-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

AVTOVAZ atskleidė, kodėl staiga užsiliepsnoja visiškai nauji „LADA NIVA“

Šiuo metu Rusijos automobilių koncernas AVTOVAZ išgyvena ne geriausius laikus – gamyba sustojo dėl ES sankcijų. Tačiau LADA gamintojai turi ir kitą galvos skausmą – dėl surinkimo broko užsidega automobiliai.
Visureigis LADA NIVA Travel
Visureigis LADA NIVA Travel / Gamintojo nuotr.

Šių metų sausio-vasario mėnesiais koncernas AVTOVAZ staiga nutraukė visureigių „LADA Niva Travel“ pardavimus. O jau įsigijusių pirkėjų prašė palaukti. Tuo metu ES sankcijos dar neveikė, praneša portalas „Avtovzgliad“. Tai kur problema?

Pasirodo, gamyba sustabdyta dėl kilusių gaisrų – užsidegdavo visai nauji NIVA. Kaip vėliau paaiškino gamintojas, automobilius surenkantys darbuotojai „pažeidė surinkimo technologijas, montuodami pliusinį starterio laidą“.

„Avtovzgliad“ teigia, kad gamintoją iki šiol persekioja tos pačios bėdos. Tad ne tik kad negaminami nauji – taisomi jau parduoti ir klientams perduoti NIVA. Atšaukdami automobilius, AVTOVAZ atstovai sako, kad tokių veiksmų priežastis – galimas pliusinio gnybto kontaktas su starterio instaliacija. Toks scenarijus gresia naujais gaisrais. Todėl į automobilių dirbtuves kviečiami 593 „Lada Niva Travel“.

Įdomu, kad, pasak Rusijos naujienų portalo, LADA gerbėjai naiviai tikisi, kad, AVTOVAZ žengus žingsnį atgal ir dėl sankcijų pradėjus gaminti senuosius „sovietinius“ LADA Niva, reikalai pagerės. Nes, „atsisakius importuojamų atsarginių dalių, automobilio konstrukcija taps paprastesnė“. Taigi neveltui sakoma, kad Rusiją sunku suvokti protu. Juk, norint saugiai instaliuoti gnybtus, kosminių technologijų nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius