryškinantį drabužį. Paragavę gardžios elektroninės muzikos, renginio svečiai skubėjo kas kur – vieni pasistiprinti prieš artėjantį „G&G Sindikato“ pasirodymą, kiti – į rokerių „Freaks On Floor“ šokius. Veikiausiai galima drąsiai sakyti, kad lietuvių hiphopo karaliai „G&G Sindikatas“ surinko ne mažiau žmonių, nei pirmąją festivalio dieną, penktadienį, pasirodęs amerikiečių reperis Aloe Blaccas. O su lietuviais festivalininkai linksminosi tikrai garsiau. Žinoma, šou vainikavo publikos ypač mėgiamas „Užsuką bytą“, per kurį vaikinai ir merginos drąsiai nusirengę marškinėlius ar džemperius jais mojavo.

Nors koncertų pabaigos fejerverkų ir nebuvo, maloniai pavargę festivalio lankytojai po „G&G Sindikato“ skirstėsi kas sau. Palapinių miesteliuose netilo reperių kūrinių nuotrupos, o jaunimas vakarojo iki paryčių.

Atėjus rytui nedaug žmonių susidomėjo lindyhopo šokių pamoka ar paskutiniaisiais koncertais. Dauguma tvarkėsi, pakavosi daiktus ir dalijosi koncertų įspūdžiais. Sparčiai retėjantis palapinių miestelis tapo aiškiausiu rodikliu, kad šventė jau baigiasi. Smagu, kad ruošiantis kelionei namo nelijo. Saulėtas festivalio finalas darsyk leido įšokti į ežerą, padėkoti gražiosios Varėnos gamtos dievams ir laimingiems keliauti namo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius