Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 31

Kas yra arktinis dyzelinas ir kuo jis skiriasi nuo žieminio ar vasarinio?

Žiema sukelia daug sunkumų žmonėms ir technikai, bet mes pratę jai pasiruošti. Mes pasirūpiname žieminėmis padangomis, surandame, kur garaže nukrito ledo grandiklis ir sniego šluotelė, nusiperkame žieminio langų ploviklio. Tuo tarpu degalinės nusiperka arktinio dyzelino. Tik kas tai yra ir kodėl jis mums reikalingas?
Dyzelinas
Dyzelinas / 123RF.com nuotr.

Daugiau naujienų apie automobilius – rubrikoje Gazas.lt

Pasiruošimas žiemai būna labai įvairus. Kai kuriems vairuotojams tenka automobilius puošti dyglio lipdukais, perspėjančiais apie dygliuotas padangas. Tiesa, kai kuriose šalyse dygliuotos padangos yra uždraustos – ar žinote, kodėl?

Žiema benzininiams automobiliams yra lengviau pakeliama nei dyzeliniams.

Vairuotojams vadinamuoju arktiniu dyzelinu rūpintis nereikia – jis tiesiog degalinėje pakeičia vasarinius degalus. Lietuvoje ir kitose šiaurės šalyse jis būtinas, nes kitaip žiema didelę dalį transporto priemonių paverstų stacionariomis skulptūromis. Ką darytumėte, jei jūsų dyzelinis automobilis staiga nebeveiktų? Autobusai nepadės – jie irgi dyzeliniai. Kaip ir sunkvežimiai, greitosios medicininės pagalbos automobiliai, ugniagesių mašinos, didelė dalis policijos transporto. Geras dyzelinas yra visuomenės saugumo sąlyga.

Kas žiemą nutinka dyzelinui?

Dyzelinas žiemiškos šaltyje ima tirštėti. Ne ledėti, o tirštėti – jame susidaro mažyčiai vaško kristalai, kurie susikaupę primena gelį ar, jei esate labiau poetiškos sielos, baltus debesis. Tai prasideda net prie švelniai teigiamos temperatūros, jei dyzelinas yra neparuoštas šalčiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius