Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Deutsche Bank“ užsimojo metines išlaidas sumažinti 3,5 mlrd. eurų

2,5 mlrd. dolerių bauda už palūkanų normų klastojimą nubaustas bankas „Deutsche Bank“ pirmadienį paskelbė apie planuojamus įmonės strategijos pokyčius ir kruopščią savo paslaugų peržiūrą. Banko atstovai pareiškė, kad sieks sugriežtinti veiklos kontrolę ir padidinti efektyvumą ir lankstumą, rašo naujienų svetainė cnbc.com.
„Deustche Bank“ logotipas
„Deustche Bank“ logotipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bankas pirmadienį taip pat paskelbė, kad sieks sumažinti metines išlaidas 3,5 mlrd. eurų.

Pirmadienio rytą „Deutsche Bank“ akcijų vertė sumenko 4,9 proc.

Bankas taip pat paskelbė apie savo planus sumažinti finansinius svertus ir 200 mlrd. eurų apkarpyti turimus aktyvus investicinėje bankininkystėje.

„Deutsche Bank“ generaliniai direktoriai Jurgenas Fitschenas ir Anshu Jainas tvirtino, kad įmonė privalo aiškiai apibrėžti savo tikslinę auditoriją.

„Mes esame įsitikinę, kad būtinas tik į klientus orientuotas verslo modelis, kuris mums yra tinkamiausias. Šis verslo modelis, kuris yra unikalus „Deutsche Bank“ bruožas, mus grąžins arčiau (verslo) šaknų“, – teigiama banko generalinių direktorių pranešime.

„Deutsche Bank“ taip pat pranešė apie 200 savo skyrių uždarymą visame pasaulyje iki 2017 m. 

„Deutsche Bank“ taip pat pranešė apie 200 savo skyrių uždarymą visame pasaulyje iki 2017 m. Be to, šalių, kuriose bankas vykdo savo veiklą, skaičius sumažės 10 – 15 procentų.

Balandžio 23 d. buvo paskelbta, kad „Deutsche Bank“ privalo sumokėti 2,5 mld. dolerių siekiančias baudas įvairioms JAV ir Didžiosios Britanijos finansų veikla užsiimančių įmonių reguliavimo tarnyboms ir atleisti kai kuriuos darbuotojus dėl palūkanų klastojimo.

Savaitgalį „Deutsche Bank“ pranešė, kad šių metų pirmojo ketvirčio grynasis pelnas, lyginant su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, susitraukė beveik per pusę iki 559 mln. eurų, nepaisant 24 proc. išaugusių pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius