-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akademijos atsakas: W.Smithas „Oskaruose“ negalės dalyvauti 10 metų

Šių metų „Oskarų“ įteikimo ceremonijos metu komikui Chrisui Rockui trenkęs aktorius Willas Smithas sulaukė kino bendruomenės atsako. JAV kino meno ir mokslo akademija penktadienį priėmė sprendimą.
Willas Smithas, Chrisas Rockas
Willas Smithas, Chrisas Rockas / „Scanpix“ nuotr.

Akademijos sprendimu, Holivudo žvaigždei 10-iai metų uždrausta dalyvauti apdovanojimų teikimo iškilmėse, praneša BBC.

„Oskarų“ apdavanojimus organizuojanti Kino meno ir mokslo akademija penktadienį virtualiai susirinko aptarti drausminių priemonių, kurias nusprendė taikyti W.Smithui, scenoje trenkusiam komikui Ch.Rockui.

Nors W.Smithas atsiprašė už savo veiksmus ir atsistatydino iš Akademijos, vis dėlto to nepakako. Kino bendruomenė nusprendė, kad W.Smithas 10 metų negalės dalyvauti ne tik „Oskaruose“, bet ir kituose Kino akademijos organizuojamuose renginiuose.

Tiesa, kaip skelbia „Daily Mail“, W.Smithas ir toliau gali būti nominuotas „Oskarų“ apdovanojimams ir gali juos laimėti, tačiau dėl draudimo dalyvauti renginiuose negalėtų apdovanojimo atsiimti nei asmeniškai, nei virtualiai.

Akademijos sprendimą grindžiančiame pareiškime teigiama, kad šių metų „Oskarų“ įteikimo ceremoniją „aptemdė nepriimtinas W.Smitho elgesys, kurį jis demonstravo scenoje“.

Savo elgesį po „Oskarų“ apdovanojimų nepateisinamu vadino ir pats W.Smithas. Jis apgailestavo, kad sužlugdė kino bendruomenės pasitikėjimą ir teigė priimsiąs visas pasekmes dėl savo smurto.

Netrukus po šio pareiškimo W.Smithas nusprendė pasitraukti iš Kino meno ir mokslo akademijos. Holivudo žvaigždės atsistatydinimas reiškė, kad aktorius negalės kasmet balsuoti už „Oskarų“ nominantus.

„Scanpix“/AP nuotr./Willas Smithas, Jada Pinkett Smith
„Scanpix“/AP nuotr./Willas Smithas, Jada Pinkett Smith

Iš Kino meno ir mokslo akademijos iki šiol dėl skandalų atsistatydino tik keturi nariai – prodiuseris Harvey Weinsteinas, aktorius Billas Cosby, režisierius Romanas Polanskis ir operatorius Adamas Kimelis. Visi jie buvo pašalinti dėl dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu.

Nors Akademijos posėdis dėl W.Smitho incidento turėjo vykti balandžio 18-ąją, jį paankstino paties W.Smitho atsistatydinimas.

Kaip rašo BBC, Kino akademija svastė įvairias W.Smitho drausminimo priemones, tarp kurių buvo mintis pašalinti aktorių iš būsimų „Oskarų“ įteikimų ceremonijų, atimti teisę sulaukti apdovanojimų ateityje, taip pat buvo svarstyta atimti ką tik laimėtą „Oskaro“ statulėlę. W.Smithas buvo apdovanotas geriausio aktoriaus apdovanojimu už vaidmenį filme „Williams metodas“ (King Richard), kuriame suvaidino teniso žvaigždžių Venus ir Serenos Williams tėvą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Willas Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Willas Smithas

Vis dėlto, kad „Oskaro“ apdovanojimas iš W.Smitho nebus atimtas, dar kovo pabaigoje užsiminė akademijos valdybos narė aktorė Whoopi Goldberg. Ji teigė, kad nors W.Smitas susidurs su „rimtomis pasekmėmis“, tačiau „Oskaro“ nepraras.

Tiesa, į W.Smitho elgesį ceremonijos metu griežtai sureagavo ne tik Akademija – dvi kino studijos – „Sony“ ir „Netflix“ – sustabdė projektus su Holivudo žvaigžde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius