-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip „365 dienos“ tapo metų labiausiai apkalbamu filmu – dėl gerų ar blogų priežasčių

Būna, kad tam tikras vaidmuo aktorius išgarsina visame pasaulyje. Taip nutiko ir lenkei Anna-Mariai Siekluckai bei italui Michele'iui Morrone, nusifilmavusiems erotinėje juostoje „365 dienos“. Nors po jos pasaulinės premjeros „Netflix“ platformoje šių aktorių vardus žinojo visi, dalis juos minėjo ne dėl visai gerų priežasčių.
Filmo „365 dienos“ scena
Filmo „365 dienos“ scena / Kadras iš filmo

Jei reikėtų įvardyti vieną dalyką, kurį kad prisimintumėte norėtų filmo „365 dienos“ komanda, tai kad viskas, kas vyksta ekrane, nėra tikra, rašo „E! News“.

Nuo pat jo pasirodymo „Netflix“ platformoje birželį, pikantiško erotinio turinio, ribas peržengiančių sekso scenų ir kontroversiškai vertinamos meilės istorijos lenkų filmas žiūrovams atėmė kvapą. Ir čia omenyje turima tikrai didelį žiūrovų kiekį. Filmas tapo pirmuoju šios transliavimo platformos kūriniu, JAV populiariausių filmų TOP 10 pirmoje vietoje išsilaikiusiu net keletą dienų, nepaisant to, kad jis nebuvo reklamuojamas, o ir įvertinimų sulaukė ne pačių geriausių. Tačiau ir tai dar ne viskas. Populiariausių trejetuke „365 dienos“ atsidūrė dar 26 šalyse.

Aišku, kad prie tokių rezultatų stipriai prisidėjo karantine laiką leidusi auditorija, nežinojusi, kad trokšta kitokio nei įprastai siūlo „Netflix“ turinio, arba apskritai naujo turinio.

Lyginamas su kitu kultiniu erotiniu filmu – „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ – „365 dienos“ paremtas pirmąja Blankos Lipinska trilogijos knyga. Jo dar nemačiusiems, nors abejojama, ar tokių yra, mat ir Lietuvoje ši juosta kelias dienas laikėsi TOP 10, jame pasakojama lenkės Lauros, pagrobtos Sicilijos mafijos boso Massimo, kurį ji turi pamilti per metus, o jei taip nenutiks, jis ją paleis į laisvę, istorija.

Filme jo žvaigždės Anna-Maria Sieklucka ir Michele’is Morrone daug laiko praleidžia nuogi, užsiimantys įvairiais sekso aktais, kurie atrodo taip įtikinamai, jog sunku įsivaizduoti, kad visa tai tik vaidyba.

„Tą knygą parašiau sau, neturėdama jokių ketinimų parodyti ją pasauliui. Tačiau pažįstu save ir žinau, kad kartais mano nuomonė iš niekur nieko pasikeičia. Tada pradėjau apie tai galvoti, tikėjau sugebėsianti sukurti ir ekrano adaptaciją, – „E! News“ elektroniniame laiške rašė Blanka Lipinska.

Kiekvieną sceną galėjau įsivaizduoti savo galvoje. Be to, ar yra kitoks būdas knygai parašyti? Vaizdiniai turi būti apibūdinami žodžiais. Ar scenos filme tokios pat erotinės, kokias jas įsivaizdavau? Ne, bet dėl cenzūros negalėjau daryti visko, ką norėjau. Vis dėlto, manau, tai geriausios sekso scenos, kurias iki šiol mačiau komercinėje kinematografijoje.“

Būtent tos minimos scenos filmo žvaigždes interneto sensacijomis pavertė, galima sakyti, per naktį. „365 dienos“ iš pradžių buvo pristatytas Lenkijoje – premjera įvyko dar vasarį, tačiau lyginant su pasauline sėkme, gimtojoje šalyje jis nebuvo toks populiarus. Užklupusiu dėmesiu dėl, kaip rašo „E! News“, jų nepaprastai gražių kūnų ar aktorystės sugebėjimų, vertinamų labai nevienodai, nebuvo nustebinti ir pagrindiniai jo aktoriai.

Tiesa, sulaukti pripažinimo visada malonu. Kaip sakė italas Michele’is Morrone, priėmęs pasiūlymą įkūnyti Massimo, nors aktoriaus karjerą jis buvo bebaigiantis: „Jaučiuosi gerai, nes galbūt tai reiškia, kad esu geras aktorius.“

„Tai reiškia, kad mes puikūs aktoriai, nes dauguma žmonių mano, kad viskas vyko iš tikrųjų“, – elektroniniame laiške antrino kolegė Anna-Maria Sieklucka.

View this post on Instagram

Sea & Me / Me & Sea ????????????????????????????????

A post shared by Anna-Maria Sieklucka (@anna_maria.sieklucka) on

Nors Michele’is Morrone prisipažino, kad iš pradžių vaidinti erotines scenas buvo „keista“, mat su kolege juodu buvo neseniai tapę „labai gerais draugais“, galiausiai tas nejaukias akimirkas pakeitė smagios, aktoriams į viską pradėjus žiūrėti kaip į pramogą.

„Man sunku nebuvo, nes kaip aktorius aš viską visada noriu daryti tikrai. Taigi normali sekso scena, noriu, kad ji atrodytų tikroviška“, – pasakojo Michele’is Morrone.

Erotinės filmo scenos buvo filmuojamos paskutinės, pasidalijo Anna-Maria Sieklucka, kas reiškia, kad prieš „suguldami į lovą“ ji ir kolega Michele’is Morrone turėjo laiko „pažinti vienas kitą privačiai, išsiugdyti pasitikėjimą vienas kitu ir jaustis gerai“.

Jaustis gerai aktoriai turėjo ne tik būdami drauge, bet ir apsinuoginę prieš kameras. Iš pradžių tai šiek tiek baimės kėlė Anna-Mariai Siekluckai, tačiau ją įveikti padėjo saugią atmosferą sukūrusi komanda.

„Filmavimo aikštelėje per tas scenas mums kompaniją palaikė vos keli žmones, patikima grupelė. Tad jaučiausi saugi“, – pridūrė ji.

Filmo 365 dienosanonsas:

VIDEO: 365 DAYS MOVIE TRAILER 2020 l Massimo & Laura l EnsWorld

Nors patys aktoriai filmuodamiesi juostoje jautėsi saugiai, nemažas būrys žiūrovų susirūpino tuo, kokią žinutę populiarus filmas paskleidė pasaulyje. Svetainėje Change.org pasirodė keletas peticijų, prašančių „Netflix“ pašalinti filmą argumentuojant, kad jis „garbina“ prekybą žmonėmis, Stokholmo sindromą ir seksualinę prievartą. (Juostos gerbėjai taip pat sukūrė ne vieną peticiją, prašančią kompanijos palikti jį prieinamu.)

Dar liepos pradžioje filmą „365 dienos“ pasmerkė Velso atlikėja Duffy, keliais mėnesiais anksčiau prakalbusi apie savo pačios pagrobimo ir prievartavimo patirtį. Atvirame laiške kompanijos vadovui Reedui Hastingsui ji rašė: „365 dienos“ aukština žiaurią prekybos žmonėmis, pagrobimų ir prievartavimų tikrovę. Tai neturėtų būti kieno nors mintis pramogai, taip pat neturėtų būti apibūdinama kaip tokia ar tokiu būdu komercializuojama.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Hito „Mercy“ atlikėja Duffy atskleidė patyrusi išprievartavimą: buvo apsvaiginta ir laikoma nelaisvėje

„Netflix“ atstovai filmo, kurio jie, pabrėžė, neprodiusavo, nekomentavo, tačiau prie jo kūrimo prisidėję žmonės puolė juostą ginti. Apie į ją nutaikytas kritikos strėles pasiteiravus pagrindinės žvaigždės Michele’io Morrone, šis atsakė: „Manau, svarbu prisiminti, kad šis filmas paremtas fikciniu kūriniu. Prieš tampant filmu, knyga „365 dienos“ buvo labai populiari Lenkijoje. Žiūrovams žiūrint filmą, manau, jie žino, kad tai, ką mato ekrane ne visada yra tikra, bet mano kaip aktoriaus darbas yra padaryti taip, kad jaustųsi kitaip, sukurti asociacijas su Massimo, nors jis ir yra mafijos bosas.

Pasitikiu žiūrovais, kad jie supranta, jog šis filmas – fantazija. Kartais žiūrime filmus ir palaikome „blogiukus“, nors žinome, kad jie blogi ir toks elgesys tikrame gyvenime visiškai nepriimtinas.“

„Suprantu kilusią kontroversiją ir džiugu, kad apie tai kalbame. Manau, turime elgtis atsargiai neribodami kuriamo meno, tad nesakau, kad tokiam fikciniam filmui turėtume uždrausti egzistuoti, nes tada kaip filmai apie karą, nusikaltimus, žudymus ir, taip, populiarūs mafijų filmai?

Šio filmo tikslas nėra sumažinti seksualinio smurto realybę pasaulyje. Nenoriu, kad žmonės galvotų, jog toks elgesys yra pateisinamas. Ne. Manau, gerai, kad filmas skatina žmones kalbėti apie šias problemas, kad mūsų pasaulyje joms skirtume daugiau dėmesio“, – tęsė aktorius.

Vida Press nuotr./Michele'is Morrone
Vida Press nuotr./Michele'is Morrone

Kaip žmogus, sukūręs šią pasaką, Blanka Lipinska savo kūrinį gynė kiek kitaip. „Visi tie filmą analizuojantys ir teorijas apie Stokholmo sindromą kuriantys žmonės, rodos, pamiršo, kad populiariojoje kultūroje panaši istorija egzistuoja metų metus! Prisiminkite „Gražuolę ir pabaisą“. Galiu gailėtis tik kad nesugalvojau nieko labiau inovatyvaus, – sakė ji.

Mano knyga ir filmas skirti suaugusiems – tiems, kas galvoja už save ir atskiria tikrą gyvenimą nuo fantazijos ekrane. Tai ne vaikams ir žmonėms, kurie tiki viskuo, ką mato didžiajame ekrane.“

Kad ir kokią nuomonę apie šį filmą turite jūs, jo populiarumas ir faktas, kad egzistuoja dar dvi šios trilogijos knygos reiškia, jog franšizės likimas yra mūsų rankose. Tiesą sakant, jau kuriamas tęsinys. Jo sulaukti negali ir Michele’is Morrone .

„Iš dalies tai jaudina, nes vis dar turime nufilmuoti du filmus – antrojo filmavimo darbai prasidės kitąmet, tačiau nežinome kada dėl COVID situacijos“, – sakė jis.

Tačiau aktorius be veiklos neliks – laisvą laiką Michele’is Morrone išnaudos naujai atrastai muzikos karjerai. Minėtame filme nuskambėjo net keturios jo kurtos dainos, neseniai jis pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Universal Music Group“ ir įrašinėja debiutinį albumą „Dark Room“. Liepos 24 d. pristatytas vaizdo klipas singlui „Hard for Me“, kuris surinko 12 mln. peržiūrų.

VIDEO: Michele Morrone - Hard For Me (Official Music Video)

Tuo tarpu Anna-Maria Sieklucka per karantiną dėliojosi ateities planus.

Na o kalbant apie šiems žmonėms jų gyvenimus pakeitusius vaidmenis sukūrusią autorę, ji teigė, kad savo darbo populiarumu niekada neabejojo.

„Viską nuo pat pradžių suplanavau pati – tiek filmui, tiek knygai, tad negaliu sakyti, kad sėkmė mane nustebino. Nesupraskite klaidingai – neužriečiau nosies. Paprasčiausiai žinojau, kokia gera ir unikali ši istorija buvo. Nėra daug erotinių filmų su nuoširdžiai geromis sekso scenomis ir tokiu puikiai atrodančiu pagrindiniu aktoriumi. Populiarumas buvo tik laiko klausimas“, – pasakojo Blanka Lipinska.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Netflix“ ir vėl filmuos Lietuvoje: ieško itin lieknų vyrų ir intymioms scenoms „pasirašančių“ merginų

„Too Hot To Handle“ žvaigždžių Harry Jowsey ir Francescos Farago vestuvių nesulauksime: pora išsiskyrė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius