-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2023 01 30

Kodėl „Audi 50“ istorija visai nepanaši į „Audi 100“?

„Audi“ yra labai sėkmingas vokiečių automobilių gamintojas. Tačiau tai nereiškia, kad visi „Audi“ modeliai, sukurti po markės įkūrimo 1909 metais, buvo sėkmingi. Štai apie „Audi 50“ galbūt net esate pamiršę, net jei šio mažo hečbeko forma jums atrodys matyta. Palyginus su kultiniais "Audi 100" ir "Audi 80" modeliais, „Audi 50“ istorija - visai kitokia.
Audi 50 gamyba nutraukta jau 1978 metais. Antros kartos Volkswagen pasirodė jau 1981-aisiais. (Audi nuotrauka)
Audi 50 gamyba nutraukta jau 1978 metais. Antros kartos Volkswagen pasirodė jau 1981-aisiais. (Audi nuotrauka)

Automobilių markės įprastai turi savitą įvaizdį, kurio laikosi. Tiesa, nukrypimų pasitaiko. Pavyzdžiui, „Volkswagen Phaeton“ sunkiai pritampa prie likusios modelių gamos. Tuo tarpu „Mercedes-Benz X-Klasse“ buvo anksti atšauktas – kodėl prabangių automobilių gamintojas apskritai ėmėsi pikapo?

Verta paminėti ir „Aston Martin“ – tai yra žinomas GT ir sportinių automobilių gamintojas, todėl jo pardavinėtas miesto automobilis „Cygnet“ buvo apkalbamas ne iš gerosios pusės.

„Audi“ įvaizdis tikrai neužkerta kelio mažiems automobiliams ir tai akivaizdu. Ir mažesni automobiliai gali būti kokybiški ir brangūs. Tačiau anksčiau ilgi automobiliai buvo siejami su aukšta klase, mažesni – su jaunimu ir kuklesnes pajamas turinčiais vairuotojais. Todėl jei pažiūrėsite į „Audi A1“ istoriją, pastebėsite, kad šis modelis neturi tikro pirmtako, nors ir buvo pradėtas gaminti tik 2010 metais.

Na taip, „Audi“ 1999-2005 metais gamino A2 hečbeką, bet šių dviejų automobilių ryšiai yra minimalūs. A3, gaminamas nuo 1996-ųjų, yra gerokai didesnis. Tikrasis „Audi A1“ protėvis – 1974-1978 metais gamintas „Audi 50“, kuris buvo toks nesėkmingas, kad keliems dešimtmečiams supermini hečbekų reikalai buvo palikti „Volkswagen“ markei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius