Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karališkos meilės triumfas: pramuštgalvis princas Harry susituokė su aktore Meghan Markle

Ilgai laukta diena pagaliau išaušo – pramuštgalvis britų princas Harry (33 m.) pagaliau sutiko savo gyvenimo moterį, ir šį šeštadienį ji tapo jo žmona: Vindzoro rūmuose jis susituokė su amerikiečių aktore Meghan Markle (36 m.). Šios vestuvės – ir istorinės, mat pirmą kartą į britų karališkąją šeimą įsilieja afroamerikiečių rasės atstovas.
Princas Harry ir Meghan Markle
Princas Harry ir Meghan Markle / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Likus maždaug 20 min iki ceremonijos pradžios į Šv. Jurgio koplyčią pėsčiomis atėjo jaunikis princas Harry kartu su savo vyriausiuoju pabroliu princu Williamu. Abu vyrai karališkoms vestuvėms apsirengė karinėmis uniformomis.

Šiek tiek anksčiau publika turėjo progą akies krašteliu išvysti ir nuotaką – ji su mama Doria Ragland išvažiavo iš „Cliveden House“ viešbučio, kur abi praleido naktį.

Atvykus į bažnyčią, Meghan Markle dalį kelio ėjo viena pati – ją lydėjo mažųjų pamergių ir pažų, tarp kurių buvo princas George'as ir princesė Charlotte, svita.

Pusiaukelėje Meghan Markle pasitiko jos būsimasis uošvis princas Charlesas – jis perėmė nuotakos tėvo pareigą ir palydėjo ją link altoriaus. Šis sprendimas buvo priimtas kone paskutinę minutę, kai paaiškėjo, kad Meghan tėvas Thomas Markle'as negalės dalyvauti ceremonijoje.

Matydamas, kaip jo mylimoji žengia prie altoriaus, princas Harry susigraudino – jo akys sudrėko iš jaudulio. Nuotakai priėjus prie jo, iš lūpų buvo galima išskaityti, kad Harry jai pasakė: „Atrodai nuostabiai“.

Kaip atrodys jo nuotaka, princas Harry nežinojo iki pat paskutinės akimirkos – ši tradicija porai buvo labai svarbi.

VIDEO: Lemtingasis „Taip“: princas Harry ir Meghan Markle tapo vyru ir žmona

Na o ilgai laikyta paslaptis, kas kurs Meghan vestuvinę suknelę, taip buvo atskleista: tai „Givenchy“ mados namų dizainerė Claire Waight Keller.

Valandą trukusi santuokos ceremonija ne vienam išspaudė ašarą – graudinosi tiek nuotakos mama, tiek kiti svečiai.

O pagaliau tapusi princo Harry žmona, Meghan Markle įgijo ir titulą – nuo šiol ji bus vadinama Sasekso hercogiene.

Galerijoje – karališkųjų vestuvių akimirkos:

Šurmulys dėl karališkųjų vestuvių netilo visą pastarąjį pusmetį – nuo tada, kai Kensingtono rūmai pranešė apie Harry ir Meghan sužadėtuves.

Didžioji vestuvių diena išaušo kaip užsakyta – Berkšyro grafystėje, kur yra Vindzoro rūmai, šviečia saulė, nematyti jokio debesėlio ir džiugina maloni maždaug 20 laipsnių šiluma. Tiesiog tobulas variantas kiekvienai besituokiančiai porai, juo labiau, kai vestuvės pritraukia tūkstančius smalsuolių ir dar milijardus, kurie žada stebėti jas per televiziją ar internetu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle su mama Doria Ragland
AFP/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle su mama Doria Ragland
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meghan Markle

Patys pirmieji į karališkąsias vestuves ėmė rinktis visuomenininkai ir įvairių bendruomenių nariai – jų, atvykusių iš visos Jungtinės Karalystės, jaunavedžiai pakvietė apie 1 200. Tiesa, jie pačioje ceremonijoje nedalyvavo – pasidžiaugti švente jie galėjo specialiai numatytoje vietoje Vindzoro rūmuose, kur surengtas vestuvinis piknikas.

Likus dviem valandoms iki ceremonijos pradžios pradėjo rinktis ir kiti 600 svečių – tiek žmonių buvo tiesioginiais Harry ir Meghan vestuvių liudininkais ir stebėjo, kaip jiedu susituokia Šv. Jurgio koplyčioje.

VIDEO: Susituokę: Princas Harry ir Meghan Markle prisiekė amžiną meilę

Tarp šių svečių – nemažai pramogų pasaulio žvaigždžių. Karališkoji pora į savo vestuves pakvietė tokias garsenybes kaip George'as bei Amal Clooney, Victoria ir Davidas Beckhamai, Oprah Winfrey, Serena Williams, Eltonas Johnas, Tomas Hardy ir kt. Taip pat vestuvėse buvo galima pamatyti ir visus Meghan Markle kolegas iš serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“).

Karališkų vestuvių svečiai – galerijoje:

Jų meilės istorija

15min primena, kad princo Harry ir Meghan Markle istorija prasidėjo 2016-ųjų liepą – aklą pasimatymą porai suorganizavo bendra draugė. Harry pasakojo, kad vos pamatęs Meghan suprato, kad privalo pasitempti ir padaryti jai gerą įspūdį.

„Buvau maloniai nustebintas, kai įėjau į kambarį ir pamačiau ją“, – apie pirmą susitikimą su dabar jau žmona yra sakęs princas.

Vos kelios savaitės po pažinties princas įkalbėjo savo naują draugę kartu su juo keliauti į Botsvaną, ir ši kelionė jų santykiams buvo lemtinga. Būdami Afrikoje, kur galėjo mėgautis visiška ramybe, nesibaiminti pašalinių dėmesio ir tiesiog būti savimi, jie suprato, kad tikrai nori kurti ateitį drauge.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Įsimylėjėliai savo naujai užgimusiais jausmais spėjo paslapčiomis pasidžiaugti tik keletą mėnesių: 2016-ųjų spalį žiniasklaida suuodė apie jų santykius ir visas pasaulis sužinojo, kad princas Harry ir Meghan Markle – pora.

Kai jų santykiai nebebuvo paslaptis, Harry ir Meghan vis dažniau ėmė rodytis viešumoje drauge.

2017-ųjų balandį Meghan, kuri iki tol buvo aktyvi socialinių tinklų vartotoja, išsitrynė visas savo paskyras ir uždarė keletą metų kurtą gyvenimo būdo tinklaraštį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

2017-ųjų rugpjūtį per Meghan gimtadienį Harry suorganizavo jai nepamirštamą trijų savaičių kelionę į jų mėgiamą Afriką – pora keliavo po Zambiją ir Botsvaną. Daug kas spėliojo, kad per šią kelionę princas gali pasipiršti, tačiau sužadėtuvių dar reikėjo palaukti – bet jau nebeilgai.

2017-ųjų lapkritį šurmulys dėl galimų sužadėtuvių pasiekė piką: iš pradžių pasirodė pranešimai, kad Meghan pasitraukia iš ją išgarsinusio serialo „Kostiumuotieji“ („Suits“), tuojau pat sekė žinia apie jos persikraustymą į Kensingtono rūmus, o neilgai trukus sulaukta ir džiugios žinios – princas Harry ir Meghan Markle susižadėjo.

15min studijoje – pokalbis su įdomiais pašnekovais ir ekspertais apie karališkąsias vestuves:

VIDEO: Apie karališkąsias vestuves – gyvai iš 15min studijos
VIDEO: Pasižiūrėkite į karališkųjų vestuvių svečius: tarp jų – visa galybė žvaigždžių
VIDEO: Princas Harry ir Meghan Markle santuoką sutvirtino pirmuoju jaunavedžių bučiniu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius