Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būti Mirtiše ne taip ir paprasta: ką turėjo iškęsti ją įkūnijusi Anjelica Huston?

1991-aisiais pasirodęs vaidybinis filmas „Adamsų šeimynėlė“ – be didesnių abejonių vienas geriausių aktorių atrankos pavyzdžių, žinant, kad komandai pavyko rasti profesionalus, atrodančius lygiai taip pat, kaip originalaus animacinio serialo veikėjai. Tarp tų aktorių buvo ir Anjelica Huston, kuriai, norint įsikūnyti į Mirtišę, reikėjo stengtis gerokai labiau nei kolegoms. Pasirodo, aktorė patyrė tokias stiprias kančias, jog baigus filmavimą ją užplūdo noras sudeginti Mirtišės kostiumą.
Anjelica Huston filme „Adamsų šeimynėlė“
Anjelica Huston filme „Adamsų šeimynėlė“ / Vida Press nuotr.

Animaciniame filmuke Mirtišė Adams vaizduojama nenatūraliai šviesios odos ir pavojingai liekna su juodos, žemę siekiančios suknelės dar labiau pabrėžiamu liemeniu. Tad tik pagalvokite, kokios priemonės buvo pasitelktos siekiant tokį pat įvaizdį atkurti su A.Huston.

Kaip rašo „Mental Floss“, aktorė filmavimo aikštelėje kasdien turėjo segėti metalinį korsetą. Įsivaizduokite, koks sunkus ir visur spaudžiantis jis buvo. A.Huston „Entertainment Weekly“ yra sakiusi, kad jį segėdama ji negalėdavo atsigulti, todėl greitai pavargdavo.

Kentėti moterį priversdavo ne tik kostiumų kūrėjai, bet ir makiažo meistrai. Norint sukurti saulės niekada nemačiusios odos atspalvį, A.Huston veidas būdavo padengiamas keliais makiažo sluoksniais, priklijuojamos ilgos blakstienos ir smailūs nagai. Žinoma, neapsieita ir be ilgų tamsių kaip varno plunksnos plaukų peruko, kuris, pasak aktorės, jai stipriai verždavo galvą.

Skausmą keldavo ne tik jis ir korsetas. Kad atrodytų, jog Mirtišė niekada nesensta, A.Huston būdavo atliekamas veido patempimas. Ne, pas plastikos chirurgus ji nesilankydavo. Lipdukais ir raišteliais veido bruožai, dažniausiai akys ir skruostai, būdavo patempiami toje pačioje makiažo kėdėje.

Vida Press nuotr./Anjelica Huston vaidina Mirtišę Adams
Vida Press nuotr./Anjelica Huston vaidina Mirtišę Adams

Suprantama, jog A.Huston, kuriai patiko vaidinti Mirtišę, kasdien patirti tokias kančias būdavo… tikra kančia. Todėl ji užsiminė, jog vos tik baigėsi filmavimai, visas kostiumo detales ji sudėjo į krūvą ir padegė.

Tiesa, visų atpažįstamas personažas galėjo atrodyti kiek kitaip. Dar 1991-aisiais „Entertainment Weekly“ prodiuseris Scottas Rudinas atskleidė, kad Mirtišės vaidmeniu labai domėjosi pati scenos diva Cher. Taip, hito „Believe“ atlikėja norėjo tapti Adamsų šeimynėlės dalimi.

Tačiau jokios kitos aktorės kaip A.Huston šiame vaidmenyje niekas įsivaizduoti negalėjo. Vos tik jai buvo pasiūlyta įkūnyti Mirtišę, moteris sutiko beveik nedvejodama. Nors ir nepagalvojo, kokias kančias turės patirti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šiurpūs filmo „Rozmari kūdikis“ prakeiksmo įrodymai: vien aukų skaičius daug ką pasako

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius