-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 05 11 /17:12

G.Nausėda neskuba vertinti M.Chodorkovskio informacijos dėl „Avia Solutions Group“.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad nereikėtų skubėti vertinant Kremliaus kritiko Michailo Chodorkovskio europarlamentarams pateiktos informacijos apie aviacijos verslo grupę „Avia Solutions Group“ bei dėl šnipinėjimo teisiamą Algirdą Paleckį.
Michailas Chodorkovskis Venecijos kino festivalyje
Michailas Chodorkovskis Venecijos kino festivalyje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Aš kol kas neskubėčiau vertinti šitų dalykų, aš manau, kad mes tikrai turime gerokai labiau susipažinti su ta medžiaga, kuri, tikiuosi, yra prieinama ponui Chodorkovskiui ir tik tada daryti tam tikras išvadas“, – Rytų Europos studijų centro surengtoje diskusijoje antradienį sakė G.Nausėda.

Jis teigė pasitikintis Lietuvos institucijomis, kurios vertina tokią informaciją.

„Be jokios abejonės, mes turime tam tikras institucijas, kurios taip pat užsiima savo darbu ir tam tikra informacija, kuri reikalinga mums priimti sprendimus, disponuojame. Taip kad, patikėkite, labai atidžiai stebime tuos procesus, kurie yra susiję su mūsų nacionaliniu saugumu“, – sakė jis.

Buvęs Rusijos naftos kompanijos „Jukos“ prezidentas M.Chodorkovskis pirmadienį Europos Parlamento komitete dėl išorės įtakos demokratiniams ES procesams minėjo aviacijos verslo grupę „Avia Solutions Group“ ir dėl šnipinėjimo teisiamą Algirdą Paleckį.

Jis tvirtino pristatęs centro „Dosjė“ žurnalistų surinktą informaciją, jog kompanija žiniasklaidoje minėta dėl galimų sąsajų su Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinka, o joje dirbantį buvusį Lietuvos užsienio reikalų ministrą Vygaudą Ušacką Kremliaus „polittechnologai“ esą įvardijo kaip „draugišką kandidatą į Lietuvos prezidentus“.

M.Chodorkovskis pabrėžė, kad pristato centro „Dosjė“ žurnalistų surinktą informaciją ir duomenys „nėra skirti publikavimui be papildomos patikros“.

V.Ušackas M.Chodorkovskio pareiškimus pavadino „spekuliacijomis“, teigė, kad bendrovė stebisi skelbiama „nepatikima informacija“ ir jos nekomentuos.

A.Paleckis atsiųstame komentare tvirtino, kad M.Chodorkovskis „remiasi nepatikrintomis prielaidomis ir pats tai pripažįsta“ bei sakė keliąs prielaidą, kad taip kai kurie Lietuvos politikai galbūt nori paveikti jo teismo procesą.

„Taip, aš pažįstu nemažai žmonių tiek Rusijoje, tiek jos kaimyninėse šalyse, tiek kitur pasaulyje. Išėjęs laisvėn ir bendrauju su jais laisvai. Tačiau kad šnipinėtum, pirma, turi suvokti, kad jie yra specialiųjų tarnybų atstovai. Antra, ir svarbiausia, turi vykdyti konkrečias jų užduotis. Deja, prokuratūra to negali man prikišti“, – komentare teigė dėl šnipinėjimo Rusijai šiuo metu teisiamas A.Paleckis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius