-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turtingų ir garsių karantinas, arba Kai saviizoliacija privilegijuotiesiems turi kitokią prasmę

Mes, paprasti žmonės, pastaruosius mėnesius slankiojom iš vieno namų kampo į kitą, ieškojome būdų, kaip paįvairinti nuobodžia tapusią kasdienybę, kol tuo tarpu aktorius Timothee Chalamet su širdies drauge mėgavosi Kabo San Lukaso saule, reperis Drake’as su draugais privačiu lėktuvu išskrido į Barbadosą, o Hailey Bieber ir Bella Hadid ilsėjosi Sardinijos pakrantėje prišvartuotoje jachtoje. Ir tai tik maža dalis įžymybių, viešai ignoravusių prašymus ir atsakomybę prieš gerbėjus likti namuose dėl visame pasaulyje siaučiančios ir niekaip nesutramdomos pandemijos. Štai kokias privilegijas gauna prabangos apsuptyje gyvenančios žvaigždės. Tačiau ar jos šiuo metu vis dar turėtų galioti?
Akimirkos iš Kim Kardashian gimtadienio saloje
Akimirkos iš Kim Kardashian gimtadienio saloje / „Instagram“ nuotr.

Kaip rašo „Vice“, pasak prabangių kelionių agentų, kurie specializuojasi atostogų garsiems ir turtingiems organizavimu, nesuskaičiuojamas kiekis garsenybių yra pasiryžusios išleisti tokią pat nesuskaičiuojamą sumą pinigų, kad tik galėtų niekieno netrukdomos, ypatingai paparacų, ignoruoti visiems (būtina tai pakartoti – visiems) galiojančias taisykles.

Catherine Heald, viena iš kelionių agentūros „Remote Islands“ įkūrėjų, neatskleisdama vardų papasakojo, kaip žinomos asmenybės, pasinaudodamos jiems skirtomis privilegijomis, keliauja. Neseniai C.Heald suorganizavo dviejų savaičių trukmės atostogas Pietų Korėjoje vienai „labai aukšto profilio“ korėjiečių-amerikiečių šeimai.

Komerciniame skrydyje į Seulą jie išsipirko visą pirmos klasės zoną. Nusileidus oro uoste, garsenybės buvo iškart įsodintos į tamsų automobilį, kuris juos nuvežė į privačią COVID-19 testus atliekančią įstaigą – taip, laikydamiesi šalies taisyklių, jie išvengė bendravimo su Pietų Korėjos pareigūnais, žinoma, sutaupė ir brangaus laiko. Jį šeima išnaudojo visiškai įslaptintam „kulinariniam ir kultūriniam“ šalies pažinimui.

C.Heald klientais tapo dar viena „mažesnė žvaigždė“, nusprendusi išvykti pailsėti į Maldyvus. Žinoma, privačiais viskuo, ką tik galima įsivaizduoti, jie atvyko į prabangų viešbutį, mėgavosi „visomis įmanomomis vandens pramogomis“, taip pat šokolado gamybos pamokomis bei visišku atsipalaidavimu nuo su COVID-19 susijusiomis problemomis.

Kelionių organizatorė ir jos kolegos tikina, kad vis daugiau žvaigždžių saviizoliacijai, jei ją taip galima pavadinti, renkasi privačias vilas, kartais išsiperka net visą viešbutį ar egzotinę salą.

View this post on Instagram

???? At Peace ????

A post shared by Khloé (@khloekardashian) on

Tačiau kiek kainuoja tokie malonumai? Jasonas Cauvillionas, agentūros „Bruvion“ įkūrėjas, „Vice“ atskleidė, jog neseniai vienas jo klientas už 10 dienų atostogas kurorte be pašalinių žmonių sumokėjo apie 250 tūkst. dolerių.

„Kitos mūsų organizuotos kelionės dar brangesnės – daugiau nei 500 tūkst. dolerių. Labai aukštos klasės, prabangūs reikalai“, – sakė jis, pridūręs, kad bene svarbiausiu aspektu kelionėse jų klientams yra privatumas.

Dauguma žvaigždžių, su kuriomis dirba J.Cauvillionas, laikosi sveikatos organizacijų nurodymų, pabrėžia, kaip svarbu šiuo metu likti namuose ir saugoti save bei kitus, bet jis turi ir tokių klientų, kurie sako vienaip, bet elgiasi kitaip, mat nenori būti palaikyti tais, kuriems COVID-19 nerūpi – tai gali stipriai pakenkti jų reputacijai.

Veidmaine gerbėjai neseniai išvadino ir pačią Kim Kardashian. 40-metį sutikusi moteris spaudai sakė, jog didelio vakarėlio nerengs, nes nori apsaugoti save ir artimuosius bei draugus nuo užsikrėtimo koronavirusu, tačiau vos prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose paplito nuotraukos iš egzotinės kelionės į „privačią salą“, skirtos paminėti didžią sukaktį.

Gal ir būtų išvengusi kritikos ir reputacijos susigadinimo, jei nebūtų atostogų akimirkomis pasidalijusi internete. Tačiau socialiniai tinklai – dalis žinomos moters darbo, o į juos keliamos nuotraukos jai uždirba pinigus.

„Po dvi savaites trukusių sveikatos tikrinimų ir prašymo visų karantinuotis, artimiausius savo draugus nustebinau kelione į privačią salą, kur bent kelias trumpas akimirkas apsimetėme, kad viskas normalu“, – rašė ji po nuotraukomis, kuriose – kaukių nedėvintys artimieji ir bičiuliai. Tiesa, K.Kardashian ir svečius aptarnavęs personalas apsauginėmis priemonėmis buvo pasirūpinęs, rašo „The Washington Post“.

Kritikos strėlės skrido ir į Tomo Hankso – vienos pirmųjų įžymybių, susirgusių koronavirusu, pusėn. Aktoriui buvo leista grįžti į Australiją, kad pabaigtų filmuotis juostoje apie Elvį Presley, kai tuo tarpu tūkstančiai australų apie tai gali tik pasvajoti.

Oro uoste nusileidus jo privačiam lėktuvui, T.Hanksas išvyko į prabangų viešbutį – ne į specialų karantinavimuisi skirtą būstą.

Kaip rašo „The Washington Post“, Australija labai sumažino namo iš užsienio grįžti leidimą turinčių žmonių kiekį, o užsieniečiams šalies sienos iš vis neatveriamos. Į Australiją per pandemiją gali atvykti tik jos piliečiai, gyventi ir dirbti leidimą turintys asmenys, taikomos ir kelios išimtys.

Pasirodo, jos pritaikytos buvo T.Hanksui ir tai nepatiko ne tik australams, bet ir šios šalies parlamentarams.

„Dvigubi standartai šokiruoja – negali vienokios taisyklės galioti VIP (žmonėms – red.past.) ir garsenybėms, o kitokios visiems kitiems. Paprasti australai negali rinktis, kur karantinuotis, tai neturėtų būti leista ir žvaigždėms“, – „Sydney Morning Herald“ sakė Kvinslando asamblėjos narė Deb Frecklington.

TAIP PAT SKAITYKITE: Italijos premjeras į kovą su pandemija pasitelkė „influencerius“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius