Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princas Williamas su žmona Kate, praėjus 20 metų po Dianos žūties, atvyko į Paryžių

Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo žmona, hercogienė Catherine penktadienį atvyko į Prancūzijos sostinę pirmojo savo vizito po motinos Dianos žūties.
Princas Williamas ir hercogienė Catherine
Princas Williamas ir hercogienė Catherine / „Scanpix“ nuotr.

Per dvi lankymosi dienas karališkoji pora susitiks su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u ir 2015 metų teroro išpuolį koncertų rūmuose „Bataclan“ išgyvenusiais žmonėmis.

Princas Williamas, kuris yra antras Didžiosios Britanijos sosto įpėdinių eilėje, Prancūzijoje lankosi po to, kai britų žiniasklaida jį užsipuolė išmainius vieną Tautų Sandraugos renginį į slidinėjimą su draugais.

34 metų Williamas ir 35 metų Kate atliks Jungtinės Karalystės gerosios valios ambasadorių vaidmenį, šaliai ruošiantis pradėti oficialų pasitraukimo iš Europos Sąjungos procesą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u

Prancūzijos žurnalai šią karališkosios poros kelionę, kuri buvo organizuota Britanijos užsienio reikalų ministerijos iniciatyva, apibūdina kaip Britanijos siekį pasinaudoti Williamo ir Kate žavesio ginklu, jai ruošiantis skyryboms su ES.

Žurnalas „Gala“ pavadino šią porą „kerinčia korta, kuri privers jus užmiršti „Brexit““. Ši taktika dar kartą bus išmėginta liepos mėnesį, kai pora lankysis Vokietijoje ir Lenkijoje.

Karališkosios šeimos nariai pradeda iniciatyvą „Les Voisins“ („Kaimynai“), kuria siekiama skatinti glaudesnius abiejų šalių ryšius Britanijai rengiantis pradėti oficialų išstojimo iš Europos Sąjungos procesą.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine

Iškilminga vakarienė ir regbis

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė Britanijos ambasadoje surengė iškilmingą vakarienę, kurioje dalyvavo tokios žvaigždės kaip „Godzilla“ ir „Leon“, aktorius Jeanas Reno ir Paryžiuje namus turinti britų aktorė Kristin Scott Thomas.

Į svečių sąrašą taip pat įtraukta naujoji „Givenchy“ mados namų dizainerė Clare Waight Keller, atsižvelgiant į Kate domėjimąsi mada.

Vakarienės svečiai ragavo langusto užkandžio, o pagrindinis patiekalas buvo avienos kepsnys, tiesa, prancūzų žiniasklaidos džiaugsmui, britų tradicinio mėtų padažo prie mėsos nebuvo.

Šeštadienį garsioji britų pora „Stade de France“ stadione stebės regbio Šešių valstybių čempionato rungtynes tarp Prancūzijos ir Velso.

Tai bus pirmas 34 metų princo, kaip Velso regbio sąjungos (WRU) globėjo, renginys perėmus šias pareigas iš senelės, karalienės Elizabeth II.

„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine Didžiosios Britanijos ambasadoje Paryžiuje
„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir hercogienė Catherine Didžiosios Britanijos ambasadoje Paryžiuje

Apsilankymas princesės Dianos žūties vietoje nenumatytas

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princesė Diana (1983 m.)
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princesė Diana (1983 m.)

Nors neplanuojama jokio oficialaus paminėjimo, nebus įmanoma išvengti skausmo, susijusio su vyresniojo Dianos sūnaus apsilankymu mieste, kuriame ji 1997 metų rugpjūčio 31 dieną žuvo.

Williamui buvo vos 15, o jo broliui Harry – 12 metų, kai jų motina ir jos draugas Dodi Al Fayedas žuvo jų mersedesui atsitrenkus į tunelio Paryžiaus centre atramą.

Automobilį tuo metu dideliu greičiu spruko nuo jį persekiojančių spaudos fotografų.

Vėliau buvo nustatyta, kad jų vairuotojo prancūzo Henri Paulio, kuris taip pat žuvo, kraujyje alkoholio koncentracija viršijo leistiną ribą.

Vis tik princo vizito dienotvarkėje apsilankymas nelaimės vietoje nenumatytas, nurodė pareigūnai.

Padėti užmiršti „Brexit“

Williamas yra paskelbęs, kad atsisako greitosios pagalbos sraigtasparnio piloto darbo ir daugiau dėmesio skirs karališkosioms pareigoms.

Tačiau šią savaitę britų laikraščiai jį užsipuolė dėl viešumoje pasirodžiusio Šveicarijos naktiniame klube šokančio princo vaizdo įrašo, kuris buvo padarytas, kai princas slidinėjo su savo draugais Verbjė kurorte.

Kai kurie apžvalgininkai suabejojo princo darbo etika, jam praleidus vieną Tautų Sandraugos šalių renginį, kuriame dalyvavo jo 90 metų senelė Elizabeth II, ir išvykus atostogų.

Į Prancūziją pora keliauja be vaikų – trejų metų George'o ir vienų metukų Charlotte.

Po Dianos mirties princas Williamas jau yra privačiai lankęsis Paryžiuje. Per vieną tokių apsilankymų 2007 metais jis su broliu Harry ten stebėjo Anglijos komandos rungtyniavimą regbio čempionate.

2012 metais Williamas ir Kate atostogavo Pietų Prancūzijoje, kurioje paparacams pavyko padaryti iki pusės apsinuoginusios Kate nuotraukas.

Tos nuotraukos buvo išspausdintos apie garsenybes rašančiame žurnale „Closer“, tačiau karališkoji pora ėmėsi teisinių priemonių Prancūzijos teismuose, siekdama neleisti, kad jos būtų išplatintos toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius