-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulinėmis sensacijomis tapę šokiai: kas „sprogdino“ internetą ir dėl ko iš proto kraustomasi dabar?

Paprašius įvardyti bent vieną visame pasaulyje išplitusį kultūrinį reiškinį, tikriausiai pirmiausiai prisiminsite interneto sensacijomis tapusius šokius ar išskirtinius judesius. Per pastarąjį dešimtmetį lyg virusai socialiniuose tinkluose išplito tikrai ne vienas ir ne du, galbūt kuris nors patraukė ir jūsų dėmesį? Vis garsiau kalbant apie „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovausiančių „The Roop“ pasirodymą ir dainų konkurso gerbėjų širdis užkariaujantį jų šokį, metas prisiminti ankstesnius šokių aikštelių virusus.
Interneto sensacijomis tapę šokiai
Interneto sensacijomis tapę šokiai / Youtube.com

„The Dougie“

Nors šis šokis išpopuliarėjo prieš gerą dešimtmetį, kai kur naktiniuose klubuose vis dar galima pamatyti jį atliekant. Kaip rašo Insider.com, „The Dougie“ fenomenu šokių aikštelėse tapo po Cali Swag District dainos „Teach Me How To Dougie“ ir vaizdo klipo išleidimo.

Užkabinantys hito ritmai tapo visų vakarėlių būtinybe, kaip ir specialus šokis, kuris ir apdainuojamas kūrinyje. Jo manijai pasidavė ir garsios užsienio pramogų pasaulio personos, tarp kurių – Justinas Bieberis, Kim Kardashian ir net Michelle Obama.

VIDEO: Cali Swag District - Teach Me How To Dougie (Official Video)

„Gangnam Style“

Buvo metas, kai visas pasaulis šoko taip, kaip reperis Psy dainos „Gangnam Style“ vaizdo klipe. Jodinėjimą žirgu primenantys šokių judesiai užkariavo internetą ir sulaužė visus to meto rekordus – klipas tapo labiausiai žiūrimu. Šiuo metu jis yra surinkęs daugiau nei 3,5 mlrd. peržiūrų ir yra nukritęs į septintą vietą (pirmoje – 6,6 mlrd. peržiūrų turintis „Despacito“).

Pakankamai greitas ritmas ir linksmi arba gėdingi, priklausomai nuo to, ko pasiteirausite, šokių judesiai šiuo metu nebėra tokie populiarūs, kokie buvo prieš kelerius metus. Tačiau tais retais atvejais, kai išdrįstama įjungti Psy kūrinį, visi vėl pradeda judėti taip, kaip tada.

VIDEO: PSY - GANGNAM STYLE

Tverkinimas

Tverkinimas tapo toks populiarus, kad šį žodį teko įtraukti į Oksfordo žodyną. Remiantis „Daily Beast“, tverkinimu vadinamas klubų ir užpakalio judinimas aukštyn ir žemyn, o Naujųjų skolinių duomenų bazėje jis naudojamas šokiui, kurio metu demonstruojami seksualiai provokuojantys judesiai, apibūdinti.

Vienos didžiausių tverkinimo populiarintojų – Miley Cyrus ir Nicki Minaj. Anksčiau dažniau nei dabar šios atlikėjos nevengdavo patverkinti ant scenos ir vaizdo klipuose. Vienas tokių – N.Minaj „Anaconda“.

VIDEO: Nicki Minaj - Anaconda

„Whip/Nae Nae“

Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šį judesį įvaldyti tikrai nesunku, tačiau tiksliai jį atlikti sugeba tik keli. Netikite? Pabandykite jį atkartoti jūs.

Populiariausiu reiškiniu internete „Whip/Nae Nae“ šokis tapo 2015 metais, kaip galėjote numanyti, po Silento dainos „Watch Me“ vaizdo klipo pristatymo.

VIDEO: Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae) (Official Music Video)

„Dab“

Beveik tuo pat metu dėl populiariausio šokių judesio su „Whip/Nae Nae“ varžėsi kitas, taip pat išgarsintas dainos. Muzikos klausymo platformose pristačius kūrinį „Look At My Dab“ (jau galite nuspėti, apie ką kalbama), visi pradėjo imituoti judesį, primenantį atliekamą stipriai nusičiaudint.

VIDEO: Migos "Look At My Dab (Bitch Dab)" (WSHH Exclusive - Official Music Video)

„Dabinti“ itin mėgo amerikietiškojo futbolo žvaigždė Camas Newtonas. Jis šį judesį atlikdavo kaskart pelnius taškus.

„In My Feelings“ iššūkis

Dėl vieno populiaraus šokio reikėtų kaltinti ir žinomą reperį Drake’ą. Kanadiečių superžvaigždė 2018-aisiais išleido singlą „In My Feelings“. Jo įkvėptas, naują šokių bangą pradėjo instagramo komikas Shiggy. Jis įsiamžino linksmai atliekantis judesius, iliustruojančius dainos žodžius.

Netrukus jo pavyzdžiu pasekė ir kitos socialinių tinklų žvaigždės. Deja, šis iššūkiu tapęs nekaltas šokis, kitaip nei anksčiau minėti, sulaukė daug neigiamo dėmesio. Kai kurie dar labiau išgarsėti internete panorę asmenys šokį atlikdavo šalia judriomis gatvėmis važiuojančio automobilio, taip savo gyvybėms sukeldami pavojų. Laimei, ši banga šiuo metu yra prisilpusi.

„Flossing“

Ar galite patikėti, kad „flossingo“ išradėjas – 15-metis Russellas Horningas, dar žinomas kaip „The Backpack Kid“, šį judesį atlikęs per Katy Perry pasirodymą „Saturday Night Live“.

„Flossingas“ itin stipriai išpopuliarėjo tarp paauglių ir vaikų, jis tapo ir itin populiaraus vaizdo žaidimo „Fortnite“ dalimi.

VIDEO: SNL Backpack kid dance (HD)

Šio judesio fragmentą galima pamatyti ir šiemet į didijį „Eurovizijos“ finalą Roterdame lietuvių išsiųstų „The Roop“ pasirodyme. Grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius gerbėjus skatina ne tik kartu su juo traukti dainą, bet ir drauge šokti. Interneto sensacija jau spėjusį tapti šokį galite išmokti ir jūs. Apie tai daugiau skaitykite čia.

VIDEO: The Roop – „On fire“ | Pabandom iš naujo! 2020

„Renegade“

Vienas naujausių ir tarp jaunimo šiuo metu populiariausias šokis vadinamas „Renegade“. Trunkantis vos 15 sekundžių, jis dažniausiai atliekamas skambant „K Camp“ dainai „Lottery“, o jo vaizdo įrašais dalijamasi platformoje „Tik Tok“.

VIDEO: RENEGADE RENEGADE RENEGADE TIK TOK K CAMP LOTTERY

Jis – vienas sudėtingesnių, nes šokį sudaro ne vienas judesys, o jų kombinacija. Tačiau jį išmokti nėra sunku. Tai padaryti padės šimtai pamokų vaizdo įrašų internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius