Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 06 /12:20

„Fresh Market“ darbuotojai įmonei pretenzijų neturi, nusprendė vos vienos parduotuvės darbuotojus apklaususi Darbo inspekcija

Ne vienas „Fresh Market“ darbuotojas profesinėms sąjungoms ir žiniasklaidai skundėsi apie blogas atleidimo iš darbo sąlygas. Tačiau Valstybinei darbo inspekcijai, atlikusiai tyrimą uždaromose įmonėse, pasiskųsti niekas neišdrįso. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad inspekcija apklausė tik vienos įmonės darbuotojus, todėl ir išvados tik preliminarios.
„Fresh Market“ parduotuvė
„Fresh Market“ parduotuvė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šią savaitę bus uždarytos visos dar veikiančios „Fresh Market“ parduotuvės. Darbuotojai pasakojo, kad yra verčiami iš darbo išeiti savo noru, vienai merginai, jeigu nepasirašys, esą grasinta pravaikštų užrašymu ir atleidimu iš darbo dėl jos kaltės.

Tokius skundus išgirdusi Valstybinė darbo inspekcija ėmėsi tyrimo „Fresh Market“ parduotuvėse. Ir pažeidimų nenustatė. Tiesa, tyrimas dar nebaigtas, inspekcija žada ir toliau domėtis padėtimi užsidarančioje įmonėje.

„Valstybinė darbo inspekcija, patikrinusi, kaip UAB „Fresh market“ ir UAB „Internetinė prekyba Fresh market“ laikomasi darbo įstatymų, reglamentuojančių darbo santykių nutraukimą, neatitikimų norminiams teisės aktams nenustatė“, – 15min.lt informavo inspekcija.

Pasirodo, kad darbuotojai darbdaviui jokių pretenzijų neturi.

„Patikrinimo metu darbuotojai žodžiu nurodė, kad spaudimo dėl darbo sutarties nutraukimo darbuotojo pareiškimu nepatiria, darbdaviui pretenzijų neturi. Darbuotojai taip pat patikino, jog supranta savo teises ir neketina nutraukti darbo santykių savo prašymu, nes žino, kad jiems priklauso išeitinės kompensacijos. Darbdavių atstovai prevenciškai informuoti apie draudimą versti darbuotojus išeiti iš darbo savo noru bei apie gresiančias sankcijas“, – laiške 15min.lt rašo inspekcija.

Tiesa, VDI apklausė vos vienos parduotuvės darbuotojus.

"Pagrindinis tyrimas vyko įmonių administracijose, tačiau pasirinktinai apklausti ir vienos iš parduotuvių darbuotojai", - rašoma laiške 15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius