Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elono Musko vadovaujama „SpaceX“ atleis 10 proc. darbuotojų

JAV kosminių technologijų bendrovė „SpaceX“ planuoja atleisti 10 proc. iš daugiau kaip 6 000 savo darbuotojų, penktadienį nurodė vienas apie šį sprendimą informuotas šaltinis.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kad toliau tenkintų savo klientus, sėkmingai plėtotų tarpplanetinių skrydžių aparatus ir pasaulinį kosminį internetą, „SpaceX“ privalo tapti mažesnė bendrovė“, – sakoma Kalifornijoje įsikūrusios įmonės, vadovaujamos Elono Musko, pranešime, gautame naujienų agentūros AFP.

„Bet kuri iš šių veiklų, net mėginta (vystyti) atskirai, yra nuvedusi į bankrotą kitas organizacijas, – pridūrė „SpaceX“. – Tai reiškia, kad turime išsiskirti su kai kuriais talentingais ir uoliai dirbančiais mūsų komandos nariais.“

Bendrovė pažymėjo, kad šis etatų mažinimas vykdomas „tik dėl priešakyje laukiančių nepaprastai sunkių iššūkių“.

Dienraštis „The Los Angeles Times“ citavo penktadienį įmonės darbuotojams išsiųstą elektroninį laišką, kuriame sakoma, kad „SpaceX“ atleidžiamiems darbuotojams siūlo mažiausiai aštuonių savaičių atlyginimui prilygstančias išmokas ir kitų lengvatų, įskaitant profesinio orientavimo kursus ir palankias rekomendacijas.

Anksčiau penktadienį „SpaceX“ iš Kalifornijoje esančios Vandenbergo oro pajėgų bazės paleido raketą „Falcon 9“, iškėlusią į orbitą 10 ryšių palydovų.

E.Musko įkurta įmonė daugiausiai uždirba iš milijardų dolerių vertės sutarčių su NASA ir palydovų iškėlimo verslo.

„SpaceX“ lapkritį gavo JAV tarnybų leidimą iškelti į orbitą beveik 12 tūkst. palydovų, turinčių iki 3-ojo dešimtmečio užtikrinti pigų belaidį interneto ryšį visame pasaulyje.

Be to, dienraštis „The Wall Street Journal“ praeitą mėnesį paskelbė, kad bendrovė ketina surinkti iš investuotojų 500 mln. dolerių (434 mln. eurų) palydovinio interneto ryšio projektui įgyvendinti.

E. Muskas išgarsėjo virtine savo ambicingų verslo projektų, įskaitant elektromobilių gamybos įmone „Tesla“. Ši bendrovė, išliekant didelei jos gaminamų transporto priemonių paklausai, pastaruoju metu padidino 3-ojo modelio elektromobilių gamybą.

Tarp kitų E.Musko projektų yra dirbtinio intelekto tyrimų organizacija „OpenAI“, neurotechnologijų įmonė „Neuralink“ ir bendrovė „Boring Company“, orientuota į infrastruktūros ir tunelių statybos operacijas.

Tačiau E.Muskas sulaukė daug kritikos dėl savo ekscentriško ir kartais gluminančio elgesio. Praeitais metais verslininkas pripažino kovojantis su pervargimu.

Praeitą mėnesį transliuotame interviu E.Muskas atvirai šaipėsi iš JAV Vertybinių popierių ir biržos komisijos (SEC), sutikęs sumokėti 20 mln. dolerių baudą, kad greitai atsikratytų kaltinimų sukčiavimu, susiję su vienu jo įrašu tviteryje. Verslininkas šiame socialiniame tinkle pareiškė, jog planuoja privatizuoti elektromobilių gamintoją ir jau yra užsitikrinęs finansavimą šiam tikslui.

Rugsėjį jis daugelį nustebino pasirodęs vienoje interneto transliacijoje su komiku Joe Roganu: kalbėdamasis su juo E.Muskas gurkšnojo viskį ir traukė kanapių suktinę, kalbėdamas apie dirbtinį intelektą, kosmoso kolonizavimą ir būtinybę „suteikti šansą meilei“.

Vėliau tą mėnesį britų speleologas, padėjęs išgelbėti viename Tailando urve įstrigusius 12 berniukų, padavė E.Muską į teismą, kai šis jį išvadino pedofilu ir vaikų žagintoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius