Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 05

„Valdžia šovė sau į smilkinį“: automobilių tikrinimui – kritikos pliūpsnis

Aplinkos apsaugos pareigūnai netrukus tikrinti automobilių taršos rodiklius. Nustačius pažeidimą gresia ne tik bauda, bet ir techninės apžiūros pažymėjimo panaikinimas. Žinių radijo žurnalistas Aurimas Perednis ir buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas sako, kad tvarka kelia daug abejonių – iš vairuotojų reikalaujama kone neįmanomo dalykų.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas neseniai pranešė, kad tvarka gali būti tikslinama. Tačiau šiuo metu galiojantys teisės aktai kelia daug klausimų.

Šių metų sausį įsigaliojo teisės aktų pakeitimai, kurie leidžia Aplinkos apsaugos departamento pareigūnams keliuose stabdyti automobilius ir tikrinti jų taršą.

Aplinkosaugininkams panaikinus automobilio techninę apžiūrą dėl viršytos išmetamųjų dujų normos, ji galioja dar dvi paras.

Tačiau realybėje gali susiklostyti tokios situacijos, kai išpildyti pareigūnų reikalavimus gali pasirodyti neįmanoma. Tokias situacijas įvardijo tinklalaidės „VALINSKAS ŽINO“ dalyviai.

Žinių radijo žurnalistas Aurimas Perednis sako, kad visuomenėje auga pasipiktinimas nauja tvarka kaip esą „nukreipta prieš biednesnį žmogų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius