Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 26

Vilniuje koncertuosianti Imany: „Lietuva, pasiruošk rokenrolui“

Balandžio pabaigoje į Vilnių grįžta prancūzų soul muzikos diva tituluojama Imany. Šįkart ji į sceną žengs drąsesniu žingsniu – su dviem išleistais albumais ir pasaulio pripažinimu. Dainininkė sako, kad šis dėmesys mažai ją pakeitė – ji ir toliau dainuoja iš širdies, apie tai, kas jai rūpi. Tačiau ragina klausytojus pasiruošti rokenrolui – scenoje žada būti ne tokia jau ir rami, kaip gali atrodyti klausantis įrašų.
Imany
Imany / Barron Claiborne nuotr.

Iš Komorų salų kilusi dainininkė Nadia Mladjalo, scenoje geriau žinoma kaip Imany, sugrįžta į Vilnių. Savo sodriu, žemu balsu užbūrusį pasaulį, atlikėja 2013-aisiais koncertavo Lietuvoje ir, regis, nepaliko nė vieno abejingo.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Imany
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Imany

Kalbėdama su 15min Imany sakė, kad po šio pasirodymo taip pat parsivežė pačius šilčiausius prisiminimus. Tad dar svarstantiems, ar verta užsukti ir praleisti vakarą klausantis jos muzikos balandžio 27-ąją, atlikėja žada įsimintiną koncertą, tik dabar – su daug gyvybės ir dar daugiau rokenrolo.

Šįkart atėjusiems ji pristatys antrąjį savo albumą „The Wrong Kind Of War“, pasirodžiusį 2016-ųjų rugpjūtį. Tačiau tokių dainų kaip „You will never know“ arba „Don‘t be so shy“ gerbėjai gali būti ramūs – dainininkė suteiks progą gyvai išgirsti ir senesnius hitus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prancūzų soul muzikos diva Imany sugrįžta į Vilnių

Barron Claiborne nuotr./Imany
Barron Claiborne nuotr./Imany

Ar atsimenate savo pirmąjį apsilankymą Lietuvoje 2013-aisiais? Koks jis buvo?

– Atsimenu, nes tai buvo paskutinis mano pirmojo turo pasirodymas. Buvo labai gražus oras, vasara. Atmosfera buvo tiesiog puiki, dar buvau jauna ir entuziastinga (juokiasi). Be to, likau nustebusi, žmonės jūsų šalyje be galo aukšti ir gražūs.

Deja, tąkart visiškai neturėjau laiko pamatyti Vilniaus. Mačiau tik oro uostą. Tačiau taip būna visada – per turą neturiu progos susipažinti su šalimi. Bet su tuo jau susitaikiau, toks jau mano darbas, ką nors tenka paaukoti, nes juk važiuoju dainuoti. Šio turo metu taip pat neturėsiu laiko pasilikti Lietuvoje, mūsų tvarkaraštis beprotiškas...

VIDEO: Imany - You Will Never Know [Official Video HD]

Šįkart į Lietuvą atvykstate išleidusi jau du albumus, turite pasaulio pripažinimą. Ar jus tai kaip nors pakeitė?

– Laikui bėgant mes visi keičiamės. Aš įgaunu vis daugiau patirties, pasitikėjimo savimi. Mano pirmasis turas buvo tikrai labai didelis, po kurio dalyvavau kuriant garso takelį populiariai prancūzų komedijai „Sous les jupes des filles“ („Po merginų sijonais“). 2016-ųjų vasarą išleidau antrąjį savo albumą. Tokie dalykai pakeistų bet kurį.

Taigi aš scenoje jaučiuosi tiesiog patogiau, tačiau mano gyvenimo būdas yra toks pats. Aš vis dar jaučiuosi ta mergina, kuri pradėjo savo karjerą dainuodama bare, mano draugai išliko tie patys. Tik anksčiau gyvenau mažame, prastame bute, o dabar gyvenu mažame, bet jaukiame bute. Tad galiu sakyti, kad likau tokia pati.

Ko tikėtis jūsų gerbėjams, jau turintiems bilietą į koncertą?

– Dauguma žmonių galvoja, kad mano muzika yra labai rami, švelni. Visgi koncertuose tos dainos skamba kitaip – su daugiau gyvybės, muzika aranžuota kiek kitaip nei įrašuose. Čia būna kur kas daugiau rokenrolo, nei žmonės galėtų pagalvoti. Kaip ir praėjusiame ture, taip ir dabar ant scenos bus 8 muzikantai: du violančelistai, du gitaristai, bosistas, būgnininkas ir pianistas.

Per šį turą pristatysiu savo naujausią albumą. Galiu pasakyti, kad jame – daugiau šviesos ir daugiau rokenrolo. Taigi, pasiruošk, Lietuva.

VIDEO: Imany - Don't Be So Shy / LIVE

– Naujausias jūsų albumas „The Wrong Kind Of War“ – koks jis?

– Antrasis albumas ne apie mane, o apie tai, kas vyksta aplink mane. Tai – apie laisvę, išsilaisvinimą, pasaulio stebėjimą, sąmoningumą, stengimąsi kažką padaryti geriau. Kalbu apie įvairius dalykus, tarp kurių – ir klimato kaita, kurią dauguma neigia ir galvoja, kad viskas yra gerai. Taip pat kalbu apie smurtą televizijoje – vakarieniaudami mes matome įvairiausius žiaurumus. Dainose aš keliu klausimus apie visas problemas. Aš manau, kad tai ir turėtų daryti menininkas.

Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Imany
Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr. /Imany

– ​Jūsų karjera prasidėjo dainuojant Paryžiaus baruose. Dauguma muzikantų daro tą patį, tačiau pasaulinio dėmesio taip ir nesulaukia. Kaip jums pavyko tapti tokia sėkminga atlikėja?

– Tai nėra lengva. Reikia labai daug darbo, ryžto, ir, žinoma, sėkmės. Man pasisekė. Aš visada sakiau, kad jeigu tau nepavyksta į vidų patekti pro duris, eik pro galines arba išdaužk langą – daryk viską, ką gali. Jeigu viskas nevyksta taip, kaip tu nori, turi sugalvoti kitą būdą. Niekada negalima priimti neigiamo atsakymo. Visada reikia tikėti. Kai tiki, turi dirbti kaip maniakas. Būtent tokia buvau ir aš (šypsosi).

– ​Ar kada nors vaikystėje svajojote apie tokį žinomumą, apie gerbėjus, atmintinai mokančius jūsų dainas? Kaip dėl to jaučiatės?

– Tiesą sakant, niekada nesitikėjau, kad tai turėsiu. Kai pirmus kartus lipau į didžiąsias scenas užsienio šalyse, aš neįsivaizdavau, kad žmonės taip puikiai žinos mano muziką. Iki šiol mane kaskart apima nuostabus jausmas. Iki šiol aš nustembu, patiriu šoką, kad mane tiek daug žmonių pažįsta. Aš visada sakiau, kad būsiu laiminga, jei man iš dainavimo pavyks susimokėti mokesčius. Aš tik to norėjau. O tai, kas vyksta dabar... Man yra didžiausia dovana.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atlikėja Imany Vilniaus senamiestyje gerbėjus privertė šėlti negailint jėgų

VIDEO: Imany - Silver Lining (Clap Your Hands)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius