Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Kalėdų stebuklas ant ratų Vilniuje: Justino automobilis sušvito 10 tūkst. lempučių

Vilnietis Justinas Umbrasas jau penktas Kalėdas iš eilės išvažiuoja į Vilniaus gatves, norėdamas nustebinti miesto gyventojus ir svečius įspūdingai papuoštu automobiliu.

Kalėdoms papuošto automobilio nuotraukas siųskite gazas@15min.lt

Justino „Volkswagen Passat“ į Vilniaus gatves išriedėjo penktadienio vakarą. Jei viskas klostysis pagal planą, 10 tūkst. LED lempučių papuoštas automobilis vilniečių akis džiugins iki Trijų Karalių.

Technologiškai taip papuošti automobilį nėra lengva. Ant kėbulo, paliekant galimybę darinėtis durims, langams ir variklio/bagažinės dangčiui, reikėjo suklijuoti kone 700 m. ilgio girliandas.

Bandymų būdu Justinas per pastaruosius penkerius metus nustatė, kuri lipni juostelė girliandas prie kėbulo pritvirtina geriausiai. Nes nori atitikti visus KET saugumo reikalavimus.

„Pernai vieno reido metu buvo sustabdę policijos pareigūnai. Pasidžiaugė vaizdu ir paklausė, ar prie automobilio nerandu dovanų. Smagu, kad pareigūnai tokie supratingi. Juk važinėju taip puoštu automobiliu tik per šventes. Ir turėdamas vieną tikslą – džiuginti žmones. Juk dabar labai pilka, net sniego nėra. Tad šviečiantis automobilis – puikus džiaugsmas akims“, – užsidegęs pasakojo Justinas.

Kasmet – vis daugiau lempučių

Justinas pirmą kartą tokiu būdu savo automobilį papuošė 2019-aisiais.Tąkart ant jo automobilio sužibo 800 lempučių. Kitais metais lempučių skaičius išaugo iki 1000, o 2021-ųjų metų Kalėdų laikotarpiu ant „Volkswagen Passat“ puikavosi jau 1200 lempučių girlianda. Tačiau 2022 m. Justinas Umbrasas šį skaičių sumanė padidinti penkis kartus ir galiausiai į gatves jis išvažiavo su 6000 lempučių girlianda.

Tiesa, elektros grandinė neatlaikė ir 2000 lempučių gana greitai perdegė.

Šį Kalėdų projektą Justinas kuria ne vienas, jam padeda keletas draugų. Bičiuliai girliandas ant automobilio suklijuoja ir sujungia į grandinę per tris dienas. Projektas jau tęsiasi penkerius metus, dvejus pastaruosius Justinas sulaukia rėmėjų pagalbos, todėl gali didinti lempučių skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius