-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dacia“ parodė savo didžiausio visureigio viziją: ką jums primena 4,6 m ilgio „Bigster“?

Prancūziškų „Renault“ prieskonių turintis Rumunijos gamintojas „Dacia“, panašu, simpatizuoja „Hummer“ ar „Jeep Wrangler“. Nes paslaptingas, kol kas tik koncepcinis C segmento visureigis „Bigster“ turi ne vieną brutalią dalelę, perimtą iš šių gamintojų. Kaip ir elektrinė „Manifesto“ koncepcija.
Koncepcija „Dacia Bigster“
Koncepcija „Dacia Bigster“ / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

15min GAZAS žurnalistai dažnai kviečiami pasižvalgyti po kūrybines gamintojų laboratorijas. Jose kūrėjai dažniausiai kalba aptakiomis frazėmis ir pabrėžia, kad prieš akis matome tik koncepciją. Taip pat nustato griežtus terminus, nuo kada galima apskritai skelbti informaciją apie naują modelį.

„Dacia Bigster“ – naujas visureigis, kurio galime tikėtis po keleto metų. Kol kas jis atrodo labai įspūdingai: papuoštas naujuoju „Dacia“ logo, agresyvus, didelis. Bus ir septynvietė versija. O kol kas kūrėjai sako, kad tai – „Dacia Duster“ šeimos gaminys.

VIDEO: DACIA BIGSTER - nebrangus 4,6 m ilgio visureigis. Prancūzų koncepcija, kurią Lietuvoje tikrai pirks

Kokiais degalais jis bus varomas? „Dacia“ stačia galva nepuola į elektrą, nors kitas prototipas – būtent su keičiamomis baterijomis.

SUSIJĘ: „Dacia“ pristatė koncepcinį elektromobilį nepraduriamom padangom „Manifesto“

Šiuo metu inžinieriai savo koziriais laiko hibridus. Bet ne tik hibridus vidais degimo variklis (VDV)+elektra. LPG yra gana svari alternatyva, todėl naujausios „Dacia“ kartos dažnai turi VDV su benzino baku ir LPG talpa. Taip mažinamos CO2 emisijos. 2025 m. tikrai žinosime, kokiais degalais bus varomas septynvietis „Bigster“. Kol kas tik prognozės – iš „Clio“, „Captur“, „Duster“ paveldės ekologiškus, bet negalingus 1,6 hibridinį ir 1,5 PHEV (plug in) varikliukus. Jo kaina prasidės apytikriai nuo 30 000 Eur.

Tai – „Hyundai Santa Fe“, „Škoda Kodiaq“, „KIA Sorento“ tiesioginis konkurentas, kuris atrodys panašiai kaip naujasis „Duster“. Bet didesnis, kvadratiškesnis, su itin ryškiomis ratų arkomis.

VIDEO: Dacia Manifesto - neįtikėtinas gamintojo DACIA koncepcinis modelis - elektrinis visureigis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius