Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauną per postus bandė patekti beveik 2 tūkst. žmonių, jaunimas siekia pergudrauti pareigūnus

Lietuvoje ribojant žmonių judėjimą į kitus miestus ir miestelius, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą šalyje, į Kauną be rimtos priežasties bandė patekti apie 2 000 asmenų. Žmonės tikina važiuojantys apsipirkti ar nusiplauti automobilius, daugiausia tai – jaunimas ir naujienų nesekantys asmenys, sakė Kauno apskrities policijos viršininkas.

Pasak Kauno apskrities policijos viršininko Elano Jablonsko, nuo ryto į Kauno miestą bandė patekti beveik 2 tūkst. asmenų. Esą jie važiavo apsipirkti, nusiplauti automobilius, pasikeisti padangas.

„Tai rodo, kad įpročių žmonės karantino metu nekeičia. Buvo keletas incidentų, kai prabangių automobilių vairuotojai keletą kartų bandė patekti vis pro tą patį postą, bet jiems buvo parodyta kita kryptis, nes jie negalėjo įrodyti, kad gyvena Kaune ar jiems būtina patekti į Kauną miestą “, – E.Jablonskas sakė žurnalistams.

Kaune veikia 43 blokavimo postai, kuriuose užtikrinamas pareigūnų kiekis, kad nesusidarytų spūstys, sakė E.Jablonskas.

Kauno apskrities policijos viršininkas sakė tikėjęsis, kad skaičiai bus mažesni. Pasak jo, daugiausia be rimtos priežasties į Kauną bandė patekti jaunimas ir tie žmonės, kurie neseka naujienų ir nežino karantino sąlygų.

E.Jablonskas pasakojo, kad jaunimas bando pergudrauti pareigūnus. Esą buvo sustabdytas picų išvežiotojas, kuris neturėjo picų. Kiti jaunuoliai tikino, kad gyvena tam tikrame miestelyje, tačiau neatsakė kontrolinius klausimus, pavyzdžiui, kokių prekybos centrų ar degalinių tame miestelyje yra.

„Taip pat turėjome įdomų atvejį, kai draugas iš Mažeikių vyko pas draugą į Kauną. Teko jam apsisukti ir grįžti į Mažeikius, tikiuosi Mažeikių pareigūnai jam leido grįžti“, – žurnalistams sakė E.Jablonskas.

VIDEO: Elano Jablonsko komentaras

Keturiais atvejais buvo išrašytos baudos, tačiau tai padaryta dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų, įskaitant vairavimą apsvaigus nuo alkoholio, pranešė jis.

VIDEO: Pauliaus Kero komentaras

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras teigė, kad miestą pasiekė už milijoną eurų įsigytų apsaugos priemonių siunta.

„Kitą savaitę šios priemonės, tiek apsauginiai kombinezonai, kaukės, pirštinės ir kitos apsaugos priemonės pasieks Kauno miesto medikus“, – sakė jis žurnalistams.

Ribojimai iki pirmadienio vakaro

Lietuvoje nuo penktadienio vakaro apribotas žmonių judėjimas į kitus miestus ir miestelius, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą šalyje.Policija Lietuvoje įrengė apie 300 postų, sostinėje Vilniuje – dvylika, bet skaičiai savaitgalį gali keistis, BNS sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Žmonių keliavimas bus ribojamas iki pirmadienio vakaro.

Atvykti į miestus ir miestelius ten negyvenantiems žmonėms galima dėl artimųjų giminaičių mirties, darbų, ar siekiant suteikti būtinąją medicinos pagalbą. Vykti į kitą, nei gyvenama, savivaldybę gali tie, kurie jame turi nuosavo nekilnojamojo turto.

Policija teigia, kad savaitgalį Lietuvoje dirbs 3 tūkst. pareigūnų, policijai taip pat padeda karo policija ir šauliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius