Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Alaus kokybei išsaugoti – net trijų sluoksnių apsauga

Alaus tara
Gamintojų nuotr. / Alaus tara
Šaltinis: 15min
0
A A

Šį rudenį moderniausia Baltijos šalyse „Utenos alaus“ darykla „Utenos alų“ pradėjo pilstyti į naujos kartos trisluoksnius plastikinius butelius.

Didžiausias alaus skonio priešas – deguonis. Praėjus vos dešimčiai dienų po išpilstymo paprastuose plastikiniuose buteliuose jau nebegalima užtikrinti nepakitusios alaus kokybės ir skonio. O trisluoksnė technologija apsaugo butelyje esantį alų – naujajame butelyje deguonies prasiskverbimas pro sieneles palyginti su paprastu plastikiniu buteliu sumažinamas 96 proc. Kadangi į tokį butelį beveik nepatenka deguonis, jo skonis ir kokybė visą galiojimo laiką išlieka praktiškai nepakitusi.

Naujasis plastikinis butelis nuo standartinių skiriasi daugiasluoksne (angl. Multilayer) sienelės technologija. Tarp dviejų plastiko sluoksnių įlietas ir specialus aktyvios bei pasyvios apsaugos barjeras, neleidžiantis deguoniui patekti į alų.

Utenos aludariai alų į patogią, alaus skonį ir kokybę geriau už kitus plastikinius butelius išsaugančią tarą, perkelia pirmieji Baltijos šalyse.

Į plastiko linijos atnaujinimą „Utenos alus“ investavo 3,45 mln. Lt ir dar apie 1 mln. litų kasmet planuoja skirti šių plastikinių butelių ruošiniams įsigyti.

VIDEO: Spaudos_konferencija

Pavadinimas
 

 

informacija
ŠVYTURYS - UTENOS ALUS, UAB
Vadovas: Rolandas Viršilas Darbuotojų sk.: 378 2015m . Pajamos: > 100 mln. Eur
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie VERSLO rubriką