-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Deneris Targarian vaidino visai ne Emilia Clarke: aktorė atskleidė, kodėl džiaugiasi buvusi pakeista

Patys didžiausi „Sostų karų“ gerbėjai tikriausiai žino, kad Emilia Clarke tikrai nebuvo pirmoji, įsikūnijusi į slibinų motina save pristačiusią Deneris Targarian. Anksčiau už ją pieno baltumo plaukų peruką užsidėjusi filmavosi Tamzin Merchant. Tik dabar, praėjus daugiau nei dešimtmečiui po kultiniu vadinamo serialo premjeros, aktorė nusprendė pasidalyti savo patirtimi ir atskleidė, kodėl džiaugiasi dabartine savo padėtimi.
Tamzin Merchant, Emilia Clarke
Tamzin Merchant, Emilia Clarke / Vida Press ir HBO nuotr.

Serialuose „The Tudors“, „Carniwal Row“ vaidinanti T.Merchant pirmajame „Sostų karų“ epizode 2009-aisiais filmavosi būdama 21-erių, rašo „Glamour“. Tačiau įžanginis epizodas žiūrovų akių taip ir nepasiekė. Prieš jo premjerą HBO platformoje 2011-aisiais pirmasis epizodas buvo perfilmuotas pakeitus ir kai kuriuos aktorius.

T.Merchant antrą kartą filmuotis pakviesta nebuvo. Ją pakeitė vėliau būtent dėl vaidmens „Sostų karuose“ išgarsėjusi E.Clarke. Tuo tarpu už Kalą Drogą įkūnijusį Jasoną Mamoa serialo kūrėjai geresnio nerado.

Su juo tame paslaptingame pirmajame epizode, kurį „Entertainment Weekly“ aktorė apibūdino kaip gerą pamoką, progą padirbėti turėjo ir T.Merchant. Taip, ir tose karštose vestuvių nakties scenose ji filmavosi su raumeninguoju J.Mamoa.

„Tai buvo patvirtinimas, kad klausyčiau savo nuojautos ir ja pasitikėčiau. Bandžiau pasitraukti (iš serialo – red.past.) ir ruošiant sutartį buvau laikinai pasitraukusi. Tačiau sugrįžti mane įkalbėjo įtikinti mokėję žmonės. Ir štai aš jau Maroke, nuoga ir išsigandusi, joju žirgu, kuris ten būdamas aiškiai džiaugėsi labiau nei aš“, – pasakojo aktorė.

T.Merchant taip pat nenorėjo pasakoti tokios Deneris istorijos, kokia jai buvo numatyta. O ir vaidmuo džiaugsmo jai nekėlė. Po to moteris suprato, kaip svarbu yra pasikliauti savo nuojauta.

„Tada dar nebuvau mokyta aktorė. Turėjau tik nuojautą. Mane žavi ir užveda įtraukiančios istorijos ir veikėjai. Man „Sostų karai“ tokie neatrodė. Manau, reikėtų dėkoti Emiliai Clarke, kad personažas tapo ikonišku – be abejo ji džiaugėsi galimybe papasakoti tą istorija, ji buvo įspūdinga ir nuostabi. Tačiau mano atveju, ne man buvo jis skirta“, – apie vaidmenį pasakojo T.Merchant.

Tai nereiškia, kad jos kolegoms ir naujiems aktoriams vos per naktį tapus pasaulinėmis žvaigždėmis, T.Merchant neaplankė keistas jausmas. Ypatingai dažnai jis užklupdavo aktorei į atrankas važiuojant viešuoju transportu, apklijuotu „Sostų karų“ veikėjų atvaizdais.

Tačiau dėl vieno dalyko moteris labai džiaugiasi. „Jei manęs nebūtų atleidę, manau, nebebūčiau tokia kūrybiška asmenybė, kokia esu šiandien. Be to, jei būčiau turtinga ir garsi, negalėčiau užsiimti mano dvasiai reikalinga veikla. Galimybė išreikšti save kūrybiškai man yra svarbesnė nei bet kokie turtai, kuriuose būčiau gavusi už tą vaidmenį“, – tęsė T.Merchant.

Vis dėlto, jos vietą užėmusios E.Clarke aktorė nekritikuoja. Atvirkščiai. T.Merchant džiaugiasi nuostabia jos vaidyba. Kadangi puikiai save pažįsta, aktorė žino, kad šiandien tokia, kokia yra žinoma dėl savo vaidybos, ji nebūtų buvusi, jei kelio, kuriuo ėjo, nebūtų pasiklojusi pati.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Sostų karų“ kūrėjų klaida papiktino žiūrovus: teko keisti jau parodytą seriją

„Sostų karų“ žvaigždė E.Clarke apie grožio ritualus: „Jei nenusivalau makiažo, sapnuoju košmarus“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius