-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Budweiser“ kaltinami alaus skiedimu

Alaus mėgėjai visoje JAV užpildė iš viso 5 milijonų JAV dolerių ieškinius, kuriuose kaltina „Anheuser-Busch“ vandeniu skiedžiant „Budweiser“, „Michelob“ ir kitas savo alaus rūšis, rašo „The Telegraph“.
„Budweiser“
„Budweiser“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ieškiniuose teigiama, kad klientai yra apgaudinėjami, kadangi ant etikečių užrašytas ir tikrasis alaus stiprumas nesutampa. Vienas iš ieškovų advokatų teigia, kad į teismą kreiptasi remiantis iš trylikos alaus daryklų buvusių darbuotojų gauta informacija.

„Mes informaciją gavome iš buvusių „Anheuser-Busch“ darbuotojų, kurie mums pranešė, kad visi minėti produktai yra skiedžiami vandeniu – tai yra įmonės praktika siekiant sumažinti kaštus“, – aiškino Joshas Boxeris.

Teigiama, kad vandens į alų pripilama prieš pati išpilstant juos į butelius, ir taip alkoholio dalį jame sumažinant net aštuoniais procentais.

„Anheuser-Busch“ atstovai kaltinimus pavadino visiškai neturinčiais pagrindo. „Mūsų alus visiškai atitinka alkoholio žymėjimo įstatymus. Virdami alų mes išdidžiai laikomės aukščiausių standartų, kurie mūsų alų pavertė vienu geriausiai parduodamų JAV ir visame pasaulyje“, – pranešime spaudai cituojamas kompanijos viceprezidentas Peteris Kraemeris.

Ieškiniuose minimi dešimt „Anheuser-Busch“ produktų: „Budweiser“, „Bud Ice“, „Bud Light Platinum“, „Michelob“, „Michelob Ultra“, „Hurricane High Gravity Lager“, „King Cobra“, „Busch Ice“, „Natural Ice“ ir „Bud Light Lime“.

2008 metais susijungus „Anheuser-Busch“ ir „InBev“ kompanija tapo didžiausia alkoholio gamintoja pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius