Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

MTV žiūrovai nepatenkinti, kaip Madonna pagerbė mirusią Arethą Franklin: kalbėjo tik apie save

Pirmadienio vakarą Niujorke praūžė kasmetiniai MTV vaizdo klipų apdovanojimai, per kuriuos buvo skirta laiko pagerbti prieš kelias dienas mirusią soulo legendą Arethą Franklin. Tai padaryti patikėta popkaralienei Madonnai, tačiau daugelio jos kalba nė kiek nesužavėjo – atrodė, kad ji visą laiką kalbėjo vien apie save.
Madonna per MTV apdovanojimus sakė kalbą apie mirusią Arethą Franklin
Madonna per MTV apdovanojimus sakė kalbą apie mirusią Arethą Franklin / „Scanpix“ nuotr.

15min primena, kad Aretha Franklin mirė rugpjūčio 16-ąją – tą pačią dieną, kuomet Madonnai suėjo 60 metų.

Savo jubiliejų atšventusi Maroke, po kelių dienų Madonna skubėjo į Niujorką, kur MTV ją pakvietė dėl dviejų svarbių priežasčių: įteikti pagrindinį vakaro apdovanojimą už geriausią metų vaizdo klipą bei pagerbti Arethos Franklin atminimą pasakant kalbą apie ją.

Tačiau Madonnos kalba, skirta pagerbti Arethą Franklin, sulaukė daugiau kritikos nei susižavėjimo. Dainininkė nusprendė papasakoti, kokią įtaką Arethos Franklin muzika turėjo jos karjerai, tačiau per daug užsikalbėjo apie pačią save.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aretha Franklin
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aretha Franklin

Štai visa Madonnos kalba, kurioje ne vienam žiūrovui pasirodė per daug šnekos apie ją pačią, negu apie Arethą Franklin:

„Aretha Louise Franklin pakeitė mano gyvenimo kryptį. Palikau Detroitą, kai man buvo aštuoniolika. Su 35 doleriais kišenėje. Svajojau tapti profesionalia šokėja.

Po metų nesėkmių ir visai nebeturėdama pinigų, nusprendžiau pradėti vaikščioti į muzikinių teatrų atrankas. Neturėjau jokio pasiruošimo ar svajonių tapti dainininke, bet pabandžiau.

Mane nutraukdavo ir išmesdavo iš kiekvienos atrankos – nepakankamai aukšta, nepakankamai įsiliejanti, nepakankamas balso tembras, nepakankamai graži. Vis kažko nepakako.

„Scanpix“ nuotr./Madonna per MTV apdovanojimus sakė kalbą apie mirusią Arethą Franklin
„Scanpix“ nuotr./Madonna per MTV apdovanojimus sakė kalbą apie mirusią Arethą Franklin

Ir tada vieną dieną Prancūzijos disko sensacija paskelbė pritariančiųjų dainininkių ir šokėjų atranką savo pasauliniam turui. Pagalvojau, o kodėl gi ne? Blogiausia, kas gali nutikti, tai kad man vėl teks grįžti į savo trečio aukšto koridorių, kur mane supainios su prostitute ir apvogs įrėmus ginklą. Teisingai, aš esu maištinga siela.

Taigi atėjau į atranką ir du labai svarbūs Prancūzijos įrašų prodiuseriai sėdėjo priešais mane tuščioje teatro salėje, mesdami man iššūkį būti nuostabiai. Šokių atranka praėjo gerai. O tada jie paklausė, ar aš esu pasiruošusi dainą. Supanikavau. Pražiūrėjau šią svarbią atrankos proceso dalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonna MTV apdovanojimuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Madonna MTV apdovanojimuose

Privalėjau galvoti greitai, nes nuo to priklausė, ką toliau valgysiu. Laimei, vienas iš mano mėgstamiausių albumų buvo Arethos Franklin „Lady Soul“. Sumurmėjau jiems „You Make Me Feel“... tyla. „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman“. Du prancūzų vyrukai linktelėjo man. Pasakiau: „Žinot, ta Arethos Franklin daina“. Jie pažiūrėjo į pianistą, jis papurtė galvą.

„Man nereikia muzikos, – pasakiau. – Žinau kiekvieną žodį. Žinau šią dainą iš širdies, padainuosiu jums a cappella.“

Mačiau jų akyse, kad jie į mane rimtai nežiūrėjo – ir kodėl turėjo? Kažkokia sulysusi baltaodė mergaitė žada čia atėjusi padainuoti vienos geriausių kada gyvenusių soulo dainininkių dainą? Ir dar a cappella? Aš pasakiau jiems: „Kale, aš Madonna“. Ne, iš tikrųjų nepasakiau šitaip. Nes tada dar nebuvau Madonna. Nežinojau, kas buvau. Nežinojau, ką pasakiau, nežinojau, kas man šovė į galvą.

Taigi jūs tikriausiai visi galvojate, kam aš pasakoju jums šią istoriją.

Joje yra sąsaja, nes viso šito nebūtų nutikę be mūsų soulo ledi. Ji atvedė mane iki čia, kur esu šiandien, ir žinau, kad ji įkvėpė tiek daug žmonių, esančių čia šįvakar. Ir aš noriu padėkoti tau, Aretha, kad mus visus įgalinai. PAGARBA. Tegyvuoja karalienė.“

Tuoj pat socialiniuose tinkluose pasipylė lavina žinučių, kuriose žmonės stebėjosi tokia kalba, sukoncentruota į pačią Madonną, o ne žmogų, kurį ji turėjo pagerbti.

Daugelis net kandžiai pastebėjo, kad reperis Travis Scottas žymiai geriau pagerbė Arethos Franklin atminimą, kai vidury savo pasirodymo sušuko „Ilsėkis ramybėje, soulo karaliene Aretha Franklin“.

Štai keletas iš reakcijų tviteryje, kurias sukėlė Madonnos kalba apie Arethą Franklin:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius