Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Princas Williamas vaikams pasakoja istorijas apie Dianą: „Primenu, kad jų gyvenime yra dvi močiutės“

Artėjant princesės Dianos žūties 20-osioms metinėms, britų televizijoje pristatomas jai dedikuotas dokumentinis filmas „Diana, mūsų motina: jos gyvenimas ir palikimas“ („Diana, Our Mother: Her Life and Legacy“). Pagrindiniais jo herojais tapo velionės princesės sūnūs, kurie dalijosi savo prisiminimais apie ją – šis filmas tapo atviriausiu jų viešu pasakojimu apie princesę Dianą.
Princas Williamas su sūnumi George'u ir mama princese Diana (1993 m.)
Princas Williamas su sūnumi George'u ir mama princese Diana (1993 m.) / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Princui Williamui buvo 15 metų, kai avarijoje žuvo jo mama. Kalbėdamas prieš kameras jis sakė, kad kaip įmanydamas stengiasi savo paties vaikų vaizduotėje nupiešti kaip įmanoma išsamesnį portretą močiutės, kurios jie niekada nepažinos. Tačiau tai, neslepia Williamas, apsunkina faktas, kad ir jo žmonai Catherine taip ir neteko pažinti Dianos – tad apie ją savo vaikams gali papasakoti tik jis vienas.

Kensingtono rūmuose, kur gyvena princas Williamas su šeima, yra daug princesės Dianos nuotraukų, kad mažieji George'as ir Charlotte ją nuolat matytų ir žinotų, jog ji – jų močiutė.

O migdydamas vaikus Williamas sako dažnai pasakojantis jiems istorijas iš savo vaikystės.

„Guldydamas George'ą ir Charlotte miegoti pasakoju jiems apie ją ir stengiuosi priminti, kad jų gyvenime yra dvi močiutės, ir dėl to labai svarbu, jog jie žinotų, kas tokia ji buvo ir kad ji egzistavo“, – filme pasakoja princas Williamas.

Itin atviroje dokumentikoje broliai taip pat atskleidė, kad prieš motinos žūtį nesimatė su ja mėnesį, o kitą dieną po jos žūties turėjo su ja susitikti. Tądien, kai princesė Diana žuvo, Williamas ir Harry (jam tada tebuvo 12 metų) iš ryto trumpai su ja kalbėjo telefonu. Tačiau broliai pripažįsta, kad pokalbis tada buvęs labai trumpas, mat jie nekantravo bėgti žaisti su pusbroliais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana su sūnumis Williamu ir Harry (1993 m.)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Princesė Diana su sūnumis Williamu ir Harry (1993 m.)

Princas Williamas atviravo, kad apie savo mirusią mamą pagalvoja kone kiekvieną dieną.

„Tėra mažai dienų, kurios praeitų man apie ją nepagalvojus. Nusišypsau kaskart kai kas nors ką nors pasako ir aš pagalvoju: „Tai yra būtent tai, ką ji būtų pasakiusi“ arba „Jai šitas komentaras būtų labai patikęs“. Žmonės, kurių netenki, šitaip amžinai gyvena su tavimi. Ir mano mama gyvena su manimi kiekvieną dieną. Esu dėkingas už tai, kad man pasisekė būti jos sūnumi, ir kad pažinojau ją 15 savo gyvenimo metų“, – sakė princas Williamas.

Prieš filmo premjerą, kuri televizijoje įvyks pirmadienį vakare, princas Williamas ir princas Harry išplatino ir keletą nuotraukų iš savo vaikystės, kurios anksčiau nebuvo niekur viešintos. Šiuos kadrus pamatyti galite štai čia:

TAIP PAT SKAITYKITE: Artėjant princesės Dianos 20-osioms žūties metinėms Londone atidaroma jos daiktų paroda

TAIP PAT SKAITYKITE: Princui George'ui suėjo ketveri: paskutinis gimtadienis prieš sėdant į mokyklos suolą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius