-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaičiuojama, kiek kainuos princo Philipo laidotuvės: išleis mažiau nei tada, kai laidojo karalienės motiną

Edinburgo hercogo laidotuvės šeštadienį Vindzoro pilyje, paties princo Philipo prieš mirtį išreikštu prašymu, bus kuklesnės, o ir žmonių jose dėl koronaviruso ribojimų dalyvaus vos keliasdešimt. Dėl to, kaip skelbia britų žiniasklaida, Jungtinės Karalystės mokesčių mokėtojams jos kainuos gerokai mažiau nei karalienės Elizabeth II motinos. Tada, 2002 m., jos atsiėjo daugiau nei 6,2 mln. eurų.
Princas Philipas (kairėje), karalienės Elizabeth laidotuvių 2002 m. akimirkos
Princas Philipas (kairėje), karalienės Elizabeth laidotuvių 2002 m. akimirkos / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Mirror.co.uk, iškilmingas atsisveikinimas su karaliaus George’o VI žmona Elizabeth vyko Vestminsterio rūmų menėje. Ceremonija atsiėjo apie 953 tūkst. eurų.

Daugiausia pinigų tada išleista policijos apsaugai laidotuvių metu – apie 4,9 mln. eurų, teigiama Jungtinės Karalystės Bendruomenių rūmų tyrimo informaciniame pranešime.

Šįkart, Bakingamo rūmams atsižvelgus į Edinburgo hercogo norus ir dėl koronaviruso pandemijos atsisakius bet kokių viešų su laidotuvėmis susijusių renginių, atsisveikinimo su princu Philipu išlaidos bus žymiai mažesnės. Visų pirma, princas Philipas nenorėjo valstybinių laidotuvių, kas gerokai sumažins išlaidas apsaugai.

Karalienė patvirtino privataus atsisveikinimo su sutuoktiniu, tėvu ir seneliu princu Philipu planus. Kuklioje laidotuvių ceremonijoje, laikantis COVID-19 rekomendacijų, prasidėsiančioje apie 15 val. Vindzoro pilyje, balandžio 17 d. dalyvaus tik 30 žmonių. Vėlgi, tai sutaupys ne vieną šimtą tūkstančių.

Atsisakyta ir iškilmingos procesijos Londono gatvėmis, todėl ir policijos pareigūnų tvarkai palaikyti reikės mažiau. Kaip ir karinio personalo, iki laidotuvių turėsiančio budėti Vindzoro pilies teritorijoje.

Per karalienės Elizabeth laidotuves dirbo 11 887 policijos pareigūnai ir 1306 civiliai darbuotojai, atskleidžiama Metropolitano policijos pranešime apie viešosios tvarkos užtikrinimą.

Iš minėtų 4,9 mln. eurų apsaugai, 2,5 mln. eurų per karalienės motinos laidotuves apsaugai būtų skirta bet kokiu atveju. Likę 2,4 mln. eurų išlaidų tiesiogiai susiję su laidotuvių organizavimo reikalais.

Tiesa, dalį karalienės motinos laidotuvių išlaidų padengė pati Elizabeth II.

Princesės Dianos laidotuvės 1997 m. (ne valstybinės, bet kitokios rūšies karališkosios), teigiama, atsiėjo nuo 3,5 iki 5,8 mln. eurų, rašo Mirror.co.uk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius