Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arvi“ neatsisako investicinių planų Baltarusijoje

Rugsėjį Baltarusijos žiniasklaida paskelbė apie galimą apatinio trikotažo įmonės „Milavitsa“, kuri priklauso „Silvano fashion group“, nacionalizaciją, tačiau šis faktas užsienio investuotojų, taip pat ir lietuvių, planų nepakoregavo – spalio pabaigoje „Arvi“ įmonių grupė Baltarusijoje atidaro naują utilizavimo įmonę, rašo portalas eversus.lt. .
 UAB „Arvi kalakutai“ skerdykla ir mėsos perdirbimo cechas Marijampolėje.
UAB „Arvi kalakutai“ skerdykla ir mėsos perdirbimo cechas Marijampolėje. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mes žiniasklaidoje visada sekame pranešimus apie verslą, tačiau kitų įmonių istorijos įvairiose šalyse mūsų planų nekeičia. Rizika visada išlieka, bet jeigu dirbi sąžiningai ir neapgaudinėji kitų, tai visada turi daugiau galimybių uždirbti nei nudegti“, – eversus.lt sakė įmonių grupės valdymo bendrovės „Arvi ir ko“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Arūnas Morozovas.

„Arvi“ įmonė Lydoje surinks ir tvarkys mėsos perdirbimo įmonių atliekas bei kritusių gyvūnų gaišenas. Pirminė investicija siekia 17 mln. eurų, kitais metais į plėtrą numatyta investuoti dar 3 mln. eurų ir pastatyti antrąją gamybos liniją. Po mėnesio pradėsiančios veikti pirmosios linijos metinis galingumas siekia 15 tūkst tonų, o po plėtros – 40 tūkst tonų per metus.

Jeigu sandoris įvyks, įmonių grupė statys tokį patį kalakutų auginimo ir perdirbimo kompleksą, o jame pagamintą produkciją planuojama eksportuoti į Rusiją.

„24 proc. naujosios utilizavimo įmonės akcijų priklauso Baltarusijos valstybei, jas valdo Gardino apskritis. Ši sąlyga buvo įrašyta į senos utilizavimo įmonės, kurios teritorijoje ir vystome verslą, privatizavimo sąlygas. Jei atsiras poreikis, ateityje galėsime šią dalį išpirkti, o dabar dirbame kartu su valstybės pagalba“, – teigė A.Morozovas.

Didžiąją dalį lėšų šiam projektui „Arvi“ pasiskolino iš Baltarusijoje veikiančio „BPS-Sberbank“.

Be utilizavimo verslo, „Arvi“ Baltarusijoje taip pat vystys kalakutų verslą. Už daugiau kaip 40 mln. eurų Lydoje marijampoliečiai pastatys kalakutų auginimo fermas, jiems skirtų pašarų gamyklą ir kalakutienos perdirbimo įmonę. A.Morozovas skaičiuoja, kad „Arvi“ per metus Baltarusijoje pagamins 40 tūkst. tonų pašarų ir iki 6 tūkst. tonų kalakutienos produkcijos.

Šiuo metu „Arvi“ taip pat derasi dėl utilizavimo gamyklos įsigijimo Mogiliovo srityje, taip pat – dėl greta Baltarusijos -Rusijos sienos esančio žemės sklypo. Jeigu sandoris įvyks, įmonių grupė statys tokį patį kalakutų auginimo ir perdirbimo kompleksą, o jame pagamintą produkciją planuojama eksportuoti į Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius