Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos aludariai planuoja ant etikečių nurodyti ir kalorijas

Europos alaus gamintojai, įskaitant ir pačius didžiausius jų, planuoja ant etikečių pradėti rašyti ir gėrime esančių kalorijų skaičių bei kitą naudingą informaciją apie produkto maistingumą, rašo wsj.com.
„Carlsberg“
„Carlsberg“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos aludarių asociacija pranešė, kad alaus gamintojau jau netrukus pradės ant etikečių nurodyti informaciją apie gėrimo maistingumą. Tarp gamintojų yra ir didžiausi Europos aludariai – „InBed“, „SABMiller“, „Heineken“ ir „Carlsberg“.

Alkoholio pramonė jaučia spaudimą sekti maisto pramonės pavyzdžiui ir nurodyti daugiau informacijos apie produktų maistingumą. Ypač išsivysčiusiose valstybėse, kurios piliečiai domisi sveika mityba.

Didžiausia pasaulio alkoholinių gėrimų gamintoja „Diageo“ praėjusią savaitę pareiškė, kad ant produktų pradės teikti informaciją apie kalorijas, taigi nuo šiol „Smirnoff“ degtinės ar „Guinness“ alaus mėgėjai žinos, kiek kalorijų suvartoja kartu su porcija alkoholio. Bendrovės teigimu, JAV parduotuvėse tokie produktai pasirodys jau per porą mėnesių.

Kai kurie alaus gamintojai jau nurodo informaciją apie gėrimų maistingumą interneto sveitainėse, tačiau dabar gali būti, kad Europos Sąjungoje parduodamų alkoholinių gėrimų etiketėse būtų pateikiama informacija apie kalorijas, rieblaus, druską ir pan.

Aludariai sako norintys savo klientams suteikti daugiau informacijos apie tai, ką jie geria. „GfK“ tyrimas parodė, kad vos 6 proc. europiečių žino, kiek kalorijų suvartoja, išgėrę 100 mililitrų alaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius