-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seserys griauna visus stereotipus apie kūną: viena balerina, kita – plius dydžio modelis

Sidnėjuje gyvenančios seserys Alyna (34 m.) ir Jess (28 m.) griauna stereotipus apie moters kūną bei grožio standartus. Jos, nors ir vieno kraujo, yra visiškai skirtingos: viena balerina, kita – plius dydžio modelis. Seserys bando įtikinti skeptikus, jog grožis būna įvairių formų, ir svarbiausia ne atitikti kažkokius standartus, o būti sveikai.
Seserys Jess ir Alyna Rost
Seserys Jess ir Alyna Rost / „Instagram“ nuotr.

Šiandien seserys Jess ir Alyna Rost turi tūkstančius sekėjų instagrame ir propaguoja sveiką požiūrį į moters kūną, tačiau pripažįsta, kad pačios ne visada mokėjo mylėti save.

Savo istorija ir nuotraukomis sesės Jess ir Alyna mielai sutiko pasidalinti ir su 15min skaitytojais.

„Augdama aš niekada nebuvau liekna panelė. Visada turėjau užpakalį, šlaunis ir apvalumus, ir niekada man niekas nesakė, kad tai – normalu ir taip pat yra gražu, – „Daily Mail Australia“ sakė viena iš seserų Jess. – Dievinu paplūdimį ir vandenį, bet paauglystėje taip nerimaudavau, kad draugai pamatys mane su bikiniu, jog niekad nenorėdavau ten eiti. Tai pasikeitė tik tada, kai pradėjau dirbti plius dydžio modeliu – tada pradėjau vertinti savo apvalumus.“

„Instagram“/„Healthy Size You“ nuotr./Seserys Jess ir Alyna Rost
„Instagram“/„Healthy Size You“ nuotr./Seserys Jess ir Alyna Rost

Jess sesuo Alyna, nors ir lieknesnė už ją, taip pat susidūrė su nesaugumo jausmu dėl figūros ir svorio – ypač dėl to, kad buvo balerina.

„Baleto industrija yra tokia vieta, kurioje svoris ir dydis niekada neišlenda žmonėms iš galvos , – pasakojo ji. – Man prireikė daug laiko, kol įgijau geresnį ir pozityvesnį požiūrį į kūną. Taip nutiko tik tada, kai nustojau šokti ir supratau, kad gyvenu pasaulyje, kuriame yra labai daug nesveiko kūno vaizdavimo.“

Sesių vystomas „Instagram“ puslapis „Healthy Size You“ joms tapo platforma, kurioje gali įrodyti žmonėms, kad sveiką gyvenimo būdą propaguoti galima nepaisant to, kokio kūno sudėjimo esi. Ir juo labiau nebūtina visoms būti ar siekti vieno „tobulo“ dydžio.

Vien todėl, kad neturi tam tikros figūros, kurią matai per televizorių ar socialinėje medijoje, nereiškia, kad nesi graži

Jos savo puslapyje dalinasi savo mėgstamiausiais fiziniais pratimais, sveikų patiekalų receptais bei tai, kaip renkasi sportinius ir maudymosi drabužius atsižvelgiant į kiekvienos kūno sudėjimą.

„Norime parodyti, kad sveikata ir grožis būna įvairių formų ir dydžių, ir mums visiems reikia pradėti vertinti savo pačių grožį, – įsitikinusios sesės. – Mūsų tikslas yra parodyti žmonėms, kad nėra vieno (tobulo) dydžio ir kad mums reikia mylėti save.“

„Instagram“/„Healthy Size You“ nuotr./Seserys Jess ir Alyna Rost
„Instagram“/„Healthy Size You“ nuotr./Seserys Jess ir Alyna Rost

Idėja kurti „Healthy Size You“ sesėms kilo atvirai pasikalbėjus apie jų darbus, kurie buvo iš visiškai skirtingų pasaulių.

„Mes turėjome visiškai skirtingų patirčių, kurios suformavo mūsų požiūrius į kūną. Pasikalbėjome apie tai, kokių abi turėjome stereotipų ir kokių neigiamų komentarų kiekviena girdėjome apie savo figūrą ir „sveikatą“. Po to pokalbio abi supratome, kad iš tiesų mes abi esam sveikos ir gražios“, – „Daily Mail Australia“ pasakojo sesės.

„Instagram“/„Healthy Size You“ nuotr./Seserys Jess ir Alyna Rost
„Instagram“/„Healthy Size You“ nuotr./Seserys Jess ir Alyna Rost

„Mes visos galime būti labai kritiškos sau, lygindamos save su kitomis vietoj to, kad koncentruotumės į dalykus, kuriuos mylime. Vien todėl, kad neturi tam tikros figūros, kurią matai per televizorių ar socialinėje medijoje, nereiškia, kad nesi graži“, – bando įtikinti sesės Jess ir Alyna.

Savo istorija ir nuotraukomis sesės Jess ir Alyna mielai sutiko pasidalinti ir su 15min skaitytojais:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius