Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Achema“ Jonavos ir Kauno ligoninėms padovanojo plaučių ventiliacijos aparatus

Azoto trąšų ir kitų chemijos produktų gamykla „Achema“ Jonavos ligoninei ir LSMU ligoninės Kauno klinikoms padovanojo dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatus. Jonavos ir Kauno ligonines jau pasiekė „OXI4-Plus“ aparatai. Bendra paramos vertė viršija 110 tūkst. eurų, pranešė bendrovė.
„Achema“ švenčia 50-ąjį jubiliejų
„Achema“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nors šiandien situacija Lietuvoje po truputį gerėja, dar nežinome, ar nebus antrosios infekcijos protrūkio bangos ir kiek tada turėsime pacientų, kuriems reikės dirbtinės plaučių ventiliacijos. Kauno klinikos atsakingai ruošiasi įvairiems galimiems scenarijams, jog užtikrintų visų pacientų sveikatą ir saugumą, tačiau kartu suvieniję jėgas jaučiamės dar stipriau“, – sakė Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

VšĮ „Jonavos ligoninė“ direktorius doc. Paulius Vasilavičius pabrėžia, kad gauta įranga bus naudojama ir pasibaigus COVID-19 infekcijos protrūkiui – ji leis gydyti pacientus po sunkių operacijų, traumų, širdies ir plaučių ligų, taip reikšmingai pagerindama Jonavos ligoninės infrastruktūros kokybę.

Dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai „OXI4-Plus“ leidžia užtikrinti pacientų kvėpavimo funkciją plaučių pažeidimo virusinės infekcijos metu, kuomet pacientų būklė tampa kritiška ir blogėja. Aparatuose „OXI4-Plus“ sumontuotos technologijos leis įrenginiams prisitaikyti prie savarankiško paciento kvėpavimo, išlaikant paties paciento dalinį kvėpavimą, ir taip suderinant technologijas ir „plaučių anatomiją“ – išsaugoti kvėpavimo funkciją, pasiekiant pažangiausių Vakarų valstybių pandemijos gydymo rezultatus.

„Achema“ anksčiau padovanojo Jonavos ligoninei respiratorių, vienkartinių kostiumų, apsauginių akinių, dezinfekcinio skysčio ir kitų apsauginių priemonių. Taip pat Jonavos ir Klaipėdos universitetinei bei Jūrininkų ligoninėms koncerno bendrovės perdavė 20 tonų skysto medicininio deguonies ir 5000 litrų medicininio dujinio deguonies, naudojamo ūminiam ar lėtiniam deguonies nepakankamumui gydyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius