Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alibaba“ dėl protestų atideda akcijų platinimą Honkonge

Kinijos interneto milžinė „Alibaba Group Holdings“ dėl Honkonge jau trečią mėnesį besitęsiančių protestų atidėjo akcijų platinimo Honkongo biržoje planus, rašo JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais.
„Alibaba“ būstinė Kinijoje
„Alibaba“ būstinė Kinijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau buvo manyta, jog „Alibaba“ akcijų platinimą surengs artimiausiomis savaitėmis, tačiau bendrovė dėl politinio neapibrėžtumo ir nepakankamo stabilumo Honkongo finansų rinkoje nusprendė jį atidėti, pranešė šaltiniai.

Sprendimą dėl akcijų platinimo atidėjimo „Alibaba“ valdyba priėmė pastarosiomis dienomis, pareiškė vienas iš leidinio šaltinių.

Anot jo, bendrovės vadovybė užėmė laukimo poziciją, nes padėtis gali greitai pasikeisti.

Jeigu politinė įtampa Honkonge sumažės, „Alibaba“ vėliau šiais metais sugrįš prie akcijų platinimo Honkongo biržoje planų, tačiau jokių terminų nebuvo nustatyta, pažymėjo šaltinis.

2014 metais „Alibaba“ per pradinį viešą akcijų platinimą (IPO) Niujorke pritraukė 25 mlrd. JAV dolerių ir tai tapo didžiausiu IPO pasaulio istorijoje.

Šių metų birželį pasklido žinia apie tai, jog bendrovė konfidencialumo tvarka pateikė prašymą pradėti prekybą savo akcijomis Honkongo biržoje. Tokiu atveju bendrovė savo akcijas turi išplatinti per šešis mėnesius.

Buvo manyta, jog „Alibaba“ Honkonge išplatins akcijų už mažiausiai 10 mlrd. JAV dolerių.

Tuo tarpu dar vienas informuotas „The Wall Street Journal“ šaltinis pranešė, jog „Alibaba“ vadovybė siekia sutelkti dėmesį į pagrindines bendrovės verslo kryptis ir neskuba pritraukti naujo kapitalo.

Jo teigimu, atidėti Honkonge planuotą akcijų platinimą bendrovę privertė nepalanki rinkos aplinka ir politinis neapibrėžtumas.

„Alibaba“ yra jau antroji stambi bendrovė, pastaruoju metu atsisakiusi akcijų platinimo Honkonge planų.

Pirmoji buvo alaus milžinė „Anheuser-Busch InBev“, šių metų liepą nusprendusi nerengti savo Azijos padalinio IPO Honkongo biržoje, nors per jį, kaip buvo prognozuota, galėjo būti pritraukta apie 10 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius