Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 17 /11:58

Atleistas „Klasco“ generalinis direktorius V.Kaunas

Koncerno „Achemos grupė“ valdomos vienos didžiausių Klaipėdos krovos bendrovių „Klasco“ generalinis direktorius Vytautas Kaunas nuo antradienio nebevadovauja įmonei.
KLASCO
KLASCO

Tai BNS patvirtino „Klasco“ atstovė spaudai Vida Bortelienė.

„Taip, patvirtinu, kad nuo balandžio 16 dienos V.Kaunas nebedirba. Laikinai šias pareigas eina jo pavaduotojas Vytautas Štumbergas, kuris nuo 2010 metų bendrovėje užima įvairias vadovaujančias pozicijas“, – BNS sakė V.Bortelienė.

„Klasco“ nuotr./Vytautas Kaunas
„Klasco“ nuotr./Vytautas Kaunas

Ji nekomentavo „Klasco“ vadovo pasitraukimo priežasčių bei kada bus paskirtas naujas vadovas.

„Achemos grupės“ atstovė spaudai Gintarė Mierkienė taip pat nekomentavo V.Kauno atleidimo priežasčių.

V.Kaunas „Klasco“ vadovavo nuo 2018-ųjų liepos, iki tol jis buvo komercijos direktorius, o įmonėje dirbo nuo 2005 metų. Anksčiau jis yra dirbęs Klaipėdos jūrų uosto direkcijoje.

V.Kaunas: pasitraukiau savo noru

Iš posto pasitraukęs koncerno „Achemos grupė“ valdomos vienos didžiausių Klaipėdos krovos bendrovių „Klasco“ generalinis direktorius Vytautas Kaunas, įmonei vadovavęs mažiau nei metus, sako atsistatydinęs savo noru – jo teigimu, po ilgų metų darbo bendrovėje atėjo laikas naujiems iššūkiams.

„Tikrai pasitraukiau savo noru. Buvo pareiškimas paduotas per paskutinį valdybos posėdį ir aš nutraukiau darbo santykius“, – BNS sakė 52-ejų V.Kaunas, nuo antradienio nebevadovaujantis įmonei.

„Pasitraukimo motyvai labai paprasti – „Klasco“ dirbu jau 14 metų, mintį brandinau kurį laiką. Mane dar kurį laiką sulaikė tai, kad buvau paskirtas generaliniu direktoriumi“, – teigė buvęs „Klasco“ vadovas.

Pasak V.Kauno, jo pasitraukimas nėra susijęs nei su įmonės veiklos rezultatais, nei su miesto tarša, dėl kurios pastaruoju metu bendrovė itin kritikuojama.

„Sprendimas absoliučiai nesusijęs su įmonės rezultatais (...). Praėjusių metų rezultatai yra šiek tiek blogesni, bet tam yra objektyvios priežastys. Jei pažiūrėti pastaruosius 14 metų, tai tie rezultatai taip ir eidavo tai aukštyn, tai žemyn (...). Taršos skandalai taip pat neturi nieko bendra. Čia yra iššūkiai, kurie yra bet kurioj įmonėj“, – sakė buvęs „Klasco“ vadovas.

V.Kaunas apie savo ateities planus neatviravo, bet tikisi likti uosto versle.

„Dabar aš noriu pailsėti, o toliau žiūrėsim – manau, kad esu uostininkas ir nežadu pakeisti profilio ir nueiti į žemės ūkį. Bet jau norėčiau ir planuočiau pasilikti uoste“, – sakė V.Kaunas.

„Klasco“ turi biriųjų ir skystųjų trąšų, grūdų, generalinių krovinių ir ro-ro terminalus. „Sodros“ duomenimis, šiuo metu įmonėje dirba 594 darbuotojai.

„Achemos grupė“ valdo 93,5 proc. „Klasco“ akcijų, likusią dalį – smulkieji akcininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius