-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natalie Portman – apie jaunystėje jai sukurtą Lolitos įvaizdį ir seksualizavimą: „Pradėjau bijoti“

Vaikystėje Natalie Portman priklijuota Lolitos etiketė paliko nenuplaunamą žymę – ji pakenkė jos kaip moters vystymuisi. Apie tai bei kitus išgarsėjimo jauname amžiuje spąstus 39-erių aktorė kalbėjo kolegos Daxo Shepardo tinklalaidėje „Armchair Expert“.
Natalie Portman dabar ir jaunystėje
Natalie Portman dabar ir jaunystėje / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Natalie Portman

Jeruzalėje gimusi N.Portman pirmą didesnį vaidmenį atliko 1994 metų juostoje „Leonas“. Filmavimo aikštelėje aktorė atšventė savo 12-ą gimtadienį ir nors jos vardas po truputį buvo tariamas vis garsiau, jau tada N.Portman pradėjo save riboti – neleido reikštis tokiai, kokia iš tiesų buvo. O kino industrija tuo pasinaudojo, dėl ko, pasak pačios aktorės, buvo sužlugdytas jos intymus vystymasis, rašo „New York Post“.

„Ankstyvas manęs seksualizavimas atėmė tikrąjį seksualumą, nes pradėjau bijoti“, – pasakojo „Oskaru“ už vaidmenį filme „Juodoji gulbė“ pelniusi aktorė. Paauglystėje, sulaukusi 14 metų, N.Portman juostoje „Nuostabios merginos“ vaidino panašų probleminį personažą.

„Daug žmonių apie mane susidarė įspūdį, kad vyresniame amžiuje tapau labai rimta, šventuolė ir konservatyvi. Pasąmoningai tai skleidžiau, nes tik taip galėjau pasijusti saugi. Jei esi gerbiamas, netapsi objektu“, – pasakojo N.Portman.

Vida Press nuotr./Natalie Portman jaunystėje (1994 m.) filme „Leonas“
Vida Press nuotr./Natalie Portman jaunystėje (1994 m.) filme „Leonas“

1997-aisiais aktorei buvo pasiūlytas Lolitos vaidmuo Adriano Lyne’o filme pagal 1955 metų Vladimiro Nabokovo knygą, pasakojančią apie brandaus amžiaus vyrą, užmezgusį lytinius santykius su 12-mete. N.Portman pasiūlymo atsisakė ne tik dėl kontroversiško turinio, bet ir dėl to, nes nenorėjo panašiu taikiniu tapti tikrame gyvenime.

Ilgainiui nesutikimas vaidinti tam tikrų personažų ar filmuotis meilės scenose tapo viena iš N.Portman savigynos technikų.

„Tokio amžiaus tu jau įgauni savo seksualumą, atsiranda aistra ir noras tyrinėti, bet nebūtinai jautiesi saugi tai daryti. Todėl pasistatai tas sienas“, – tęsė aktorė.

Net D.Shepardas prisipažino 12 metų savo įrankių dėžėje laikęs N.Portman fotografiją.

„Buvau tavęs apsėstas“, – teigė jis.

Save nuobodžia ne kartą vadinusi N.Portman, ištekėjusi už prancūzų šokėjo Benjamino Millepiedo, apie seksualizavimo problemą yra pasisakiusi ir anksčiau. Dar 2018-aisiais „Woman’s March“ proteste Los Andžele žvaigždė atskleidė buvusi „seksualinio terorizmo“ auka ir paminėjo vienos radijo stoties rubriką, kurios metu buvo skaičiuojamas laikas iki aktorės pilnametystės – švelniai tariant „datos, nuo kada su manimi permiegoti būtų teisėta“.

Ją kalbinęs D.Shepardas pastebėjo, kad N.Portman pasuko visai kitu keliu nei dauguma „Disney“ kanalo žvaigždučių, tokių kaip Miley Cyrus ar Bella Thorne, kurios, ekrane buvusios angeliškos mergaitės, suaugusios skubėjo tai paneigti ir demonstravo galbūt net per didelį seksualumą.

„Tai visiška tiesa“, – tepasakė N.Portman.

TAIP PAT SKAITYKITE: Žalingos pandemijos pasekmės: Miley Cyrus prisipažino per karantiną nusukusi nuo blaivybės kelio

Aktorė Bella Thorne ėmėsi naujo projekto: vos per savaitę – milijoninis uždarbis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius