-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt įtakingiausių 2008-ųjų moterų

JAV moterys surado daugiau nei pusę visų šalies gyventojų, todėl nėra abejonių, kad jos šalyje turi nemažai įtakos. Tačiau atrodo, jos žinomos ir įtakingos ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.
Angelina Jolie
Angelina Jolie / „Scanpix“ nuotr.

„Yahoo buzz up“ sudarė daugiausia susidomėjimo šiemet sukėlusių moterų dešimtuką, kurio pirmoje vietoje atsidūrė ne pirmosios šalies damos, bet aktorė Angelina Jolie.

Antra vieta pasigirti gali respublikonų kandidatė į viceprezidento postą Sarah Palin, tuo tarpu demokratė Hillary Clinton liko ketvirtoje vietoje, užleisdama vietą televizijos žvaigždei Oprah Winfrey. Sausio pabaigoje nauja pirmąja dama oficialiai tapsianti Michelle Obama užkopė vos į septintą vietą.

Neabejotinai visos trys moterys buvo dėmesio centre visos JAV rezidento rinkiminės kampanijos ir kovos metu. Dėl galimybės kandidatuoti rinkimuose pralaimėjusi Barackui Obamai, H.Clinton užleido savo vietą ir dėmesio centre. Ją užėmė respublikono Johno McCaino pasirinkimas – Aliaskos gubernatorė S.Palin. Iki tol mažai kam žinoma gubernatorė ir šeimos moteris tapo visos Amerikos garsenybe tiek, kad jos „antrininkė“ aktorė Tina Fey aplenkė naujojo prezidento žmoną ir atsidūrė šeštoje įtakingiausių moterų dešimtuko vietoje.

O.Winfrey šiemet pasižymėjo taip pat rinkimų dėka. Ji, viešai išsakiusi savo paramą B.Obamai, neabejotinai sulaukė ne tik prieštaringų įvertinimų, ypatingai iš moteriškosios auditorijos, kuri tikėjosi, kad kandidate taps Hillary, pusės, bet ir to, kad daugybė jos gerbėjų tapo ir B.Obamos gerbėjais. Vėliau jos pavyzdžiu pasekė ne viena Holivudo žvaigždė.

Galbūt pasirodys keista, bet penktoje vietoje atsidūrė nieko bendro su rinkimais neturėjusi kikbokso žvaigždė Gina Carano, įspūdingai pasirodžiusi JAV televizijos šou „Amerikos gladiatoriai“. Nors šou žlugo po kelių mėnesių, ji tapo pirmąja tiesioginio eterio dvikovos nugalėtoja. Aštuntoje, devintoje ir dešimtoje vietoje atsidūrė taip pat daugiausia vien JAV žinomos moterys – žurnalistė Katie Curic, žinių vedėja Barbara Walters, pasižymėjusi ne darbu, o biografinėje knygoje įamžintu prisipažinimu apie jaunystės romaną su vedusiu senatoriumi, bei plaukikė Dara Torres, dar 2000-ųjų Olimpiadoje buvusi vyriausia dalyve plaukike, kuri itin norėjo sudalyvauti ir dar vieneriose žaidynėse, kurios jai būtų buvę penktos iš eilės.

Pirmoje vietoje atsidūrusi Angelina Jolie labiausiai šiemet visus domino dėl savo nėštumo, vasarą pasaulį išvydusių dvynių mergaičių, netylančių kalbų apie prastus jos ir jos gyvenimo draugo aktoriaus Brado Pitto santykius, buvusios aktoriaus žmonos Jennifer Aniston pareiškimų apie A.Jolie, kalbų apie naują nėštumą ar įsivaikinimą, naujojo jos vaidmens kine, jos figūros, suknelių, vaikų auklėjimo... – sąrašas gali būti begalinis. Tačiau ji neapleido ir savo labdaringos veiklos. Jungtinių Tautų geros valio ambasadorė A.Jolie ir B.Pittas ir toliau dirbo įvairiose labdaros organizacijose bei nusprendė parduoti vienam žurnalui naujagymių nuotraukas tam, kad paaukotų gautus už jas 14 milijonų dolerių labdarai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius