Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ką reiškia Jono Valančiūno „Brabus 850“ pavadinime esantis skaičius?

Kai krepšininkai susirenka į vasarines rinktinės stovyklas, visuomenė domisi ne tik jų sportine forma ir ambicijomis artėjančiuose čempionatuose. Kartais tarp klausimų „kokius medalius laimėsite“ įsiterpia ir diskusijos apie, iš pažiūros, su sportu nesusijusius dalykus. Fotografų objektyvai užfiksuoja ir sportininkų atostogų akimirkas ar įspūdingus jų automobilius.
Išskirtinis Jono Valančiūno „Brabus 850“ automobilis
Išskirtinis Jono Valančiūno „Brabus 850“ automobilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Lietuvos rinktinės stovyklą atvykęs komandos lyderis Jonas Valančiūnas pribloškė žurnalistus savo humoro jausmu: jis išlipo iš senutėlės apdaužytos „Audi 80“. Ir juokaudamas užsiminė, jog žurnalistai mėgsta aptarinėti krepšininkų automobilius, tad įdomu, ką pasakys apie šią „būlką“.

Po „Brabus 850“ gaubtu tūno V8 variklis, išvystantis 850 AG.

Tačiau tai – tik pajuokavimas. Netrukus į viešbučio „Vanagupė“, kur apsistoję Lietuvos krepšininkai, aikštelę atkeliavo ir naujasis J. Valančiūno automobilis – „Brabus 850“.

Apie jį galima pasakyti tris epitetus: brangus, beprotiškai galingas ir fantastiškai patogus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Išskirtinis Jono Valančiūno „Brabus 850“ automobilis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Išskirtinis Jono Valančiūno „Brabus 850“ automobilis

Kodėl brangus? Naujo „Brabus 850“ kaina be mokesčių siekia apie 300 tūkst. eurų (be mokesčių), o J.Valančiūno įsigytas modelis dar buvo patobulintas lietuvių įmonėje „Elite Motors“.

Kodėl galingas? Po „Brabus 850“ gaubtu tūno 6 l darbinio tūrio V8 variklis, išvystantis 850 AG ir 1 450 Nm. Galia, kuri būtų pakankama daugeliui katerių.

Kodėl jis patogus? Nes „Brabus 850“ yra sukurtas ant S klasės „Mercedes-Benz“ kupė platformos – automobilio, kuris yra bene patogiausias tokio dydžio automobilis pasaulyje.

Be to, 213 cm ūgio J.Valančiūnas įsirango toli gražu ne į bet kokį automobilį, tad šis pasirinkimas – dar vienas S klasės „Mercedes-Benz“ patogumo įrodymas.

„Brabus“ yra firma, besispecializuojanti „Mercedes-Benz“ automobilių tobulinime. Jos patobulinti modeliai sudomino ne vieną krepšininką – G klasės visureigiu, patobulintu „Brabus“, važinėja karjerą rinktinėje jau baigęs Robertas Javtokas.

VIDEO: Jono Valančiūno pokštas: į treniruočių stovyklą Palangoje atvyko su senute „Audi 80“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius