-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Incidentas per princo Philipo laidotuves: šalia Vindzoro pilies areštuota pusnuogė moteris

Princo Philipo laidotuvės Didžiojoje Britanijoje neapsiėjo be incidentų. Iš minios iššokusią pusnuogę moterį policijos pareigūnams teko areštuoti.
Šalia Vindzoro pilies areštuota pusnuogė moteris
Šalia Vindzoro pilies areštuota pusnuogė moteris / „Scanpix“ nuotr.

Užsienio naujienų portalas Metro.co.uk praneša, kad po minutės tylos, skirtos princo pagerbimui, pusnuogė moteris išbėgusi iš minios pradėjo garsiai rėkti „gelbėkit planetą“ ir šoko ant karalienės Viktorijos statulos.

Netrukus ją sugavo policijos pareigūnai, kurie pridengė ją paklode ir areštavę išvežė iš įvykio vietos. Vėliau buvo pastebėta, kaip policija pasiėmė moters drabužius.

15min primena, kad Didžioji Britanija ir karališkosios šeimos nariai atsisveikino su princu Philipu. Šeštadienį jis palaidotas Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje. Princui iškelta kukli ceremonija, kurioje dalyvavo tik artimiausi žmonės.

Princo Philipo laidotuvių akimirkos – 15min specialioje laidoje:

VIDEO: Pasaulis atsisveikina su princu Philipu: tiesioginė laidotuvių transliacija ir speciali laida iš 15min studijos

Į laidotuves iš Amerikos atvyko princas Harry, šalia kurio ceremonijoje dalyvauja ir kiti karališkosios šeimos nariai bei princo giminaičiai. Tiesa, laidotuvėse Meghan Markle nepasirodė, nes dėl nėštumo gydytojas patarė neskristi.

Laidotuvių dieną princo Philipo karstas buvo nugabentas į Vindzoro pilį. Jo karstą dengė asmeninė vėliava, buvo padėta karinė jūrų laivyno admirolo kepurė bei specialus karinių jūro laivyno aukšto rango kardas.

Princo Philipo laidotuvių akimirkos – galerijoje:

Karališkosios šeimos nariai, įskaitant Velso princą, ėjo už karsto, o karalienė Elizabeth II į koplyčią atvyko atskirai, su savo padejėja. Prie Šv. Jurgio koplyčios jis buvo pagerbtas tylos minute. Po pamaldų kunigaikštis buvo palaidotas Šv. Jurgio koplyčios karališkame skliaute.

Visuomenės narių buvo paprašyta nedalyvauti jokiuose laidotuvių renginiuose, laikantis visuomenės sveikatos reikalavimų, o karališkoji šeima paprašė žmonių nepalikti gėlių ir dovanų karališkose rezidencijose.

Princo Philipo gyvenimo akimirkos – vaizdo įraše:

Dauguma britų monarchų amžinojo poilsio atgulė Vestminsterio abatijoje arba St. George'o koplyčioje, išskyrus karalienę Victorią ir princą Albertą, palaidotus Frogmore soduose esančiame mauzoliejuje. Karalienė Victoria nusprendė būti palaidota šalia savo vyro, mirusio 40 metų anksčiau 1861 m. gruodžio 14 d.

Po pranešimo apie Edinburgo hercogo mirtį iki pusės nuleistos visos šalies vėliavos, žinių reporteriai vilki juodus drabužius, o parlamento nariai ryši juodus raiščius ant rankų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prieš ištardama princui Philipui „sudie“, Elizabeth II pasidalijo mėgstamiausia savo ir jo nuotrauka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius