-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Elgama-Elektronika“ pasirašė 108 mln. zlotų vertės kontraktą – tieks išmaniuosius skaitiklius „Stoen“

„Elgama-Elektronika“ kartu su Lenkijos partneriais „Esmetric“ laimėjo Lenkijos elektros tinklų modernizavimo konkursą ir tieks išmaniuosius skaitiklius elektros skirstymo operatoriui „Stoen“, priklausančiam vienai didžiausių elektros gamybos ir skirstymo bendrovių Europoje „E.ON“. Pirmojo projekto etapo vertė siekia 108 mln. zlotų (22,9 mln. Eur) ir apima 20 proc. „Stoen“ klientų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Elgama-Elektronika“
„Elgama-Elektronika“ / Bendrovės nuotr.
Temos: 1 Verslas

„Lenkijoje jau dirbame su keletu elektros skirstymo operatorių, tačiau partnerystė su 1,2 mln. klientų turinčiu „Stoen“ mums yra didelis žingsnis į priekį ir atveria naujas galimybes. Pasirašėme 108 mln. zlotų kontraktą, tačiau tai tik pirmasis iš trijų projekto etapų.

Pirmajame etape „Stoen“ modernizuos 20 proc. savo tinklo skaitiklių, dalį jų jau pristatėme užsakovui, o visą užsakymą žadame įgyvendinti iki 2023 m. vidurio. Modernizavimo darbai užtruks apie pusantrų metų ir turi būti užbaigti iki 2023 m. pabaigos. Tuomet, tikimės kad bus skelbiami dar du, dvigubai didesnių biudžetų konkursai. Šio projekto įgyvendinimas padės mums geriau suprasti kliento poreikius ir geriau pasiruošti ateinantiems konkursams. Visų savo klientų skaitiklius „Stoen“ planuoja pakeisti per ketverius metus, siekiame išlikti jų partneriais viso proceso metu“, – sako Martynas Čereška, „Elgama-Elektronika“ direktorius.

Lenkijos elektros operatorius „Stoen“ priklauso Europos energetikos sektoriaus lyderiui „E.ON“, teikiančiam paslaugas aštuoniose didžiosiose Europos rinkose ir turintis 50 mln. klientų. Pasak M.Čereškos kontraktas su „Stoen“ atveria langą į visas „E.ON“ rinkas, kuriose įvairiomis apimtimis diegiama išmanioji apskaita: „Sėkmingai pasirodę Lenkijoje, turėsime geresnes galimybes dalyvauti ir laimėti analogiškus koncerno „E.ON“ skelbiamus konkursus visoje Europoje.“

Išmanios apskaitos poreikis auga

„Nors skaitmeninių skaitiklių poreikis ir diegimo tempas ES sistemingai auga, modernizacijos galo dar nesimato – išmani apskaita ES vis dar vidutiniškai įdiegta tik 40 proc. klientų. Pavyzdžiui, Ispanija jau pakeitė 100 proc. fizinių klientų skaitliukų į išmanius, tačiau verslo klientų apskaitos modernizacija vyksta lėčiau – pakeista tik 40 proc. verslų skaitliukų. Kita išmanios apskaitos diegimo lyderė Švedija visuose namų ūkiuose skaitiklius buvo pakeitusi dar 2008 m. vasarą, tačiau čia nesustojo ir iki 2024 m. žada juos dar kartą pakeisti naujausios kartos prietaisais“, – sako M.Čereška.

Pasak vadovo, rinka yra perspektyvi ir auganti – vien ES prognozuojama, kad iki 2027 m. laikysis 5,54 proc. metinio augimo koeficientas (CAGR), o išmanios apskaitos naudotojų skaičius pakils nuo 150 mln. iki 250 milijonų. Pasaulyje prognozės dar optimistiškesnės – iki 2030 m. rinka turėtų augti dvigubai ir pasiekti 65 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius