Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auga group“ plėtrai pritraukė 18 mln. eurų

Verslininko Kęstučio Juščiaus netiesiogiai kontroliuojama viena didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio investicijų bendrovių „Auga group“ viešo akcijų platinimo metu plėtrai pritraukė 18 mln. eurų.
„AUGA group“ akcijų pasiūlymo pristatymas
„AUGA group“ akcijų pasiūlymo pristatymas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Bendrovė išleis 40 mln. vienetų naujų akcijų, kurių pardavimo kaina yra 0,45 euro už akciją. Tokį patį jau turimų akcijų skaičių platinimo metu parduos ir pagrindinė įmonės akcininkė K. Juščiaus kontroliuojama „Baltic Champs Group“, už jas gausianti taip pat 18 mln. eurų, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Auga Group“.

Mažmeniniams investuotojams atiteks 16,64 mln. vienetų platinamų akcijų, o instituciniams investuotojams – 63,36 mln. vienetų akcijų, už kurias bus sumokėta atitinkamai 7,488 mln. eurų ir 28,512 mln. eurų. Mažmeniniams investuotojams akcijas perleis „Baltic Champs Group“, instituciniams investuotojams teks naujai išleidžiamos akcijos ir likusi „Baltic Champs Group“ parduodamų akcijų dalis.

„Auga Group“ teigimu, bendra siūlomų akcijų paklausa sudarė 104 proc. pasiūlos, mažmeninių ir privačių investuotojų paklausa sudarė apie 20 proc. visos paklausos. Visi mažmeninių ir privačių investuotojų pavedimai tenkinami. Daugumą investuotojų pagal norimą akcijų skaičių sudarė investuotojai iš Baltijos jūros regiono.

Planuojama, kad akcijos investuotojams bus pateiktos apie rugpjūčio 23 dieną. Prekybą naujomis akcijomis Vilnius ir Varšuvos vertybinių popierių biržoje numatoma pradėti rugpjūčio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius