Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Princui George'ui suėjo ketveri: paskutinis gimtadienis prieš sėdant į mokyklos suolą

Liepos 22-ąją Jungtinės Karalystės sosto įpėdiniui princui George'ui sueina ketveri metai.
Oficialus princo George'o portretas 4-ojo gimtadienio proga
Oficialus princo George'o portretas 4-ojo gimtadienio proga / Chriso Jacksono nuotr.

Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine sūnaus gimtadienio proga pasidalijo nauju oficialiu mažojo princo portretu. George'ą birželio pabaigoje Kensingtono rūmuose įamžino fotografas Chrisas Jacksonas.

Plačiai besišypsančio sosto įpėdinio nuotrauka vos tik pasirodė socialiniuose tinkluose, iškart užkariavo gausybės internautų simpatijas.

Portretą paviešinę princo George'o tėvai padėkojo visiems už gautas malonias žinutes.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas George'as
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas George'as

Privati šeimos šventė

Tradiciškai mažojo princo gimtadienis bus švenčiamas privačiai – princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine savo vaikams nori sukurti kaip įmanoma normalesnes, kitiems vaikams įprastas gyvenimo sąlygas. Pareigų ir atsakomybės George'ui paaugus tikrai netrūks, tad jo tėvai siekia, kad bent jau jo vaikystė būtų neįpareigojanti ir kelianti vien tik malonius prisiminimus.

Mažajam jubiliatui šis gimtadienis – paskutinis prieš pradedant lankyti mokyklą. Rugsėjį keturmetis princas jau žygiuos į pirmą pradinės mokyklos klasę privačioje Beno Thomo mokykloje Noting Hile, vos už pusvalandžio kelio nuo šeimos namų Kensingtono rūmuose. Kitų mokinių tėvams jau išsiųsti laiškai, pranešantys, kad į bendrą klasę jų vaikai eis su būsimuoju karaliumi.

Kol kas nėra žinoma, kaip mažasis princas bus pristatomas mokykloje – karališkųjų šeimų nariams turėti pavardę nėra privaloma, užtenka ir titulo, tačiau prireikus jie gali naudoti Mountbatten-Windsor pavardę. Kaip pavardė gali būti naudojamas ir titulas, pavyzdžiui, princas Williamas ir princas Harry mokyklą ir universitetą lankė vietoj pavardės naudodami savo tėvo, Velso princo titulą: vadinosi Williamu Walesu ir Harry Walesu. Tad gali būti, jog princas George'as mokykloje bus vadinamas George'u Cambridge'u, pagal jo tėvų – Kembridžo hercogo ir hercogienės – titulus.

„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais George'u ir Charlotte
„Scanpix“ nuotr./Princas Williamas ir Kembridžo hercogienė Catherine su vaikais George'u ir Charlotte

15min primena, kad princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Catherine pirmagimis pasaulį išvydo 2013-ųjų liepos 22-ąją Londono Šv. Marijos ligoninėje – toje pačioje, kur gimė ir berniuko tėtis. Karališkojoje šeimoje taip pat auga ir dvimetė princesė Charlotte.

Princas George'as yra trečias eilėje į Jungtinės Karalystės sostą – po savo senelio princo Charleso ir tėvo princo Williamo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius