Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Muskas pasiūlė „Twitter“ užbaigti perėmimo sandorį už pradinę pasiūlytą kainą

Amerikiečių verslininkas Elonas Muskas antradienį pasiūlė nupirkti „Twitter“ už pradinę sutartą kainą, likus kelioms savaitėms iki numatytos bylos nagrinėjimo teisme pradžios, iškeltos dėl jo pastangų pasitraukti iš sandorio.
Elonas Muskas, „Twitter“
Elonas Muskas, „Twitter“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Turtingiausias pasaulio žmogus JAV vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC) pateiktame pareiškime teigė išsiuntęs „Twitter“ laišką, kuriame pažadėjo laikytis susitarimo.

Naujausias ilgai trunkančios sagos posūkis įvyko artėjant „Twitter“ inicijuotam bylos nagrinėjimui teisme, kuriame socialinį tinklą valdanti bendrovė ketino pamėginti priversti „Tesla“ vadovą įgyvendinti susitarimą, kurį jis pasirašė balandžio mėnesį.

Galimybė, kad socialinei platformai ims vadovauti E.Muskas, sukėlė aktyvistų nerimą, kurie baiminasi, jog verslininkas gali atverti vartus įžeidžiantiems ir dezinformatyvesniems įrašams.

Ankstyvieji antradienio pranešimai apie E.Musko pasiūlymą paskatino „Twitter“ akcijų vertės šuolį, dėl kurio prekyba netgi buvo sustabdyta. Prekyba atnaujinta po pareiškimo SEC pateikimo.

„Informuojame, kad E.Muskas ketina užbaigti sandorį“, – rašoma bendrovei „Twitter“ atsiųstame laiške, kurio kopija pateikta SEC.

„Twitter“ patvirtino naujienų agentūrai AFP gavusi E.Musko laišką ir pareiškė, kad ketina užbaigti perėmimo sandorį už sutartą 54,2 JAV dolerio už akciją kainą.

E.Musko laiške yra nurodyta sąlyga, kad teismas sustabdytų jam pareikšto ieškinio nagrinėjimą.

Šią savaitę yra numatyta verslininko apklausa, kurią turėjo atlikti „Twitter“ advokatai.

Pirkėjo apgailestavimas?

„Manau, kad E.Muskas suprato, jog nelaimės teismo“, – naujienų agentūrai AFP teigė Ričmondo universiteto teisės profesorius Carlas Tobias.

„Nuo tada, kai jis pajuto „pirkėjo apgailestavimą“, problema buvo kodėl ir dar kartą kodėl jis neatliko rūpestingumo pareigos iš anksto“, – pažymėjo profesorius.

E.Muskas, itin sėkmingos elektromobilių gamintojos „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas, panoro pasitraukti iš sandorio su „Twitter“ netrukus po to, kai buvo sudarytas susitarimas.

Liepą jis pareiškė atšaukiantis sandorį, nes „Twitter“ neva pateikė netikslius netikrų paskyrų skaičius – šiuos kaltinimus bendrovė atmetė.

Savo ruožtu „Twitter“ tvirtina, kad E.Muskas sugalvojo pasiteisinimų pasitraukti, kadangi tiesiog persigalvojo.

Liepos mėnesį JAV Delavero valstijos teisėjas sutiko paspartinti bylos datą atsižvelgdamas į „Twitter“ prašymą, nes, bendrovės teigimu, byla kenkia jos finansiniams rezultatams.

„Wedbush Securities“ analitikas Danielis Ivesas mano, kad akivaizdus E.Musko nuomonės posūkis parodė jį pripažįstant, kad „šis 44 mlrd. JAV dolerių vertės sandoris vienaip ar kitaip bus baigtas“.

E.Muskas pateikė savo netikėtą pasiūlymą nupirkti „Twitter“, neprašydamas įvertinti netikrų paskyrų skaičių, ir netgi pagerino savo pasiūlymą valdybai atsisakydamas rūpestingumo pareigos, rašoma ieškinyje.

„Galų gale mes nesužinosime, kodėl E.Muskas apsigalvojo artėjant teismui, nors spėjame, kad yra derybų ar teisinio proceso detalių, kurių jis nenori viešinti, įskaitant savo liudijimą“, – pažymėjo „Baird Equity Research“ analitikai laiške investuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius