-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Avicii šeima atviru laišku patvirtino – didžėjus nusižudė: „Jis tiesiog daugiau nebegalėjo“

Prieš savaitę mirusios elektroninės šokių muzikos žvaigždės Avicii artimieji patvirtino, kad atlikėjas savo noru pasitraukė iš gyvenimo, skelbia „Variety“.
Avicii
Avicii / AFP/„Scanpix“ nuotr.

15min primena, kad Avicii buvo rastas negyvas balandžio 20-ąją savo viešbučio kambaryje Omane, kur atostogavo. Jam buvo viso labo 28-eri.

Ketvirtadienio vakarą didžėjaus, kurio tikrasis vardas – Timas Berglingas, šeima antrą kartą kreipėsi į sūnaus gerbėjus ir išplatino dar vieną pranešimą. Šį kartą jie paviešino ilgą laišką ir prakalbo apie sunkumus, kuriuos teko patirti Avicii.

„Mūsų mylimas Timas buvo jautri siela, ieškojusi atsakymų į egzistencinius klausimus. Perfekcionistas, kuris daug keliavo ir dirbo iki tiek, kad tai privedė jį prie milžiniško streso. Kai liovėsi vykti į turus, jis norėjo surasti gyvenimo balansą, būti laimingu ir daryti tai, ką mėgo labiausiai – kurti muziką. Jis tikrai kentėjo nuo minčių apie gyvenimo prasmę ir laimę. Jis tiesiog daugiau nebegalėjo. Jis norėjo surasti ramybę. Timas nebuvo sutvertas šou pasauliui, kuriame atsidūrė. Jis buvo jautrus vaikinas, kuris mylėjo savo gerbėjus, bet nemėgo būti dėmesio centre. Timai, amžinai tave mylėsime ir tavęs ilgėsimės. Tai, koks žmogus tu buvai, ir kokią muziką kūrei, tavo atminimą išlaikys gyvą amžiams. Mylime tave“, – laiške cituojami artimieji.

„Scanpix“/AP nuotr./Avicii
„Scanpix“/AP nuotr./Avicii

Šis pranešimas buvo pasirašytas Avicii tėvų, dviejų brolių ir sesers vardu. Jie jau anksčiau šią savaitę buvo išplatinę kitą pranešimą, kuriuo padėkojo Avicii gerbėjams už užuojautą ir išreikštą paramą.

Avicii draugai: „Jis nekentė būti žvaigžde“

Panašiai apie Avicii kiek anksčiau kalbėjo ir keli jo draugai – jie neslėpė, kad didžėjus tiesiog nekentė būti žvaigžde. Jis niekada nesijautė gerai būdamas dėmesio centre, o tapus muzikos pasaulio garsenybe to išvengti nebuvo įmanoma.

Dar kitas draugas net pareiškė: „Timas buvo Avicii, bet Avicii niekada nebuvo Timu. Jis buvo mielas, jautrus vyrukas. Vakarėliai, scena, siurbėlės vietoj draugų... viso to jam, kaip jautriai sielai, buvo per daug. Jis tenorėjo visą vakarą žiūrėti filmus, o ne siausti vakarėliuose. Jis nežinojo, kas jis būtų be savo karjeros, bet ta karjera jį žudė – tiesiogine to žodžio prasme.“

Draugai pasakojo, kad Avicii dievino kurti muziką, norėjo, kad žmonės klausytų jo dainų, tačiau koncertai, vakarėliai, festivaliai ir nuolatinis buvimas viešumoje buvo absoliučiai ne jo stichija. Kad įveiktų savo drovumą būdamas tarp daugybės nepažįstamų žmonių, didžėjus griebdavosi alkoholio, kas ilgainiui labai pakenkė jo sveikatai.

15min galerijoje – Avicii gyvenimo akimirkos:

Niekam ne paslaptis, kad didžėjus turėjo rimtų sveikatos problemų. Kai jam buvo tik 21-eri, nuo besaikio gėrimo vaikinui jau buvo diagnozuotas ūmus pankreatitas – kasos uždegimas, pavojingas gyvybei. 2014 metais Avicii vėl atsidūrė ligoninėje – šįkart jam buvo išoperuotas apendicitas ir tulžies pūslė. Sustabdyti beprotišką gyvenimą tempą ir pagaliau pasirūpinti savimi Avicii nusprendė 2016-aisiais, jam tada buvo 26-eri.

Nutraukęs koncertinę veiklą didžėjus ir toliau kūrė muziką studijoje, tik nebevažinėjo po festivalius ir vakarėlius.

Muzikos pasaulį užkariavo per 4 metus

Milžinišką populiarumą tarp šokių muzikos gerbėjų visame pasaulyje užsitarnavęs Avicii dirbo su tokiais muzikos grandais kaip Madonna, „Coldplay“, radijo topuose karaliavo ir naujas jo hitas su Rita Ora.

Vida Press nuotr./Avicii ir Madonna (2012 m.)
Vida Press nuotr./Avicii ir Madonna (2012 m.)

Avicii vardas ilgus metus garsiai skambėjo didžiausiuose ir populiariausiuose muzikos festivaliuose.

Švedas už vieną vakarą uždirbdavo po 250 tūkst. dolerių, bilietai į jo koncertus būdavo išparduodami, o kartą „Forbes“ jį net paskelbė geriausiai apmokamu pasaulio didžėjumi.

Avicii muzika „Spotify“ sistemoje buvo ištransliuota daugiau nei 3 mlrd. kartų, per „Deezer“ – 107 mln. kartų, „iTunes“ – 30 mln. kartų ir daugiau nei 3 mlrd. kartų jo VEVO kanale. Jis turi daugiau nei 3 mln. sekėjų „Instagram“ ir beveik 20 mln. sekėjų „Facebook“ paskyrose. Atlikėjas išleido tokius hitus kaip „Waiting For Love“, „For A Better Day“, „Wake Me Up“, „The Nights“, „Levels“ ir daug kitų puikiai žinomų dainų.

Emocinė pagalba: kur kreiptis
Emocinė pagalba vaikams
„Vaikų linija“
Kasdien (11-23 val.):
Tel.: 116 111
www.vaikulinija.lt
Emocinė pagalba jaunimui
„Jaunimo linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 28 888
www.jaunimolinija.lt
Emocinė pagalba suaugusiems
„Vilties linija“
Visą parą:
Tel.: 116 123
www.viltieslinija.lt
Emocinė pagalba moterims
„Pagalbos moterims linija“
Visą parą:
Tel.: 8 800 66 366
www.moters-pagalba.lt
Emocinė pagalba rusakalbiams
„Linija Doverija“
Darbo dienomis (16-20 val.):
Tel.: 8 800 77 277
Krizių įveikimo centras
Antakalnio g. 97, Vilnius
www.krizesiveikimas.lt
krizesiveikimas
Psichologinė pagalba emigrantams
VIDEO: Avicii – „Wake Me Up“
VIDEO: Avicii - The Days (Lyric Video)
VIDEO: Avicii - Lonely Together ft. Rita Ora
VIDEO: Avicii ft. Madonna - Girl Gone Wild (Official Music Video) "Best Quality"
VIDEO: Avicii - Levels

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius