-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Daimler“ sako neturinti supratimo, kur Kim Jong Unas gavo savo limuzinus

Vokietijos automobilių gamintoja „Daimler“, gaminanti šarvuotus limuzinus, kuriais važinėja Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, sako neturinti supratimo, kur jis juos gavo, nes neturi jokių verslo ryšių su Šiaurės Korėja.
Kim Jong Unas atvyko į Vietnamą
Kim Jong Unas atvyko į Vietnamą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kim Jong Unas sukėlė nuostabą, kai į kelis labai aukšto lygio susitikimus, įskaitant šią savaitę įvykusį susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir abu ankstesnius susitikimus su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, atvyko „Daimler“ markės limuzinais.

Pagal Jungtinių Tautų sankcijas, kuriomis siekiama Pchenjaną priversti atsisakyti branduolinių ginklų, yra draudžiama Šiaurės Korėjai parduoti prabangos prekes, įskaitant limuzinus.

Vis dėlto Kim Jong Uno Vladivostoko stotyje laukė du limuzinai – „Mercedes Maybach S600 Pullman Guard“ ir „Mercedes Maybach S62“.

Manoma, kad limuzinu „Mercedes Maybach S600 Pullman Guard“ jis atvyko ir į susitikimus su D.Trumpu, kurie įvyko Singapūre pernai birželį ir Hanojuje šių metų vasarį.

„Neturime nė menkiausio supratimo, kaip tie automobiliai buvo atvežti į Šiaurės Korėją, – agentūrai AP parašė „Daimler“ atstovė spaudai Silke Mockert (Silkė Mokert), pakomentavusi agentūros trečiadienio pranešimą apie limuzinus. – Teisingas ir įstatymus atitinkantis produktų eksportas yra vienas pagrindinių atsakingos verslo veiklos principų, kuriais vadovaujasi „Daimler“.“

Štutgarte įsikūrusi „Daimler“ yra viena didžiausių pasaulyje automobilių gamybos bendrovių. Ji taip pat yra viena didžiausių prabangių lengvųjų automobilių tiekėjų bei didžiausia pasaulyje daugiau nei 6 tonas sveriančių sunkvežimių gamintoja.

Savo svetainėje automobilių gamybos milžinė giriasi, jog savo transporto priemonėmis ir paslaugomis prekiauja beveik visose pasaulio šalyse, o jos gamyklos veikia Europoje, Šiaurės ir Lotynų Amerikoje, Azijoje ir Afrikoje.

Tačiau Šiaurės Korėja nėra įtraukta į bendrovės oficialių užsakovų sąrašą.

„Mūsų bendrovė jau daugiau kaip 15 metų nepalaiko jokių verslo ryšių su Šiaurės Korėja ir griežtai laikosi Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų embargų, – pareiškė bendrovės atstovė. – Kad užkirstų kelią automobilių pristatymui į Šiaurės Korėją ar kurias nors šalies ambasadas kitose pasaulio šalyse, „Daimler“ įdiegė išsamų eksporto kontrolės procesą. Tačiau mes negalime kontroliuoti trečiųjų šalių prekybos automobiliais ir ypač naudotais automobiliais ir nesame už tai atsakingi.“

Bet kuriuo atveju Kim Jong Uno gebėjimas apsirūpinti limuzinais yra geras tarptautinių sankcijų spragų pavyzdys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius