Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britanijos įmonėms sunkiai sekasi rengtis pereinamojo laikotarpio po „Brexit“ pabaigai

„Visiškai pasirengusios“ pereinamojo laikotarpio po „Brexito“ pabaigai yra tik ketvirtadalis Didžiosios Britanijos įmonių, parodė Direktorių instituto (IoD) atlikta apklausa.
„Brexit“
„Brexit“ / 123rf.com nuotr.

„Vykstant tiek daug įvykių, daugelis vadovų jaučia, jog tinkamas pasirengimas „Brexitui“ yra tarsi mėginimas pataikyti į judantį taikinį“, – pareiškė IoD generalinis direktorius Jonathanas Geldartas.

Didžioji Britanija iš Europos Sąjungos (ES) pasitraukė sausio 31 dieną, tačiau iki šių metų pabaigos dar tęsiasi pereinamasis laikotarpis, kurio metu Londonas ir Briuselis mėgina susiderėti dėl naujo prekybos susitarimo.

Derybos sunkiai skinasi kelią ir šalies verslas vis labiau nerimauja dėl artėjančios pereinamojo laikotarpio pabaigos, kai pasibaigs ekonominės integracijos su ES era, kuri tęsėsi beveik pusšimtį metų.

„Tik ketvirtadalis įmonių vadovų sako, kad jų organizacijos yra visiškai pasirengusios pereinamojo laikotarpio po „Brexito“ pabaigai“, – pareiškė IoD.

Institutas birželio pabaigoje apklausė 978 įmonių vadovus ir beveik pusė jų pareiškė vis dar negalintys pasirengti pereinamojo laikotarpio pabaigai.

Kas septintas paaiškino, jog rengtis sutrukdė koronaviruso pandemija.

IoD vertinimais, bene labiausiai pasirengusios pereinamojo laikotarpio pabaigai yra finansų sektoriaus įmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius