Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Evakuotame name įsikūrusi „Maxima“ vėl dirba – atsidarė įsitikinę saugumu

Dėl pastebėtų įtrūkimų daugiabutyje nuspręsta evakuoti ne tik Vilniaus Gabijos g. namo gyventojus, bet ir šiame pastate veikiančią parduotuvę „Maxima XX“. Ji pirmadienio vakarą buvo uždaryta, o lankytojai bei darbuotojai turėjo skubiai palikti patalpas. Antradienį, paaiškėjus, kad pavojus nebuvo toks, kokio baimintasi, grįžo ir gyventojai, ir pardavėjai.
Daugiabutis Gabijos gatvėje
Daugiabutis Gabijos gatvėje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sąmyšis Gabijos g. 30 name kilo po to, kai gyventojai pastebėjo skilinėjančias plyteles septintojo aukšto lifto aikštelėje ir iškvietė ugniagesius. Šie, nebūdami tikri, ar tokie įtrūkimai nekelia pavojaus, nusprendė evakuoti viso namo gyventojus. Jiems teko nakvoti pas artimuosius arba Vilniaus savivaldybės parūpintame viešbutyje.

Operatyviai evakuoti pirmadienį vakare teko ir ten pat veikiančios parduotuvės „Maxima XX“ lankytojus bei darbuotojus, parduotuvė buvo uždaryta.

„Šį rytą sulaukėme Vilniaus savivaldybės ekspertų atlikto vertinimo išvadų, kad pastatas yra saugus eksploatuoti. Saugumui skiriame ypatingą dėmesį, todėl šiandien ir mūsų inžinieriai atliko pastato dalies, kur yra parduotuvė, techninės būklės vertinimą. Įsitikinus, kad nėra pavojaus nei darbuotojų, nei klientų saugumui, 14 val. parduotuvė atnaujino darbą.

Patikros metu parduotuvėje nepastebėta, kad statinio būklė būtų pakitusi ar būtų atsiradusių įtrūkimų sienose bei kitų pažeidimų“, – teigė „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Anot jos, siekiant užtikrinti darbuotojų ir pirkėjų saugumą visoje Lietuvoje tinklo parduotuvėse reguliariai vykdomos pastatų, kuriuose įsikūrusios „Maxima“ parduotuvės, techninės būklės patikros. Ši parduotuvė taip pat ne sykį buvo tikrinta, vertinant jos techninę būklę.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas, apsilankęs šiame name, sakė manąs, kad brokas čia yra akivaizdus, o remontą teks atlikti rangovams ir vystytojams.

VIDEO: Dėl pastebėtų skilimų evakuotame name apsilankęs aplinkos ministras žadėjo būti gyventojų pusėje ir reikalauti statytojų atsakomybės

Namą stačiusios bendrovės atstovai savo ruožtu kartoja, kad nėra namų be mikroįtrūkimų.

VIDEO: Evakuoti visi Vilniaus daugiabučio gyventojai: skyla sienos, kada bus leista grįžti – neaišku

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius